» »

xoops portal

xoops portal

baker ::

A je kdo tuki naredu kšn portal s xoopsom?
Me zanima par stvari...

BluPhenix ::

Če bi napisal katere stvari te zanimajo, bi verjetno bilo lažje.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

nima veze, sm že obupal nad xoopsom.. grem zdej sprobat joomlo :D
tnx usen

Zgodovina sprememb…

• spremenil: baker ()

Tody ::

Če si nad Xoopsom obupal potem boš naj Joomalo še toliko hitreje :) Sej ne da je slabša samo bolj kompleksna :D

Jah probu bom.. upam da ni treba kej programirat.
Xoops je čist kul sam so čist vse teme grde, sam pa verjetn tud nam naredu najlepše.
Pr joomli so pa vse lepe. E107 sm pa izključu ker so čist vse strani narejene z njim enake in že mal dolgočasne. >:D
Mora izstopat moja stran8-)

Tody ::

Hvala ker si me nasmejal :) Ampak vseeno srečno :D

A programerat je treba? 8-O
Kašn je pa mambo? A je dobr? :D

ok bom nehu spamat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: baker ()

Programirat je treba odvisno na to, kaj hpčeš imeti. V osnovi ni potrebe. Mambo je pa isti kot joomla (oz. zelo podoben), saj joomla izhaza iz mamba.

Glede templatov .. tudi za jooomlo ni nekih hudo uporabnih, vsekakor pa ne takih, zaradi katerih bi tvoja stran izstopala in bila nekaj posebnega. Template si pač narediš sam, takega kot ga rabiš.

mogoče bi bilo fanj, da bi povedal o čem bi ti delal stran, pa ti bomo mogoče potem lahko svetovali kakšne CMS bi uporabil.

Tr0n ::

http://www.guildwars.si/

100% fat free Xoops. ;)

tale tamplate je pa kr lep.. tko mal izstopa, sam od unih k so na uradni strani mi ni pa niti en všeč
Zdej bom mal sprobu še joomlo pa še kej, mogoče se pa tud vrnem na xoops.

Aja, vprašanje pr xoopsu: zakaj se mi pr forumu ne pokaže gumba za new topic/add reply tko da sploh nemorem nč pisat.
Sem pregledu vse nastavitve, prijavlen sm pa kt admin. Je pa cbb forum.

Stran bo bla pa pač portal s članki pa novicami. Vsebine zaenkrat neizdam. Sej nevem, če je dobra ideja sam sm vsen raj tih. (mogoče pa je dobra :)) )

Rabil bom pa isto kot vsi portali:
-novice
-članki, ki so razvrščeni po kategorijah in po abecedi (v xoopsu sm našu točno tak modul kot ga rabim)
-forum
-kšno anketo pa še kej sam za začetek pa prve 3 stvari
Pa izgled mora bit dobr, da zgleda vsaj mal profesionalno.

Sem pa čisti začetnik. Oz. php-ja neznam nič, html znam mal :). Mam pa še 1 mesec počitnic. Seprav velik cajta.

Tr0n ::

Home made template in vse ostalo. Default je crap.

Glej CMSja se vsekakor ne izbira zaradi templatov, ki jih nudi, ampak zaradi lastnosti, ki jih ima sam CMS. Pač vsedi se pa naredi svoj template. Če nisi nek grafični designer, lahko kaj najdeš tudi na Open Source Web Design, ker lahko pobereš ali (v primeru da ni zastonj) kupiš temo, ki ti je všeč in jo potem spraviš v joomli (al čemurkoli) prebavljiv template.

Kateri CMS bi bil pa potem pravi zame? Na internetu sm že velik gledal pa itak vsak svojga hvali.
Neki sm bral o enih varnostnih luknjah pa da je zakompliciran mambo. Drugje sem pa bral da je v joomli ful lahko delat theme in da je najbolša in da je hitra.

Recmo med joomlo, mambom in xoopsom ker bi bil najbolšil? (pa ne odgovort, da ni noben najbolši in da je vsak za svojo stvar :P -no sej sm napisu zgori zakaj rabm)?

Elemen_T ::

Zate je pravi CMS HTML in CSS;)

(pa ne odgovort, da ni noben najbolši in da je vsak za svojo stvar

ne se slepit, vsak oči imajo svoje malarja in tudi cms si izbere vsak zase, kakor komu ustreza!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Elemen_T ()

kaj mi bo html in css
preveč cajta rabš da kej nardiš v tem:P

zdejle sm inštaliral joomlo in je ful huda, tko da zaenkrat zgleda da bom kr pr njej ostal
že v osnovi je ful lepa in zaenkrat se mi zdi tud lažja od xoopsa- res pa da nism še nč naredu v njej :D

Mam eno začetniško vprašanje v zvezi z joomlo.. mučm se cel dan pa mi ni ratal ugotovit:
inštaliral sm Comunity builder zdej mi pa ne rata usposobit foruma.
do zdej sm dal publish forum, pa na prvo stran sm naredu gumb forum, več pa neznam :8)
aja pa če se prjavm kt uporabnik mi napiše forum not installed

Kako bi usposobil forum in dal link do njega na prvo stran? hvala

nism obupal, tole mi je uspel narest, portal o muski
če se komu da bi bil vesel kšnega komentarja, morm pa povedat, da sm še čisti začetnik in se bo stran še izbolšala:8)
joomla je to
muzika portal

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljši content management system (CMS)

Oddelek: Izdelava spletišč
102447 (2269) nobodyelse
»

Stran znotraj strani

91497 (1066) Tody
»

TypePad (blog) - ga kdo uporablja?

131797 (1610) BluPhenix
»

CMS!!!