Forum » Kaj kupiti » Nakup v tujini preko slovenskega podjetja
Nakup v tujini preko slovenskega podjetja
Peterbald ::
Kar nekaj stvari mi ni jasno in bi prosil če se razjasnijo:
-ali pri nakupu v EU dobiš povrnjen davek (če ga ali se odšteje pred kupnino ali se zahteva nazaj pozneje)
-si primoran v sloveniji davek ponovno plačati
(oboje se mi zdi čudno glede na to da smo v isti ekonomski coni ampak vseeno)
-katere so prednosti za podjetje pri nakupu elektronske opreme
-so kakšne prednosti za fizično osebo da preko podjetja kupi prenosnik razen v tem da pridobi možnost prejetja opreme iz tujine
-ali pri nakupu v EU dobiš povrnjen davek (če ga ali se odšteje pred kupnino ali se zahteva nazaj pozneje)
-si primoran v sloveniji davek ponovno plačati
(oboje se mi zdi čudno glede na to da smo v isti ekonomski coni ampak vseeno)
-katere so prednosti za podjetje pri nakupu elektronske opreme
-so kakšne prednosti za fizično osebo da preko podjetja kupi prenosnik razen v tem da pridobi možnost prejetja opreme iz tujine
sodček ::
davek na dodano vrednost se plača v državi, v kateri kupuješ (po njihovi stopnji). izjeme pri tem so motorna vozila in plovila, če se ne motim. v tem primeru velja načelo države uvoznice. davek plačaš v slo po naših stopnjah. nekaj podobnega velja tudi za nakupe na daljavo. če kupiš nekaj na angleškem amazonu, ti obračunajo davek (ga plačaš takoj), vendar po stopnji, ki velja v državi, v katero naročaš (torej slovenske stopnje ddv-ja).
upam, da ti tole kaj koristi...
upam, da ti tole kaj koristi...
sodček ::
če naročaš na daljavo, torej preko interneta ali po katalogu, potem ja, če je takšna razlika med slo in nemškim ddv-jem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup računalnika na podjetjeOddelek: Pomoč in nasveti | 9028 (1591) | anketar |
» | Nakup v tujini in DDVOddelek: Pomoč in nasveti | 5300 (3298) | mat xxl |
» | ZDA in DDVOddelek: Loža | 10247 (9573) | givos |
» | Uvozne dajatve in DDV pri nakupu rabljenega blaga - ZAKAJ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 29594 (27438) | chinko |
» | Izumitelji in država (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 11573 (9604) | Pyr0Beast |