» »

ne morem naložit win xp

ne morem naložit win xp

flumer ::

KO hočem naložit win xp z sp2 se mi vsakokrat pojavi moder ekran .....največkrat je naveden razlog atapi.sys stop erorr.
Javlja mi različne probleme.Normalno boot-a cd,nato pa, ko se pojavi opcija setup win xp.pritisni enter,pritisnem enter in moder ekran je tu.Ko sem naložil linux mandrake 2005 pa ni bilo nobenega problema.Tako,da sumim,da je verjetno res problem z gonilniki.Naredil sem že tudi ram test,zamenjal hdd in grafično kartico...tako,da so po mojem res krivi winsi.Sem probal že zamenjat cd winsow in je vedno enak problem.
Ker imam s tem že dalj časa probleme in mi je že nekajkrat po močni volji in vsakokratnem bootanju win xp cd-ja uspelo naložit winse,se mi je ta problem začel ponvno pojavljati dokler se niso winsi čisto zrušili.Če poslusim anlčožit stare dobre win 98 mi tot tudi uspe brez problema.aja pa še to,ko sem pred 2,5 leti kupil računalnik in naložil taktrat win xp pro sp1 ni bilo dolgo nobenega problema...nato pa počasi z posodabljanjem winsow so nastajali problemi.
kako bi spremenil gonilnike v bios-u?|O
Kaj naj naredim??

BuBBle.D ::

Sicer ti žal ne morem dat kakega koristnega nasveta glede tvoje težave, a če te kaj pomiri: jaz ko se spravim formatirat pc, ga moram 2 ali 3 krat zaporedoma znova formatirat, ker se vedno nekaj sfu*a, tako da nisi edini, ki mu tako enostavna zadeva dela preglavidce ;).
Lp

5er--> ::

Gonilnikov ne boš spremenil v biosu:\. Sploh ne vem od kje tebi take ideje. V bistvu bo verjetno kar tvoj sistem kril za bsod.
Ram test si naredil s čim? Probaj s tem.
Je pc stabilen? (To, da lahko igraš eno igrico, naložiš mandrake... še ne pove nič o stabilnosti.)
Če bi imel nameščene windowse bi ti rekel, da testiraj s Prime95.
1. Vse odclockaj (če imaš kaj navito).
2. Mogče malenkost zvišaj napetost ram-ov. (pa latence zrelaksiraj)

Glede atapi.sys pa poglej, če nimaš kakšnega bolj eksotičnega hardware-a (Iomega drive mogoče?). Če ga imaš, ga probaj med namestitvijo izklopit.

refosk ::

Ko sem imel jaz take težave, sem iz PC odstranil vse kartice, in stvari ki niso nujno potrebne. Nato sem lahko naložil xp brez problema, kasneje pa sem nazaj dodajal eno po eno kartico.

Zlatan ::

Mene tud zanima, kako si RAM stestiral... ker jst sem mel čist iste težave, sicer sm mel starejše XPje, ampak vseen... med instalacijo mi je vedno pokazal bluescreen, ko sm pa komp na servis odnesu, so pa ugotovil, da je par celic ramnika zanič, tko d mislm, da bi blo dobr, da odnesš RAM na kak servis stestirat.

flumer ::

ja hvala za vse odgovore....vendar mislim,da tudi ram-i niso,ker sem jih že zamenjal in se je vseeno pojavil isti problem.Res ne vem kaj naj naredim.Nekako se gonilniki na xp ne ujeamojo z mojo hardware opremo.:\
Ko je nalože os Linux Mandrake pa ni nobenih težav...ampak jaz vztrajma pri xp-jih:(
obupan sem...

Azrael ::

Opiši kakšen sistem imaš, brez tega se ugiba. Memtest si pognal (katerega)?
Nekoč je bil Slo-tech.

Highlag ::

Če si ram zamenjal še ne pomeni, da je drugi bil ok. Uporabi za test spomina Memtest86 ali kaj podobnega.

Tako sem se jaz igral z nadgradnjo spomina na mojem PC-ju. Na koncu sem ugotovil da deluje isključno z originalno palčko spomina. Nobena druga ni delovala. Potem so mi zamenjali matično ploščo pa je bilo ok. Menda je bil mempory controler nekaj z....n. Dobro da je bila še garancija.
Never trust a computer you can't throw out a window

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BlueScreen error na windows 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
201301 (1039) hojnikb
»

Napaka ob formatiranju

Oddelek: Operacijski sistemi
10744 (667) AndrejS