» »

Navijanje Celerona

Navijanje Celerona

akulp ::

Katerega Celerona naj nabavim od 800 MHz naprej da ga bom lahko kar najbolje navil?

mam plato BH6 tko da sm nekaj slišal da novih Celeronov (1.1,1.2 GHz) ne bom mogu gor spravit. ZAKAJ!!???

A ne delajo vsi celeroni na 100 MHz?

Hvala, byby

Spajky ::

Ti kar 800 kupi, bi moral brez problemov iti prek giga na 133fsb..8-)

Dalmatinc ::

nabav 1000 ki je najbolj overlokabilna gre 100% na 1333

akulp ::

Kaj pa pravite na nove celerone ki zdele pridejo januarja in so narejeni na osnovi Tualatin/256 jedra.

Verjetno bi se mi splačal kupit enega od teh, recimo 1GHz različico a kako? Pravijo da se bodo zelo dobr navijali.

Spajky ::

Rabis novo plato...ali pa PowerLeap-ov Slotket...>:D

akulp ::

Zakaj pa novo plato sej obstajajo adapterji in ni hudič da ne bi delal novi celeron tud na BH6 a kako? A je še kakšna druga finta?

AlienGT ::

Evo, jest tudi tko razmišljam sam da mam BX6-2 plato.
Vsi prodajalci mi odgovarjajo da teh celeronov ne morem gor dati, da naj kupim novo plato itd.

Njihovi argumenti so, da imajo procesorji Celeron spremenjeno mikrokodo in drugo voltažo, ki naj je "starejše" plošče ne bi podpirale.

Se tudi jaz strinjam da bi s konverterjem moralo delat, seveda če ti množilnik v biosu to dopušča (kot vem je za BH6 ta 12x, za BX6 pa ne vem zakaj samo 9x). Glede nakupa novih plošč pa je moje mnenje tako, da pač forsirajo prodajo in da se tudi zato ne želijo kaj preveč potruditi. Se kdo strinja z mano.

Sicer je fino imeti 1.5 GHz, vendar bi bilo zame povsem dovolj kakšen Celeron okoli 1GHz, pa še naviti se ga da na več nenazadnje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AlienGT ()

Spajky ::

PowerLeap komplet za nadgradnjo s Tually 1,2G s postnino = 180 $ = Asus Tusl-2C + isti proc cez mejo po danasnjih cenah; ce hoces navijat do nezavesti (tudi preko 1,5G), pocakat mesec marec (da cene spet padejo) in vzeti Tually 1.0A + Abit ST6R za isti denar cez mejo... ali pa vzet CellyII 900 boxed in naviti kolkr gre ze zdaj...zadnja varijanta najcenejsa, ona prej pa najboljsa, a ne najcenejsa...za kaj pa rabite sploh tak stroj; vse nad 500MHz je ok, nad 1G pa sploh super se za kaksno leto in tudi vec...jaz grem verjetno na nadgradnjo spomladi, ceprav tega niti ne rabim (iz navade=Overclocking je neke vrste odvisnost, he ...za uporabo povprecnega Slo uporabnika je ze Celly300A@450 prevec; hitrost diskov in kolicina rama je danes bolj pomembna...jaz vedno preskocim vsaj eno generacijo procov (zdej imam PPGA C400@570, prej P166mmx@188) in eno generacijo OS (zdej mislim iti na W98SE) in raje ves hardveraj in OS zoptimiziram, da dela ko raketa! In ko vidim, na kaksnih masinah se obicajen folk dela v vecini, me kar slabo prime, ko grem komu resevat situacijo ko kaj zajebe in ratam kar zivcen, ko je masina lena ko lenjivec...ja za emulacijo pisalnega stroja je kar dobro in ne zmecejo tolk dnarja za hardveraj kot mi, ceprav se ti gnili kapitalisti tudi od mene ne bodo glih zredili.. :-) .. 8-)

akulp ::

Evo Spajky:\ čist prov maš. Tud jest mam Celerona 300@450 pa dela vse ql, razen seveda nekaterih špilov na vičjih resolucijah kar me pa itak ne zanima...Pol me pa pokliče frend k ma 1.1GHz proc pa prav da mo stvari štekajo in da se mu muska zatika, pa filmi....brez veze da tak folk kupuje take močne mašine če jim pol delajo slabše kot moj Celeron, za katerga mi ne bo nikol žal pa težko se bom poslovil od njega.

Sicer pa hočem novga sam tko kot si rekel ti Spajky, IZ NAVADE...

LP, akulp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najmočnejši procesor

Oddelek: Strojna oprema
181638 (1067) blazp88
»

Tully in BX čipovje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61075 (932) Spajky
»

c1000@1330

Oddelek: Navijanje
181733 (1317) Spajky
»

Nujn rabim help ( BX & Tualtin)

Oddelek: Pomoč in nasveti
241599 (1322) Dalmatinc
»

Napaka v najovejšem članku!

Oddelek: Slo-Tech
121154 (926) Dalmatinc

Več podobnih tem