» »

Nemščina vs. Italijanščina?? Pomoč!

Nemščina vs. Italijanščina?? Pomoč!

Ezg3ta ::

No jaz sn letos zaključo osnovno šolo in grem na Prvo gimnazijo Maribor. Ker pa sn vseh osem let igral klavir bom zraven gimnazije šel še na srednjo glasbeno šolo. To pomeni, da bom mel že veliko več obveznosti kot moji vrstniki. Za drug tuj jezik sem si izbral -nadaljevalno- nemščino. To pa zato, ker nemščino že tudi govorno obvladam. Tu pa nastopi problem, saj se ni prijavilo dovolj učencev in nadaljevalne nemščine ne bo!

Že pred vpisom sem okleval med nadaljevalno nemščino in italijanščino. Italijanščino pa zato, ker bi 1. znal en jezik več, in 2. so v glasbenem svetu sami italijanski izrazi.

Zdaj pa jaz vas vprašam ali se naj odločim za ZAČETNO NEMŠČINO ali ITALIJANŠČINO!
Naj povem še, da mi začetna nemščina ziher ne bo kaj dosti pomagala pri znanju. Z italijanščino pa bi le imel še eno obveznost več :(

Tukaj torej povejte svoje izkušnje in nasvete!
PS.: čimveč nasvetov rabim do konca tega dneva.

VidKo ::

Če maš že tolko obveznosti, raje vzami začetno nemščino s katero ne boš imel problemov, in potem samo nadgradiš znanje, tudi s kakim tečajem, in boš obvladal jezik.

Italijanščina ti pa tudi pri glasbeni šoli ne bo toliko pomagala, teh par italijanskih izrazov se boš pa že naučil.

Lp, VidKo

Ezg3ta ::

Končno eden ki potrdi moje razmišljanje! :))

Vsi drugi ki jih sprašujem (večinoma starejši, ki ne vedo več kaj pomeni "hoditi v šolo":\ ) pa mi pravijo naj vzamem italijanščino kr bom znal en jezik več, ker so jeziki dandanes pomembni, ker se bom lažje uveljavil v evropi.. po načelu "več znaš, več veljaš".;(

Seveda pa morm tud malo uživat mladost :D Jaz sem tud za nemščino!

;-) ::

Jaz osebno sovražim nemščino (celu življenje boš mogo "lajat" če se boš izpopolnil v nemščini, Italijanščina se mi zdi da ti pride v življenju bolj prav(no vsaj meni bi blo tak))

Dragč pa je v prvem letniku tvoj drugi jezik bol u izi- vse se začne čist od začetka (številke, abeceda itd. tak da je čist vseeno kaj vzameš)

VidKo ::

Glede na to, da osnove nemščine ima, in da je iz Maribora mu bo nemščina bolj koristila. Italijanščino bi mu svetoval če bi bil iz primorske.
Poleg tega je nemščina bolj razširjena. Je pa po drugi strani res, da italijani ne obvladajo tujih jezikov, predvsem angleščine, medtem ko nemci govorijo skoraj vsi angleško (čeprav je milo rečeno smešna za poslušat). Navkljub vsemu mu še vedno svetujem izbiro nemščine.

Saladin ::

Tuj jezik se je hudo težko učiti in če imaš le malo predznanja nemščine, se obrni v to smer.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Ezg3ta ::

Sej pravim da znam tekoče govoriti nemško. Če se bom česa naučil, je to pisanja - drugo znam.
Če bi si vzel italijanščino pa bi se težko naučil čisto nov jezik. Kr je že po posluhu drugačen itd. Pa slej ko prej bi ga pozabil in mi v življenju nebi nič pomagal - poznam polno ljudi ki so se v gimnaziji 4 leta učili francoščino al pa španščino in zdaj ne znajo niti enga stavka prevest kaj šele povedat.
Zato bom raje vzel nemščino. :D

Če pa mate kake tehtne argumente proti ali za (da bom še bolj ziher ;)) nemščino še lahko napišete kr se še nisem dokončno odločil.

LP

dela ::

Vzami nemščino, da boš imel večjo izbiro pri maturi. Če se boš zdaj začel učiti italijansko, potem ni velika verjetnost, da je boš znal po štirih letih dovolj, da bi jo vzel na maturi. Nemščina pa za maturo zna priti v poštev, ker je že nekaj znaš.

Pri vpisovanju na faks se gleda, koliko točk si zbral, ne pa, koliko jezikov "znaš". Tudi kasneje pri delodajalcu.

Sam sem tudi 4 leta imel osnovno nemščino, ker ni bilo možnosti, da bi obiskoval nadaljevalno angleščino in nemščino hkrati. Potem pa sem vzel kar višji nivo nemščine na maturi, pa sem jo pisal celo par procentov bolje od angleščine (tudi višji nivo), katero sem se pa 4 leta učil nadaljevalno. Oboje sem opravil s 4+2. Neglede na situacijo se pa lahko s profesorjem vedno dogovoriš, da ti pripravi težje naloge.

Bolje, da se "specializiraš" in si narediš lahko delo/povečaš uspešnost, drugače se boš še kesal. Če se želiš učiti še italijanščine, se pa vpiši v kakšen tečaj.

kajpravis ::

Jaz sem se učil oba jezika in po prvem letniku nemščine, ki sem jo komaj naredil na popravnem, sem se prepisal na italijanščino in jo izdelal bolj kot ne brez problema. Nemščino sem zasovražil, tako da sem tudi vse programe v nemščini zbrisal s TV- ja. Odoločiti pa se moraš sam. Veliko uspeha!

hamax ::

imam ze drugo leto zapovrstjo popravnega iz nemscine :D
v prvem mi je komi znesl

zaejec ::

sem se ucil 12 let italjanscino in 3 leta nemscino.. ves kaj bi izbral na tvojem mestu? nemscino:) z italjanscino se ti bo zmesalo ker ima prevec casov in prevec nepravilnih glagolov, pa tudi ce nimas s kom govorit in vadit jezika je nesmisel se ga ucit. ker ga bos itak pozabil.

p.s.: naredil tudi 6 let glasbene - ves kolko je noter italjanscine? :))) sploh ni omembe vredno

VidKo ::

Deutschland über alles :D

5er--> ::

Če ne gledaš italijanskih risank izberi Nemščino:D.

Ezg3ta ::

no stvar je taka, da sem na prijavi napisal "v primeru, da nadaljevalna nemščina ne bo izbrana bom imel italijanščino" (zato kr sn si mislo da bo nadaljevalna nemščina ziher izbrana). Pa ni bila 8-O In upam, da se bo zdaj dalo uredit, ker bi tud jaz raje imel začetno nemščino kot pa italijanščino :|
Držite pesti!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ezg3ta ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dva tuja jezika v osnovni šoli (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
695594 (3780) Scaramouche
»

Kako se naučiti pogovorne nemščine?

Oddelek: Loža
2215173 (2355) next3steps
»

Čudni pristopi profesorice

Oddelek: Šola
437478 (5775) T0RN4D0
»

2 tuji jezik obvezen v OŠ (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
855816 (3618) overlord_tm
»

Katere jezike obvladate (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
513698 (2778) ThinMan

Več podobnih tem