» »

ATI Radeon 9600 XT, 256 MB - ne dela več....TEMA

ATI Radeon 9600 XT, 256 MB - ne dela več....TEMA

JAX ::

Jaz imam grefično kartico ATI Radeon 9600 XT, 256 MB. v četrtek ponoči ko je bilo neurje, je strela udarila blizu nas. Seveda računalnik ni biu izklopljen. Problem se je pojavil zjutraj... ko sem prižgal računalnik je bila na monitorju tema... vse pa je laufalo tak ko mora... tisti pisk na začetku... vse... samo slike ni bilo...

Potem sem zamenjal grafično. Vse dela normalno.

Vendar ne vidim fore v ATI Radeon 9600 XT, 256 MB grafični da enostavn ne dela več... ni nč zažgana... al pa de bi kej smrdela nč... taka ko more bit... pa tud nevem kek je to ratal... da bi glih grafično zjeb** use ostalo pa dela kot mora

Prosu bi za pomoč

hvala!
Be what you are!

Veron ::

Dovolj je bila rahla prenapetost, sicer meni je ko je strela udarila skupilo plato, sosedu pa plato in grafično (na plati samo AGP režo)

ja mojemu sosedu je skurlo matično, grafično, zvočno, mrežno... (plus use ostalo izven računalnika)

Bomo mogl začet odklaplat računalnike :))

a je kaka možnost da bi se grafična kak popravla.. ker je možn da je šou kak kondenzator... in bi se vrjetn dal zamenjat... sam nevem kermu bi to nesu... kakmu štromarju k se okvarja s tem?
Be what you are!

dvomim, mislm da je samo plata taka ki bi se jo dalo popravit, jst sm meu direkten udar pa se je plata dala popravt (direkten mislm, tako da je prvo k meni usekalo, preko modema v komp pa preko mreže ven na druge kompe katerim je šla samo mrežna in modemi)

;-) ::

Radeona 9600 nevem če se splača popravlat...Jaz koma čakam da mi crkne-pol pa menjam.

hehe :)) :)) ja jz bi tui biu veseu da je crknu... če bi mama al pa foter dau gnar za drugo :))

tak bom pa sam plaču.. gnarja pa trenutn ni.... tak da morm trenutno dokler ne spravim neki skup furat radeona 9000 k je sranje da glava peče :))

Ni nam lahko :D
Be what you are!

to glede mame pa fotra je tud res ja....še bolš pa bi blo da bi lahk garancijo upošteval pa bi doplačal za bolšo grafo8-)

Rauby ::

Eh men je udarla strela mi je šou swich, modem, router, mrežno, grafo pa napajalnik!!! :( :( :(

sosed je meu visokonapetostno zaščito proti streli... pa je šlo useen skoz... mu je use skurl... nou komp.... za 200k škode

garancija je pa potekla pred 14 imi dnevi :) Če bi bla še pod garancijo bi tak nazaj pelu, pa bi reku da je kr naenkrat crknala.. k se tak nikjer nevid da bi bla zažgana al pa kej podobnga... Sam pa nism prepričan da velja garancija če menjaš hladilnik...

če je samo 14dni vseeno probaj se zmenit na servisu, če ti jo bodo hoteli zamenjat... Drugače pa zakaj bi bili "veseli" da vam kak radon 9600 crkne 8-O bolje prodati, vsaj 10-15k dobit, kar je kar nekaj denarja

ne nevelja če si sperminjal grafo (menjal hladilnik). Razn če gaš navadnega nazaj-tak da se nebo vidlo

Saintek ::

Me prav zanima kakšno prenapetostno zaščito je mel ta tvoj sosed JAX pomoje kakšno za 3k sit ? :)

jest10 ::

Socketmaster: Pri direktnem udaru strele ti nobena zaščita ne bo pomagala. Razen kabel iz vtičnice.
Te zaščite delujejo zadovoljivo le ob majhnih napetostnih sunkih

Mimgrede Socketmaster... sosed je meu visokonapetostno zaščito za 16k ....

Drgač sm pa šou dans mal naokrog po trgovinah, pa sm nabavu kr GeForce 6600 GT, 256 mb :))

za telih par urc k jo uporablam sm kr zadovolen :D

JAX kok si pa dal?

ps.: pa mal opiš občutke 9600 vs.6600 GT

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

okol 30k :D

občutki??? k da bi "boga za jajce prjeu" :)) :)) :)) jok3.... ja velik bolš je ja... sm kr zadovolen :D
Be what you are!

konc počitnc grem jaz tud na GeForce, sam na katero še pa nevem...tam ok. 30-40 bi dal, več pa ne

ja... finance so vedn ble problem za nas navadne smrtnike :D :D
Be what you are!

jah no sej nem jaz dal (bosta tastara-sam preveč jih nem oskubo...nimam srca:D :D )...

a sploh je kaka grafa taka da maš pol lah SLI (oz pač 2 naenkrat delujeta) za ok.40k???

to ti pa jaz nebi znau povedat... hmmmm:\ :\
Be what you are!

GrimReaper ::

SLI podpira že 7300GT, ki te pride 23k.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

hmm sam je AGP al PCI ex...
???

jaz mam plato Gigabyte GA-K8NS torej???

edit: pa je 7300GT kaj boljša od 9600PRO???

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

mtosev ::

EWEER ti maš AGP plato. Za SLi rabiš met kot prvo PCI-E plato kot drugo pa še SLI plato.

edit: pa je 7300GT kaj boljša od 9600PRO???

je
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

pol kupim sli plato, pa dve toti grafi pa sm na konju...heh

bom še vido kak bo, sam do februarja bom mel sli not za vsako ceno

maš isto plato ko jaz :D sj ni tak slaba... sam škoda k je na AGP :D
Be what you are!

kikicar ::

pol kupim sli plato, pa dve toti grafi pa sm na konju...heh

Tok ko boš zmetal denarja za sli plato pa dve grafe dobiš eno dobro plato brez sli-ja pa velik bolšo grafično kupš:)

ja pol pa tak vseeno če kupim dobro grafo na AGP kot pa da kopujem pci plato, pa dam ves denar le v AGP grafo?

po moje je bolš da uzameš eno dobro grafo na agp... ko pa da menjuješ plato pa še grafo...

uzam GeForce 6600 GT, al pa GeForce 6800... Ni ga čez GeForce... to sm opazu takoj ko sm prešaltu iz ATI na GeForce
Be what you are!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero grafično ste že imeli ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19020611 (13676) Janac
»

Komp do 150k (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1377377 (6241) asus
»

GeForce 7300 GT za AGP

Oddelek: Novice / Grafične kartice
344370 (3665) AtaStrumf
»

Katero grafično naj kupim?

Oddelek: Kaj kupiti
302213 (1529) Jan987
»

Katero graficno kartico uporabljate? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18711879 (8415) mtosev

Več podobnih tem