» »

To je neverjetno-sata 2 2

To je neverjetno-sata 2 2

ervinales ::

Naredil sem vse tako kot je treba najprej sem instaliral vse sta goni8lnike za maticno in potem je nehalo pisat da mi manjka tisti controller in potem sem še nastimal v non raid namesto raid kot je original in racunalnik mi je nasel disk-secondary master wd itd. In seveda nehalo je pisati da mi manjka tista zadeva. In sem si rekel sedaj pa je vse ok in bo zaedeva delala, toda pogleaj sedaj pa mi dika še vedno ne njade ko pač imam računalnik prižgan. Greš pač pod moj računalnik (ali z windows komanderjem ali katerim drugim programkmom) in tega sploh ni tam. Je samo primary master(c) in a ter d (dvd cd ). Kaj je pa to zdej še treba nardit mislim adijo pamet. Kake komplikacije. Kdo zna pomagat?

obranc ::

Poskrbi za naslednje stvari: disk mora bit fizično prheftan, jumperji morajo bit nastavljeni pravilno, v biosu ga mora prepoznat.

Če to ne pali, probej:


Nadzorna plošča ---->Skrbniška orodja----->Upravljanje računalnika ---->Upravljanje Diskov-----> Najdeš svojega in to ga omogočiš.


Ali po domače: Control panel ---Administrative tools ----Computer management ---- Disk's------> enable



Sporoč

ervinales ::

P mi je uspelo. Lepa hvala, kot si ti navedel z disk managementom mi je uspelo in sicer sem moral narediti new volume, dolocil sem e, prej je bil unnalocated, sedaj pa pise healthy disk in volume e, sedaj je zelena barva prej je bila crna, torej ga sploh ni naslo. Pa tisto ko je prvo vprasalo za neko zadevo sem naredil simple in seveda dolocil ntfc, prej je bilo neklaj cisto drugega ena neznana kratica, pa vse sem pravilno nastavil in seveda format ta disk in potem grem in vidim da je e sedaj notri. Vcasih je bilo to avtomatsko sedaj pa z eje treba tolko jebat. Jumperje pa imam nastavljene na tretjih konektrockih in ocitno so nastavljeni pravilno( sem jih sam ker menda wd ima to na tretjih, diksa nisem vzelo se enkrat ven da bi pogledal shemo). Sploh pa so to jumpewrji od starega diska ker ko kupis novega sploh tega ni zdraven. Ali pa jumperji sploh ne igrajo vloge bom probal pa bom jih vzel ven da vidim kaj rata.

Zgodovina sprememb…

Gambino ::

Če imaš SATA disk ne rabiš met jumperja oz. pusti vse tko kot si kupu.

mihec87 ::

Ervinales seveda je bilo kar nekaj pa kao ni prepoznalo ce pa ga nisi formatiral..



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trdi disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
383448 (2675) Voluharr
»

Hdd problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
251797 (1130) BlueNik
»

Zamenjal ohišje zdej pa ne dela?

Oddelek: Pomoč in nasveti
261814 (1458) mkonci
»

trdi disk hitachi

Oddelek: Strojna oprema
282071 (1706) kerrigh
»

sata disk (Hitachi 7k250), namestitev

Oddelek: Strojna oprema
453257 (2281) Blind

Več podobnih tem