Forum » Pomoč in nasveti » Kur.ev racunalnik, ga imam ze poln kufer
Kur.ev racunalnik, ga imam ze poln kufer
Lion25 ::
Torej zgodba je taksna....
Pred kaksnimi 3mi tedni mi je nonstop resetiralo racunalnik. Dogajalo se je, da tudi v windowse nisem mogu it ker je vmes zresetiralo med nalaganjem. Imel sem vse mogoce scenarije (mrezna v kurcu, bad sektorji na disku, kaksen virus, etc). Nalozil sem na novo winse gor a problem ni izginil.
Potem sem ugotovil v cem je problem... v pregrevanju moje graficne kartice... ventilator se ni vrtel zaradi nakopicenega praha... pa sem ga lepo spucal in glejga zlomka... racunalnik je delal.... navidezno...
ko sem zelel dati spet vse programe gor sem ugotovil, da mi se vedno rije... ampak zdaj mi ne resetira vec ampak ne morem preprosto nalagati programov... najbolj me zulita office 2007 beta 2 in adobe fireworks.... non stop mi javlja, da so corrupt, ceprav sem jih ze 20x pobral dol... (poskusal tako na enm disku kot na drugem in razlicnih particijah).... tudi cab repair in winrar repair ne zalezejo... tudi ko pobiram kaksne torrente dol so velikokrat rari korumpirani ampak to lahko odpravim z rar repair...
torej, predvideval sem, da je problem v driverjih za mojo mrezno,pa sem nalozil najnovejse,pa je se vedno isti problem... vcasih mi noce niti odkompresrat... vcasih mi pa zarije med instalacijo... GROZNO...
ne morem iti naprej s svojim delom, ze dva tedna, kar me ubija...
Lepo vas prosim vas struckote, ce mi date eno roko, da odpravim to tezavo...
naj povem se,da z checkdiskom nisem nasel nobenega bad sectorja ali kaj podobnega...
bi lahko bil fuc kontroler za disk?
kako lahko to ugotovim?
Pa se moja konfiguracija za lazjo orientazcijo:
AMD Athlon XP 2000+
Maticna: Gigabyte 7VKML
1x256 DDR RAM (Nanya Technology PC2700)
1x256 DDR RAM (noname PC3200)
1.Disk Maxtor 6Y080L0 (80 GB)
2. Disk Maxtor 6Y120P0 (120 GB)
Ati Radeon 9100 (128MB)
Mrezna onBoard Realtek RT8139 Fast Ethernet adapter
Srcno upam, da mi boste znali pomagat!
Pred kaksnimi 3mi tedni mi je nonstop resetiralo racunalnik. Dogajalo se je, da tudi v windowse nisem mogu it ker je vmes zresetiralo med nalaganjem. Imel sem vse mogoce scenarije (mrezna v kurcu, bad sektorji na disku, kaksen virus, etc). Nalozil sem na novo winse gor a problem ni izginil.
Potem sem ugotovil v cem je problem... v pregrevanju moje graficne kartice... ventilator se ni vrtel zaradi nakopicenega praha... pa sem ga lepo spucal in glejga zlomka... racunalnik je delal.... navidezno...
ko sem zelel dati spet vse programe gor sem ugotovil, da mi se vedno rije... ampak zdaj mi ne resetira vec ampak ne morem preprosto nalagati programov... najbolj me zulita office 2007 beta 2 in adobe fireworks.... non stop mi javlja, da so corrupt, ceprav sem jih ze 20x pobral dol... (poskusal tako na enm disku kot na drugem in razlicnih particijah).... tudi cab repair in winrar repair ne zalezejo... tudi ko pobiram kaksne torrente dol so velikokrat rari korumpirani ampak to lahko odpravim z rar repair...
torej, predvideval sem, da je problem v driverjih za mojo mrezno,pa sem nalozil najnovejse,pa je se vedno isti problem... vcasih mi noce niti odkompresrat... vcasih mi pa zarije med instalacijo... GROZNO...
ne morem iti naprej s svojim delom, ze dva tedna, kar me ubija...
Lepo vas prosim vas struckote, ce mi date eno roko, da odpravim to tezavo...
naj povem se,da z checkdiskom nisem nasel nobenega bad sectorja ali kaj podobnega...
bi lahko bil fuc kontroler za disk?
kako lahko to ugotovim?
Pa se moja konfiguracija za lazjo orientazcijo:
AMD Athlon XP 2000+
Maticna: Gigabyte 7VKML
1x256 DDR RAM (Nanya Technology PC2700)
1x256 DDR RAM (noname PC3200)
1.Disk Maxtor 6Y080L0 (80 GB)
2. Disk Maxtor 6Y120P0 (120 GB)
Ati Radeon 9100 (128MB)
Mrezna onBoard Realtek RT8139 Fast Ethernet adapter
Srcno upam, da mi boste znali pomagat!
Aja, se nekaj:
ASTRA mi je napisala, da je health status mojega primarnega diska (80GB) slab!!!
Kaj top pomeni in kako odpraviti napake?
ASTRA mi je napisala, da je health status mojega primarnega diska (80GB) slab!!!
Kaj top pomeni in kako odpraviti napake?
5er--> ::
To pomeni, da bo šel disk pa pa. (Od tu tudi tisti corruptani file-i -> lahko, pa da še ram nagaja.)
Han ::
Definitivno imaš defekten, preveč navit ali nekompatibilen (2 različna modula!) spomin...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
mah, garancije ni ze dolgo vec.... kar se tice pa rama, ne verjamem, ni nikoli nagajal...
pismo in pol sem pobral nek diagnostic utility iz maxtorjevega sajta, ki zahteva da imam disketo.... DISKETO??? wtf?
nisem uporabu diskete ze 5 let :S
a pozna kjer se kak drug utility da mi "postima" disk?
pismo in pol sem pobral nek diagnostic utility iz maxtorjevega sajta, ki zahteva da imam disketo.... DISKETO??? wtf?
nisem uporabu diskete ze 5 let :S
a pozna kjer se kak drug utility da mi "postima" disk?
5er... mislis, da je spomin? nikoli navijal ali kaj podobnega...
poznate kak utility za preverjanje tega?
poznate kak utility za preverjanje tega?
bluefish ::
če meniš, da je kriv disk, poskusi še z low-level formatom. Program najdeš na proizvajalčevi strani.
5er--> ::
ASTRA je verjetno podatke o stanju diska prebrala s S.M.A.R.T.-a, tako da bo disk slej kot prej fuč.
itak37 ::
Problem je verjetno ali v disku ali v RAM-u. Ce so SMART podatki za disk slabi, pomeni da bo kmalu prenehal delovat. Zelo verjetno se diska ne bo dalo popravit oz. splacalo, tako da bo treba kar novega kupit. Pa tudi ce bi se disk dalo popravit, jest mu ne bi zaupal svojih podatkov.
Za vsak slucaj pa preveri se z memtestom, mislim da je tudi na LIVE CD-ju od UBUNTU-ja.
Za vsak slucaj pa preveri se z memtestom, mislim da je tudi na LIVE CD-ju od UBUNTU-ja.
evo, RAM sem preveril in je ok
ufficialprogram za diagnosticiranje maxtorjevih diskjov mi je javil en error code.. DAMN
ampak, to sem tudi slutil, tak da vem, da bo moral disk zamenjat
zdaj rabim nujno eno resitev,kako instalirat tista dva programa (adobe Fireworks in Office 2007 b2)
Kaksen predlog? kako izlociti oz. osamiti to napako na disku...oz. jo zaobiti? a obstaja kaksen driver posebej za kontroler in disk?
ufficialprogram za diagnosticiranje maxtorjevih diskjov mi je javil en error code.. DAMN
ampak, to sem tudi slutil, tak da vem, da bo moral disk zamenjat
zdaj rabim nujno eno resitev,kako instalirat tista dva programa (adobe Fireworks in Office 2007 b2)
Kaksen predlog? kako izlociti oz. osamiti to napako na disku...oz. jo zaobiti? a obstaja kaksen driver posebej za kontroler in disk?
Camalotz ::
Ja, vrž ta disk ven pa stran. Instaliraj sistem na 120GB disk, al pejt pa novega kupit.
Ta žigolo serija je itak čist zanič, sem videl čuda teh diskov crknit prej kot v dveh letih,
maš skoraj srečo da ti je zdržal do sedaj...
Ta žigolo serija je itak čist zanič, sem videl čuda teh diskov crknit prej kot v dveh letih,
maš skoraj srečo da ti je zdržal do sedaj...
Vedno znova me preseneča, koliko ljudi zna pisati, ne pa tudi brati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 16832 (8871) | Vlad Tepeš |
» | računalnik se mi resetira med delomOddelek: Pomoč in nasveti | 2158 (1612) | gpetrov |
» | Za koliko prodati (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5591 (4312) | sid911 |
» | Low level formatOddelek: Strojna oprema | 1160 (1001) | destiny |
» | SiSoft SAndra rezultati za procesorje (arithmetic, MM) (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5367 (3781) | billy |