Forum » Programiranje » [JAVA] delo z sql bazami in ekranski vnosi
[JAVA] delo z sql bazami in ekranski vnosi
Mac ::
Začenjam se učiti Javo pa me zanima, če bi za start lahko od koga dobil kakšne enostavne sourse , ki bi zajemali naslednje :
- čitanje podatkov iz datoteke (ms sql) v spremenljivke
- ekranski vnosi
- pisanje podatkov v datoteko (ms sql)
- izvoz baza -> excel (txt, ...)
- uvoz excel -> baza
Sami sql ukazi so mi vsaj malo znani, bolj me zanimajo relacije v smeri, ko se pomikaš po eni datoteki (zapisi od - do) in podatke obdelujes (seštevaš ...) in jih potem izvoziš
v drugo datoteko ali v xls (txt) obliko .
Kakorkoli, v clipperju je to enostavno, ker so baze orientirane na posamičen zapis, v sql -u pa ne vem, ali je podobna možnost ...
- čitanje podatkov iz datoteke (ms sql) v spremenljivke
- ekranski vnosi
- pisanje podatkov v datoteko (ms sql)
- izvoz baza -> excel (txt, ...)
- uvoz excel -> baza
Sami sql ukazi so mi vsaj malo znani, bolj me zanimajo relacije v smeri, ko se pomikaš po eni datoteki (zapisi od - do) in podatke obdelujes (seštevaš ...) in jih potem izvoziš
v drugo datoteko ali v xls (txt) obliko .
Kakorkoli, v clipperju je to enostavno, ker so baze orientirane na posamičen zapis, v sql -u pa ne vem, ali je podobna možnost ...
uvoz in izvoz iz excela lahko enostavno naredis z aspose.cells. Pri ostalih stvareh ti pa zal ne morem pomagati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [EXCEL] Ogromne količine podatkovOddelek: Programiranje | 3396 (2558) | videc |
» | SQL težavaOddelek: Programiranje | 5146 (4428) | joseti |
» | tabela s poštnimi številkami in krajiOddelek: Programiranje | 8773 (8151) | Ashrack |
» | Program za isposojo cd-jevOddelek: Programiranje | 1574 (1263) | Bobb |
» | ASP in direktni query v MySQLOddelek: Programiranje | 1702 (1596) | BBB |