» »

[VB] Open

[VB] Open

Guti ::

Zdravo

Zelim narediti program da bi kliknil open in bi zbral text file in se bi ta potem pokazal v (text1.text) v text boxu

sedaj sem poskusal v tej smeri !
_____________________________________________________________________

CommandDialog1.Open
Text1.text = cd.filename "samo to mi da
samo ime datoteke jaz pa zelim vsebino"
_____________________________________________________________________

Hvala za razumevanje !
Take me down to the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty

Microsoft ::

Ce te prav razumem, bi rad odpru txt datoteko in prebral njeno vsebino?

Za branje datoteke v C# gre takole:

using System.IO;

StreamReader reader = new StreamReader(@"C:\file.txt");
while (!reader.EndOfStream)
{
string line = reader.ReadLine();
}


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Monster ::

lažje ti bo naret tako, da das namest textbox-a kr lepo RichTextBox, ker ima ta funkcijo LoadFile ! poleg txt datotek ti zna prebrat se rtf datoteke ..

torej samo zamenjas drugo vrstico in to je to >> richtextbox.loadfile( cd.filename )


lp!
Ka zaboga...

jan01 ::

če le moreš, ti priporočam, da se ogneš visual basica. Sam kot poznavalec c stila(c, java c#) sem se kar cel dan namatral, da sem se poštudiral knjigi mastering visual basic.net in visual basic in 60min a day in potem spisal(in mu razložil) en program za enga... Ma tisti smotan Dim i As Integer je bil pri meni v vsaki vrstici avtomatsko int i,...
da o stilu programiranja sploh ne govorim(pri vbju občutek kot bi nekaj skup zmetal)...

Za branje:

Private Sub TextfileToolStripMenuItem1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles TextfileToolStripMenuItem1.Click

OpenFileDialog1.DefaultExt = "knjiga"
OpenFileDialog1.Filter = "knjiga Files|*.knjiga| Files|*.HTM|All Files|*.*"
OpenFileDialog1.FilterIndex = 1
OpenFileDialog1.ShowDialog()
If OpenFileDialog1.FileName = "" Then Exit Sub
Dim TReader As System.IO.StreamReader
TReader = New System.IO.StreamReader(OpenFileDialog1.FileName)
TextBox1.Text = TReader.ReadToEnd
TReader.Close()
TReader = Nothing
TextBox1.SelectionStart = 0
TextBox1.SelectionLength = 0
SaveFileName = SaveFileDialog1.FileName

End Sub

Ti spremeni namesto, da vidiš datoteke vrste knjiga v tisto, ki jo hočeš.
Pri OpenFileDialog1.Filter lahko odstraniš odvečne vrste fajlov...

lp

klemen22 ::

Poglej če si ti ljubitelj C-jevske sintakse in stila to še ne pomeni da je Basic direktno gnoj.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Monster ::

jao ludi ne se kregat, tip sam hoce vedet kk se to naredi v VBju .. ne rabi zaj neko jamranje kak je VB slab ipd, ker mu vb USTREZA za ta projekt! :)
Ka zaboga...

Guti ::

Hy spet jaz


Jaz sem sedaj sprobal tisto ( oz hotel sprobat) tisto z richtextbox
sam je en mali problem nevem ki je ta richtextbox pa tudi pod components ga ni...oz nevem kiri je..:P


prosim za pomoc
Take me down to the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty

Monster ::

heh ... dj povej malo vec potem .. kero verzijo VBja uporabljas, ker pri vb.net 2005 je kr pod common controls, pri 6tki pa ga moras "dodat" v meni(google ti bo povedal postopek ;))
Ka zaboga...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[c#] shrani text, tabele, slike

Oddelek: Programiranje
251393 (999) klemen93
»

c# tiho tiskanje slik.

Oddelek: Programiranje
101802 (1473) OmegaM
»

Silverlight

Oddelek: Programiranje
161612 (1269) hodor
»

C# - xml import v bazo

Oddelek: Programiranje
71331 (1149) nuclear
»

C# Problem

Oddelek: Programiranje
131140 (936) joze67

Več podobnih tem