Forum » Strojna oprema » Aktivna particija?
Aktivna particija?
Arzen ::
Problem imam dva diska eden je sistemski na drugega sem inštaliral sistem z Ghostom... Vendar ker sem naredil z gostom samo particjo zdaj ta disk ni aktivn oz ta particija ni aktivna. Skratka če dam sistemskli disk ven iz mašine se mi noče zagnat iz drugega ker na naktivna particija.
vprašanje je sledeče kako narediti aktivno particjo ali obstaja kakšen program za XP. Probal sem že fdiskom vendar mu ne štekajo preveč NTFS in sata diski sicer vidim aktivno vendar jo en morem ugasnat oz mu rečt da mora bit aktivn drug disk.
Ni sem pa probal aktiviart če bi imel samo enaega v mašini...
Ima kdo kakšen predlog...?
Hvala!
vprašanje je sledeče kako narediti aktivno particjo ali obstaja kakšen program za XP. Probal sem že fdiskom vendar mu ne štekajo preveč NTFS in sata diski sicer vidim aktivno vendar jo en morem ugasnat oz mu rečt da mora bit aktivn drug disk.
Ni sem pa probal aktiviart če bi imel samo enaega v mašini...
Ima kdo kakšen predlog...?
Hvala!
Arzen ::
Ok aktivirat particijo mi je uspelo z Partition magic vendar kako pa narditi eno partico ne aktivno ker zdaj ima dve aktivni in potem se štarta iz tiste kateri je prvi disk fizično prikloplen?
jure1825 ::
to pa v biosu izbereš. nekatere osnovne imajo tudi varianto da stisneš nekaj, npr F8, in pol pride meni, kjer lahko izbereš disk iz katerega želiš boot-at
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nov laptop -> inst. win10 iz m.2 (gpt?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1332 (1099) | Ijus |
» | Menjava maticne, procesorja in rama (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5270 (4174) | creed |
» | V Safe modu ni dostopa do particijeOddelek: Operacijski sistemi | 2885 (2676) | k4vz0024 |
» | Disk Cloning - ghost image (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 7414 (5834) | thebaloh |
» | Problem z branjem iz diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1163 (1071) | detroit |