Forum » Operacijski sistemi » Linux za prenosnik
Linux za prenosnik
Smukecc ::
Doma imam starejsi prenosnik PII 433, 128 MB RAMa pa 10 GB disk, ker se je izkazalo da win xp deluje zelo pocasi in nekoristno bi rad nalozil linux. Sedaj pa me zanima katera distribucija je najbolj primerna in enostavna za uporabo, sam namrec nisem ravno vesc v linux okolju oz. se nikoli nisem delal, bi pa se rad naučil. Knoppix so mi dobri, sam kaj ko jih ne morem instalirat, Ubundu pa je ravno pravsnji za zacetnike, vendar nekako ni v skladu z mojim procesorjem.
Hvala za pomoc!
Hvala za pomoc!
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
jure1825 ::
če ti je ubuntu všeč potem si daj gor xubuntu (nisem 100% da sem prav napisal) - ta ki ima xfce namesto gnome, bi moral šibat na tvojem prenosniku, če pa maš že gor ubuntu pol pa dej apt-get xubuntu-desktop
mte ::
xfce je kar lušna zadeva (verjetno tudi xubuntu, nisem še sprobal). Je pa tako - če nimaš dovolj močne mašine za gnome ali kde namizje, se boš kot začetnik verjetno precej lovil. Če imaš voljo do učenja popolnoma novih pristopov, kar naprej. Če bi rad linux samo zato ker bi bil hitrejši, pozabi. Še winxp ponavadi hitreje laufa kot gnome ali kde. Če pa ni gnome ali kde-ja, bo pa treba kar pogosto poseči po konzoli.
lp
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu 12.04 Beta je nared, Unity za vse (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 31952 (27229) | MrStein |
» | Mintovci delajo svojo različico Gnome Shella (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 19503 (16388) | BigWhale |
» | Izšla Fedora 14Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 4270 (2993) | AvtoR |
» | kateri OS na staro mašinoOddelek: Operacijski sistemi | 1319 (1161) | hamax |
» | Izšel Ubuntu 6.06 LTS (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14353 (11855) | Jaka83 |