» »

Ne zazna SATA II

Ne zazna SATA II

mtjz33 ::

Končno sem zbral nekaj denarcev za SATA disk. Ker v ceni ni bilo velike razlike med SATA ter SATA II, sem se seveda odločil za slednjega, katerega mi je priporočil tudi prodajalec, češ da ne bo nobenih problemov. Disk je model WD3200KS (Westwrn Digital) .
Ko priklopim disk, mi ga BIOS ne zazna. Plata podpira ( ABIT VT7 ) sicer le SATA 150, ampak tudi po nastavitvi jumperjev na SATA 150, mi diska vseeno ne zazna.
Operacijski sistem imam XP SP2, procesor je P4 3.0 socket 478, plošča že omenjena ABIT VT7... Torej kaj mi predlagate. A bi mogoče zadevo rešili driverji za disk, da bi mi BIOS sploh zaznal disk? l

5er--> ::

Pa si v biosu vklopil sata kontroller?:\

Seveda.

5er--> ::

A bi mogoče zadevo rešili driverji za disk, da bi mi BIOS sploh zaznal disk?

Dokler ti ga ne zazna, ti noben driver ne bo pomagal.

Bios update?

Sicer pa si siguren, da ti ga ne zazna? Probaj jit sem v windowsih in poglej, če imaš nov disk na seznamu.

Kaj se ob zagonu disk sploh zažene (motorček) oz. da kak znak življenja? (se zgodi tudi, da je nov, zapakiran disk, fuč)

Tudi v windowsih sem pogledal. BIOS pa je ta isti, ki ga imam.Verjetno si opazil datum, ki je že zeloooooooo star. Tako lepo pri Abitu skrbijo za nas, ki imamo starejše podnožje. Verjetno ga sploh ne mislijo več posodobit, mamo i sestro jim.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napaka pri flashanju biosa - NF7-s v2

Oddelek: Pomoč in nasveti
131570 (1411) crusader
»

Kompatiblinost ventilatorja in matične plošče - DA ali NE?

51210 (1148) andrejkorl
»

ABIT NF7s

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
121147 (847) Kawl6
»

(pre)velik disk

442428 (1881) jest10
»

Nadgradnja stare Abit BX6 rev.1 plate