Forum » Omrežja in internet » Ping mi ne deluje ob lokalnem DNSu (IP routerja) ?
Ping mi ne deluje ob lokalnem DNSu (IP routerja) ?
Cokolesnik ::
Ko sem uporabljal SiOL, sem imel v nastavitvah mrežne kartice definiran lokalni IP - 192.168.1.2, klasično masko in prehod+DNS 192.168.1.1 (IP od routerja).
Zamenjal sem ponudnika (Triera) in uspešno nastavil router, da se je povezal v internet. Nastavitev mrežne kartice tudi nisem spreminjal in internet dela.
Problem se pojavi, ko želim v MS DOS promptu pingati nek server (npr. ping www.arnes.si), kar sledi v neodziv (deluje pa denimo pinganje golega IP-ja 193.2.1.66 - tudi Arnesov strežnik). Ta problem sicer rešim s tem, da v nastavitvah mrežne kartice za DNS strežnik ne definiram routerjev IP ampak DNS ponudnika, Arnesa ipd. (npr. 193.2.1.66). Potem tudi pinganje deluje brez težav.
Zato me zanima, zakaj po novem nastavitve mrežne kartice, kar se tiče pinganja, kar naenkrat niso "zadovoljne" z uporabo routerjevega IP-ja kot DNS strežnika?
Nova ugotovitev: ping - denimo www.24ur.com pa deluje.
Router je Linksys, 54GL.
Zamenjal sem ponudnika (Triera) in uspešno nastavil router, da se je povezal v internet. Nastavitev mrežne kartice tudi nisem spreminjal in internet dela.
Problem se pojavi, ko želim v MS DOS promptu pingati nek server (npr. ping www.arnes.si), kar sledi v neodziv (deluje pa denimo pinganje golega IP-ja 193.2.1.66 - tudi Arnesov strežnik). Ta problem sicer rešim s tem, da v nastavitvah mrežne kartice za DNS strežnik ne definiram routerjev IP ampak DNS ponudnika, Arnesa ipd. (npr. 193.2.1.66). Potem tudi pinganje deluje brez težav.
Zato me zanima, zakaj po novem nastavitve mrežne kartice, kar se tiče pinganja, kar naenkrat niso "zadovoljne" z uporabo routerjevega IP-ja kot DNS strežnika?
Nova ugotovitev: ping - denimo www.24ur.com pa deluje.
Router je Linksys, 54GL.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
- spremenilo: Cokolesnik ()
fRiK0 ::
Mislim da imas v routerju nastavljeno da preverja siolov NSje in ker nisi vec siolov uporabnik siol ne odgovarja. V routerju dodaj od arnesa NS pa bo delalo.
Ker to je tko ko ti hoces en host resolvat tvoj comp "vprasa" router in on naprej "vprasa" un NS ki ga ima vpisanega.
Ker to je tko ko ti hoces en host resolvat tvoj comp "vprasa" router in on naprej "vprasa" un NS ki ga ima vpisanega.
Hvala
LP Tadej
LP Tadej
Cokolesnik ::
Hmm, ampak pri nastavljanju routerja na novega ponudnika sem vnesel IP, masko, prehod IN nove DNS naslove (od Triere).
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 5970 (2953) | OmegaBlue |
» | wireless - ni dostopa do internetaOddelek: Omrežja in internet | 5400 (5140) | Gutjerez |
» | router- interneta niOddelek: Omrežja in internet | 2381 (1993) | ultimated4 |
» | Kako nastaviti router?Oddelek: Omrežja in internet | 8475 (7501) | Miha_T |
» | fiksen ip/dinamicen ip - kako spremenitiOddelek: Omrežja in internet | 5203 (4610) | mazupan |