» »

zelo dolgo zaganjanje windowsov

zelo dolgo zaganjanje windowsov

M@73Y ::

Lep pozdrav. mene zanima ali je to normalno da se meni zaganja računalnik vse skupu 2min pa 10 sekund. torej ko pritisnem tipko za vklop se mi 3 sekunde boota bios potem pa se začnejo windowsi nalgat. do umiritve diska pa traja še 2 minute. nisem priklopljen na internet, nimam virusov, nimam nobenih posebnih programov pri zagonu vklopljenih. imam pa prenosnik 1.7GHz pa 512MB rama pa 60GB 5400 rpm disk. pomoje tok časa boota zaradi diska. daj nej kdo pove mnenje. lp. matej

Klemzz ::

hm, zanimiu, men se običn pc pržiga 56s

mogoče se zharad diska tok časa nalaga, al se ti pa kaki servici doug zaganjajo

ja sej čudn se mi zdi. doma mam še pc 500MHz pa se mi prej zažene kot pa nov prenosnik. ali je lohka fora ka imajo prenosniki samo 5400 rpm disk. mam pa uklopljen udma 66- udma 100 pa ne morm uklopit ker mam bios zaklenjen oz. mi ne pusti ničesar spreminjat. z hd-tach mi pa izpiše average transfer rate 18ms čez cel disk pa 25,1ms , pa 60.8MB prenosa.

kokos25 ::

Ga imaš priklopljenga na napajanje ali se zaganja na baterijo....ponavadi prenosniki, če niso priklopljeni na elektriko enostavno procesorju zbije MHZ-je...preveri v sistemu, s kakšno frekvenco ti dela procesor in ali je razlika med zagonom z baterijo in preko električnega omrežja...če ti toliko časa zaganja z baterijo je nekaj povsem normalnega, če pa z elektriko, potem je najbolje, da pogledaš, koliko programov ti zagon zažene v ozadju...
Ne mi ponujat celeronu 366mhz za 70€....hvala...

alesp56 ::

ubistvu mam js isti problem, prenosnik 1,7. 512rama, winxp pro sp2 z zadnjimi updatei... mašina ni okužena, res je da je malo več programov naloženih, pa tudi če vse disable-am ni nič boljše. Zadeva freezne ko vpišem geslo v login in potrdim, traja (pre)dolgo da se sistem postavi, dejansko zmrzne popolnoma, tudi delovanja diska ni. Ip-ji so skonfigurirani, vsi startup programi so prečekirani, nowarez, nič spya, antivirus, firewall, redno prečekirana mašina še z adaware-om, spybotom... Tako da mi ni jasno zakaj se zadeva tako dolgo postavlja...
pa prenosnik je na napajanju in ne na bateriji.
in to je to...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: alesp56 ()

ja prenosnik je na napajanje. pri bateriji se mi pa ne pozna veliko. kakšnih 5 sekund dalj. procesov imam ob zagonu 42 nato pa padejo na 38. antivirusn program imam izklopljen in ga po potrebi vklopim da malo pregledam disk za virusi. antivirusn je bitdefender, in ga imam iklopljenega ker nism priklopljen na internet, tako da mi ne deluje v ozadju in pobira hitrost disku.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenosnik - kako polniti baterijo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
4115415 (2185) sh00ter92
»

Računalnik HP 470 G3 (kupljen preko telekoma) (strani: 1 2 )

505705 (4754) loveJDM
»

Zelo (pre)dolg zagon oken v prenosniku ASUS X550JK

142027 (1705) [D]emon
»

5400 vs 7200 rpm?

273600 (2722) WamPIRe-
»

menjava diska v prenosniku na 7200 obr/min