» »

Windows ne zazna zvočne kartice

Windows ne zazna zvočne kartice

neocodexx ::

Imam nameščen Windows XP na plati Gigabyte GA-K8NF-9 z integrirano Realtekovo AC97 zvočno kartico. Ker nikoli nisem uporabljal integriranih kartic, imam doma tudi svojo Creativovo Sound Blaster Live! kartico, ki sem jo do zdaj pridoma uporabljal. Je pa tokrat pri novi namestitvi sistema prišlo do problema.

Zaradi vrste naključij mi ni preostalo drugega kot da sem namestil Windowse s CDja, ki so bili priloženi HPjovemu notesniku. Razmišljam, ali je mogoče to razlog, da mi Windows ne zazna, niti noče namestiti driverje za AC97 niti za Sound Blaster Live! Windowsi se obnašajo tako, kot da kartice sploh ne bi bile nameščene (vendar so).

Kar me zanime je, ali je možno da je to zaradi prilagojenega OSja, ki je namenjen zgolj notesnikom? Ob času nisem imel pri roki CDja z XPji, tako da sem namestil kar tistega za notesnike in zdaj ne zazna zvočne (vse ostalo pa).

Prosim za mnenjei nasvet o tem problemu, po moje bo očitno potrebno ponovno namestiti Windowse s pravega XP CDja.

bluefish ::

namesti še gonilnike za zvočno kartico.

neocodexx ::

Pa saj v tem je problem ker noče namestit. Program ne more namestiti gonilnikov, dokler ne zazna priključene zvočne kartice. Pri Creativu to takoj na začetku pove in me spusti naprej, medtem ko AC97 namestitev traja kakšni dve sekundi: pride do 70% ter se na hitro izklopi (kot, da bi bilo gotovo).

samomas ::

Mislim, da moraš v Bios-u onemogočit integrirano zvočno in ti bo potem prepoznalo tvojo kartico.

Imovincek ::

Tudi jaz imam podoben problem. Prej mi je zvočna kartica delala, čez novo leto pa je prenehala. Ko sem jo hotel ponovno instalirati, sem najprej pobrisal stare gonilnike. Kartico mi pri zagonu prepozna kot novo enoto PCI, ko pa hočem instalirati gonilnike, mi napiše, da kartica ni nameščena. Zanimivo je, da pa lahko inštaliram gonilnike od Windowsov xp, za katere mi pravi, da niso pravi. Vendar zvočna kartica dela. Gre za kartico SB Platinum, trenutno pa imam sedaj inštalirane gonilnike Creative SB Live (WDM).

Kaj bi bil lahko problem?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Star računalnik MS-DOS igre v Windows 98 SE

Oddelek: Igre
406003 (4491) opeter
»

Windows se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
292119 (1710) GummyBear