» »

[excel] makro pretvorba v csv

[excel] makro pretvorba v csv

barbapapa ::

ojla

en problem in sicer imam podatke v excelu - par tabel, katere moram pretvorit v .txt format>:D .
Podatki morajo biti v " " ločeni z ; . Toje ok. Ko poskušam podatke pretvorit oz. jih dat v narekovaje z funkcijo Char34 jih lepo pretvori, problem nastane pri izvozu v csv.
Pri izvozu v csv naredi 3 x " " pred in za podatki in vsa stvar se zruši. Zanima me kako naj uredim podatke do te mere, da bo format .txt
izgledal tako : " ";" ";... in ne tako kot sedaj """xyz""";"""abc"""8-O

Hvala

McAjvar ::

Ali nima Excel nobene moznosti pri shranjevanju, kjer bi lahko datoteko kar direkt shranil v CSV obliki? Sicer ne uporabljam Excela, vendar vseeno poskusi najprej File - Save As in tam poglej, ce lahko to naredis. Za pripravit CSV datoteko je makro IMO overkill, bi pricakoval bolj prirocne moznosti.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

ja ima možnost ampak format ne ustereza podanim zahtevam. Če shranim v csv format mi podatke dejansko loči z podpičjem, nimam pa podatkov v narekovajih - to je problem. Če probam pretvorbo naredit preko pretvorbe z funkcijo so podatki ok dokler jih ne odprem v txt formutau, ki je bil predhodno savean kot csv file.

Ej pa to je no where zone:\ Sem napisala en makro samo kaj ko mi še nekaj manjka in se mi bo spet 2/2 porušla;((

Skratka ponovi vajo:)

hvala & lp

McAjvar ::

Kot ze receno, nimam Excela, sem pa ravnokar pogledal, kaj se da narediti v OOo. Zadeva uporabi narekovaje okoli besedila v primeru, ko vrednost v celici vsebuje kaksen presledek. Za escapanje narekovajev uporablja "" varianto. Ce ti to zadosca, lahko poskusis Excelov dokument odpreti z OOo Calcom in tam shraniti dokument kot CSV datoteko.
Alternativno lahko datoteko preprosto shranis v CSV obliki, nato pa z jezikom po svoji izbiri napises preprosto skripto, ki ji podas datoteko, ta jo odpre in obda vse vrednosti z narekovaji, skuha kavo ali kar pac se potrebujes ter vse skupaj zapise v neko izhodno datoteko. Ce ze ne gre drugace, bi osebno rajsi vse skupaj izvedel na taksen nacin, namesto z makrom.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

hvala ti. Sem rešila stvar tako, da sem našla osnutek makra na MS strani. Dejansko je to problem excela. V bistvu sem z makrojem podatke dala v narekovaje. Stvar dela, sedaj moram samo še funkcijo BLANK notri prpopat za celico, ki je brez vrednosti da mi vrne "null".
V bistvu mi sedaj CSV odpade, ker se je format že v excelu spremenil in lahko direkt shranjujem kot .txt, ki mi je pogoj za upload datotek.

V OO to sploh ni problem, ker ima že pri save as možnost CSVja in v opcijah lahko izberem kako naj mi podatke navaja in separira:)) .Samo kaj ko je problem v temu, da mi OO v tem slučaju ne pride prav;(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CSV to PDF

Oddelek: Programska oprema
7813 (628) mihagr
»

Uvoz txt datoteke v excel

295014 (4651) sebavet

python pomoč

Oddelek: Programiranje
393403 (2324) Mavrik
»

Kateri program za spreminjanje v CSV datoteko?

62020 (1942) uroszo
»

Microsoft Access

122271 (1716) enco11

Več podobnih tem