Forum » Programiranje » [excel] makro pretvorba v csv
[excel] makro pretvorba v csv
barbapapa ::
ojla
en problem in sicer imam podatke v excelu - par tabel, katere moram pretvorit v .txt format .
Podatki morajo biti v " " ločeni z ; . Toje ok. Ko poskušam podatke pretvorit oz. jih dat v narekovaje z funkcijo Char34 jih lepo pretvori, problem nastane pri izvozu v csv.
Pri izvozu v csv naredi 3 x " " pred in za podatki in vsa stvar se zruši. Zanima me kako naj uredim podatke do te mere, da bo format .txt
izgledal tako : " ";" ";... in ne tako kot sedaj """xyz""";"""abc"""
Hvala
en problem in sicer imam podatke v excelu - par tabel, katere moram pretvorit v .txt format .
Podatki morajo biti v " " ločeni z ; . Toje ok. Ko poskušam podatke pretvorit oz. jih dat v narekovaje z funkcijo Char34 jih lepo pretvori, problem nastane pri izvozu v csv.
Pri izvozu v csv naredi 3 x " " pred in za podatki in vsa stvar se zruši. Zanima me kako naj uredim podatke do te mere, da bo format .txt
izgledal tako : " ";" ";... in ne tako kot sedaj """xyz""";"""abc"""
Hvala
McAjvar ::
Ali nima Excel nobene moznosti pri shranjevanju, kjer bi lahko datoteko kar direkt shranil v CSV obliki? Sicer ne uporabljam Excela, vendar vseeno poskusi najprej File - Save As in tam poglej, ce lahko to naredis. Za pripravit CSV datoteko je makro IMO overkill, bi pricakoval bolj prirocne moznosti.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
- Isaac Asimov
ja ima možnost ampak format ne ustereza podanim zahtevam. Če shranim v csv format mi podatke dejansko loči z podpičjem, nimam pa podatkov v narekovajih - to je problem. Če probam pretvorbo naredit preko pretvorbe z funkcijo so podatki ok dokler jih ne odprem v txt formutau, ki je bil predhodno savean kot csv file.
Ej pa to je no where zone Sem napisala en makro samo kaj ko mi še nekaj manjka in se mi bo spet 2/2 porušla
Skratka ponovi vajo
hvala & lp
Ej pa to je no where zone Sem napisala en makro samo kaj ko mi še nekaj manjka in se mi bo spet 2/2 porušla
Skratka ponovi vajo
hvala & lp
McAjvar ::
Kot ze receno, nimam Excela, sem pa ravnokar pogledal, kaj se da narediti v OOo. Zadeva uporabi narekovaje okoli besedila v primeru, ko vrednost v celici vsebuje kaksen presledek. Za escapanje narekovajev uporablja "" varianto. Ce ti to zadosca, lahko poskusis Excelov dokument odpreti z OOo Calcom in tam shraniti dokument kot CSV datoteko.
Alternativno lahko datoteko preprosto shranis v CSV obliki, nato pa z jezikom po svoji izbiri napises preprosto skripto, ki ji podas datoteko, ta jo odpre in obda vse vrednosti z narekovaji, skuha kavo ali kar pac se potrebujes ter vse skupaj zapise v neko izhodno datoteko. Ce ze ne gre drugace, bi osebno rajsi vse skupaj izvedel na taksen nacin, namesto z makrom.
Alternativno lahko datoteko preprosto shranis v CSV obliki, nato pa z jezikom po svoji izbiri napises preprosto skripto, ki ji podas datoteko, ta jo odpre in obda vse vrednosti z narekovaji, skuha kavo ali kar pac se potrebujes ter vse skupaj zapise v neko izhodno datoteko. Ce ze ne gre drugace, bi osebno rajsi vse skupaj izvedel na taksen nacin, namesto z makrom.
"[...] the advance of civilization is nothing
- Isaac Asimov
- Isaac Asimov
hvala ti. Sem rešila stvar tako, da sem našla osnutek makra na MS strani. Dejansko je to problem excela. V bistvu sem z makrojem podatke dala v narekovaje. Stvar dela, sedaj moram samo še funkcijo BLANK notri prpopat za celico, ki je brez vrednosti da mi vrne "null".
V bistvu mi sedaj CSV odpade, ker se je format že v excelu spremenil in lahko direkt shranjujem kot .txt, ki mi je pogoj za upload datotek.
V OO to sploh ni problem, ker ima že pri save as možnost CSVja in v opcijah lahko izberem kako naj mi podatke navaja in separira .Samo kaj ko je problem v temu, da mi OO v tem slučaju ne pride prav
V bistvu mi sedaj CSV odpade, ker se je format že v excelu spremenil in lahko direkt shranjujem kot .txt, ki mi je pogoj za upload datotek.
V OO to sploh ni problem, ker ima že pri save as možnost CSVja in v opcijah lahko izberem kako naj mi podatke navaja in separira .Samo kaj ko je problem v temu, da mi OO v tem slučaju ne pride prav
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | CSV to PDFOddelek: Programska oprema | 813 (628) | mihagr |
» | Uvoz txt datoteke v excelOddelek: Programska oprema | 5014 (4651) | sebavet |
⊘ | python pomočOddelek: Programiranje | 3403 (2324) | Mavrik |
» | Kateri program za spreminjanje v CSV datoteko?Oddelek: Programska oprema | 2020 (1942) | uroszo |
» | Microsoft AccessOddelek: Programska oprema | 2271 (1716) | enco11 |