» »

Hud problem z GeForce-om !!!

Hud problem z GeForce-om !!!

V-i-p ::

Najprej konfiguracija:

Intel Celeron II, 1200 Mhz
GeForce 2 Mx 400, 64 mb
392 Mb rama
40 gb disk ata 100
Plata: abit Vt6x4
Win98slo /SE

Problem je v tem, da se tale geforce res čudno obnaša. Če imam vključeno AGP x4 funkcijo, zmrzne zadeva, ko začne nalagat winse, včasih celo pride v winse, ampak je slika na 16 colors, zelo slaba, pol pa zmrzne. Če AGP x4 izključim, v winsih zadeva dela normalno, ampak tud igre bolj kot ne zmrzujejo, ali pa vrže iz igre, pa v winsih zmrzne. Zadeva pa tud pri AGP x4 disable ni stabilna, tud tu včasih zmrzne pri nalaganju, čeprav resda redkeje kot pa pri enable. Mogoče pomemben podatek: jst sem pred montažo kartulje v sistemu pod grafičnimi karticami starega voodooja zbrisal (nevem če je zbrisal gonilnike), ugasnu računalo pa dal tole noter (nisem nič formatiral). Gonilniki so tazadnji iz www.nvidia.com mislim da 23.11. Problemi pa so tudi z grafiko v igrah, sicer razlika proti voodooju resda je, ampak, včasih oblaki ali pokrajina ali avti, ipd postanejo kar črnobeli, pol se pa barve spet vrnejo. Skratka sami problemi :( Če kdo ve, kaj storiti, 100X thx! Aja, še tole, kartica je firme ManLi (www.manli.com.hk) Eh, sem mislu, da bom kej pridobil, zdej se mi pa po voodoo 3 3000 toži. :\
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

tropinovec ::

nikar se ne sekiraj!
raje disk sformatiraj>:D

StarY ::

abit Vt6x4 in Intel Celeron II 1200 Mhz,
to v bistvu sploh ne gre skup?!

VASkO ::

si instaliral gonilnike za plato?

Cygnus ::

Sounds like težave z AGP gonilnikom na win9x; nix novega; mal boš mel težave, ker morš vse prejšnje driverje zbrisat. Svetujem da pogledaš inštalaciske file (a la blabla.dl_ in poiščeš njihove ekvivalence -blabla.dll po disku - usually %systemroot%/windows/system ;) )
če ti pa slučajno wierd deluje tut pri drugih agp nastavitvah probi še v biosu Assign IRQ For VGA :ENABLE.
Če ti še zmiri naw delal, svetujem obisk k prodajalcu... če ti je meglo prodal naj ti jo še razblini pol ;)
ajt/2!
ps: priporočam obisk na http://www.abit.nl/eng/download/driver/... pa mal updejtov na plato vrž če jih še nis ;)

lp,
Mare
------
I see London, I see France, I see stinky underpants!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Cygnus ()

Shadowman-x ::

Nadgradi Bios (če ga že nisi) in morda bo to kaj pripomoglo, pa na Via paket driverjev ne pozabi in zadeva bi morala delovati.
Pa še nekaj. Bios je dobro nadgraditi zaradi možnosti spreminjanja pasovnosti za ram. Stare verzije tega ne podpirajo in se zadeva precej pohitri na ta račun. Seveda ga moraš nastaviti na 4-way.

SkyNet ::

Nesi nazaj v trgovino in zahtevaj da ti jo zamnejajo. Ob dovolj velikem pritisku bodo to tudi storili.
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

V-i-p ::

Hmm, zdej sem zadevo že malo bolj preštudiral in rezultati so takile:
Prvo sem formatiral disk in winse 98 na novo naložil. Prvi start, zadeva zmrzne. Pol sem mal nastavitve v biosu sprobaval in prišel do tega, da če izključim AGP 4x in tisti fast write, zadeva nekako (dokaj normalno) deluje. Tako v winsih, kot igrah, včasih je pri kakšni igri mal čudna grafika, ampak to je verjetno zaradi gonilnikov. Bolj zanimiv (in meni najpomembnejši) podatek pa je, da ga ta kartulja včasih serje že PREDEN se začno nalagat winsi. Primer: ko pokaže podatke o biosu, procesorju in ko rame pregleduje, postane ekran kockast, včasih bel, včasih slika migeta, ipd... tako ga serje tudi če sem recimo v biosu. Je pa res da se to zgodi poredko, samo tako poredko pa spet ne in me zelo moti. Tukaj pa ja nimajo winsi nič a ne? Kaj predlagate? je res z kartuljo kej narobe, al je druga možnost, da ga VIA chipset serje? Tole mi je eden napisal. (Tudi sam sem imel podobne težave.
Kolikor vidim imaš matično ploščo z VIA chipsetom. Malo preberi njihov forum v Technical support na www.viatech.com . Nekateri ljudje niso pretirano navdušeni nad njihovimi chipseti. Med njimi sem tudi jaz. Imam GeForce 2MX s TVout in matično z VIA chipsetom. EDINI način delovanja, v katerem se mi računalnik ne sesuje (tudi več kot teden dni skupaj) je, da v BIOS setupu izklopiš podporo za AGP 4X in AGP fast writes. Poleg tega naložiš zraven gonilnikov za GeForce še Hercules Tweaker (jaz imam Guillemotovo grafično in sem tweakerja dobil z njihovega naslova) in v njem preklopiš grafično v delovanje AGP 1X.
Meni je sistem stabilen SAMO pod temi pogoji - na žalost.) Jst bi sam rad vedu, a je kriva plata, al kartica, ker kolikor jst vem, mi je prodajalec, če mu seveda dam original škatlo, navodila, račun, ipd... v 8ih dneh brez ugovarjanja dolžan vrniti denar in če je kriva kartica in ne plata mu jo grem vrečt v ksiht. Zato, če kdo ve, kaj bi lahko bilo, se priporočam, pol dobi pa tist za pivo od gnarja ki ga dobim nazaj.:) Thx!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Dalmatinc ::

Jst ti rečem.....prboi notr dat novo grafo. Če dela pol si mi dolžan pivo. Galvo dam med jajca da mam prav: Grafikulja ima napako!

Pisk ::

cakaj cakaj cakaj to je tualatin procesor. a imas fcpga2 kompatibilno plato? halo??
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

Pisk ::

:D :D :D :D :D :D :D :D :D
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

kuglvinkl ::

Your focus determines your reallity

Cygnus ::

lej tko ti bom reku... če je napaka konsistentna pol je najverjenteje napaka v grafični, če pa se pojavlja mejčken tuki mejčken tam, tko na random, pol je v mb. Še posebi če morš disable-at agp4x pa fast writes pa te fore... dej pober une updejte za via chipsete; sem ti link poslal v prejšnjem postu; pa če zadeva nebo delala, pet v trgovino, reč za refund alpa drugo grafično. Še bolš je pa da neseš pc tja pa naj ti še oni vržejo uč nanj...sej zato pa poberejo tistih 30-50% cene. Vsaj neki bi tut lahka od njih padl (pa ne jim pustit pcja čez noč, kr stoposto naujo pogledal ampak bojo rekl da so probal in da dela ;) ).
PS:formatiranje diska v takih primerih ne pomaga >:D
ajtp 1/2
lp,
Mare
------
I see London, I see France, I see stinky underpants!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radeon 9600(XT)/9800 in VIA (morda tudi nVidia) čipovje = veliki problemi!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
312656 (1935) dzinks63
»

IMAM PROBLEM (Abit+Athlon+Prophet)

161123 (911) Kriko
»

G-force MX zajebava k satan

161388 (1067) Muflon1
»

AGP 4x??