» »

Plata+rami? Se ujemata?

Plata+rami? Se ujemata?

lolek84 ::

Imam plato Asus A7N8X-X ... Trenutno imam v njej infinitiv-vove rame eni so 512 (400mhz) eni pa 512 (233mhz)... Zdaj sem se dokončno odločo da te počasnejše prodam in hočem dokupit MDT 512 mb RAM 400mhz PC3200 2,5 pa me zanima ali mi bodi toti delovali skupaj z starimi ali mogoče obstaja kaka verjetnost da nebodo usklajeni z matično ploščo ali kaj podobnega?

2. vprašanje tak informativno... Ali kaj pa vaša mnenje o uporabi vseh treh? Da pol počasnejše nebi prodal in bi pol imel vse tri noter (sam pol bi delovali na počasnejši frekvenci)? Kaj bi bilo pol najprimernejše za narest?

miwche ::

če je novi ram ddr400 pc3200 potem bo delal na plati.

lahko jih imaš vse v plati samo potem bodo delali, kot si rekel, pri frekvenci najnižjega rama.

edit: če rabiš imet veliko rama pol kar imej vse tri. neke ogromne upočasnitve ne boš videl v normalni rabi računalnika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: miwche ()

Ja prav to me najbolj zanima kako bo stanje v primeru 2*512 ram (400mhz) proti zdajšnjemu delovanju 2*512 ram (ki delujeta na 233mhz)...

Pol pa možnost delovanja 3*512 ram (233)?

Ker nevem naj obdržim pol te stare ali jih naj probam... Saj teh "novih" še nimam sam se menim s kolegom da bi jih odkupil.

Drugače pa o rabi ramov je tak... Ka pa vem kolko jih potrebujem, normalno delo, dc++ 24ur/dan, msn,... pol pa kak špil ala (call of duty2, NFS mw, kake avanture).. Drugače procesor je pa athlon xp 2400+

lahko si kupiš še dodatnih 512 in potem sprobaj, pa boš videl ali ti rabijo. po eni strani 1.5gb ni nek velik skok od 1gb, tako da konec koncev lahko mirne duše prodaš tistih počasnejših 512.

muzičar ::

Noja 233MHz ramov nimaš. Kvečjem imaš DDR333 ali pa 133MHz (DDR266). Mislim da je bolje da prodaš tega tako da boš imel 2*512 v DC načinu in z DDR400. Za igre ki si jih navedel je to boljše.

Hmmm.... Zanima me še če pozna kdo kak program da preveriš delovanje ramov? Ali kako se prepričati če delajo OK?
Ker verjetno danes pride do "kupčije" in bi pol rad na svoji "mašinci" preizkusil če toti rami delujejo tako kot bi morali?

memtest je taka zadevca.

ja sem downloadal, pa zdaj naj napišem 1024 not pa dam start ali prvo 512 ali kako? In kdaj bom vedel rezultat? Sam pol kaj izpiše?

kar zaženi ga, potem pa pusti izbiro "all unused ram". programček bo začel svoj test, dlje ko traja bolje je. če ti po eni uri ne izpiše nobene napake je ram OK.

lahko si nabaviš tudi prime95. in izbereš torture test, kjer testira tudi dosti rama. če se program ne ustavi sam, je vse OK. pri teh programih je tako, da je najbolje pustit testirat kar nekaj cajta.

No pa so "ta novi" rami v računalniku.... Sem se odločo da kar one počasnejše dam na oglas, tako da nebom imel vseh treh noter... Pa tud ta memtest sem pognal za kako urco pa ni nič zaznal tak da upam da ni nič narobe z rami...

Kar se pa tiče spremembe pa ne morem reči če je zdaj kaj boljše ker na prvi pogled se ne more nič pokazat .... Bomo videli... mogoče bo pa kaj hitreje "mislil in delal"

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A je to sploh možno (RAMi)?

Oddelek: Strojna oprema
263347 (2568) bobi1992
»

Računalnik noče delovati z novimi rami

Oddelek: Pomoč in nasveti
241329 (1058) ab1tone
»