Forum » Pomoč in nasveti » a je plata?
a je plata?
Binji ::
Zadnjic sm se odlocu malo ocistiti racunalnik tako da sm razdrl vse, odpihal prah in vse nazaj zlozil. Tedaj pa so se zaceli problemi:
najprej se mi napajalnik ni hotel prizgati - napetost je dajal, prizgal se ni. Torej zamenjam napajalnik.
Potem se stvar ni hotela prizgati, ce sem vstavil vec kot 1 modul rama (imam 3, prej je delalo vse lepo). Pa se z enim ni hotelo priti v winse, ampak je stalno metalo ven blue-screene in resetiralo. Rame sem dal v eno drugo masino in se je lepo zbudila.
Zdaj pa sploh ne vem vec kaj bi lahko bilo razen plate, ampak raje vprasam se za kako mnenje preden kupim novo...
najprej se mi napajalnik ni hotel prizgati - napetost je dajal, prizgal se ni. Torej zamenjam napajalnik.
Potem se stvar ni hotela prizgati, ce sem vstavil vec kot 1 modul rama (imam 3, prej je delalo vse lepo). Pa se z enim ni hotelo priti v winse, ampak je stalno metalo ven blue-screene in resetiralo. Rame sem dal v eno drugo masino in se je lepo zbudila.
Zdaj pa sploh ne vem vec kaj bi lahko bilo razen plate, ampak raje vprasam se za kako mnenje preden kupim novo...
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
pa pozabil sem se povedat da 2 rama (256MB) vsaj zase delujeta, ko dam pa oba skupaj pa zacne plata sporocat napako na pomnilniku, enega pa niti samega noce spoznati (512MB).
Konfiguracija:
Abit NF7 v2
Athlon 2400+
2x256MB 400Mhz
1x 512MB 400Mhz
Geforce 6600GT
420W napajalnik + drobnjarije...
Konfiguracija:
Abit NF7 v2
Athlon 2400+
2x256MB 400Mhz
1x 512MB 400Mhz
Geforce 6600GT
420W napajalnik + drobnjarije...
muzičar ::
Plata. Ni druge. Če vse ostalo drugje dela je zgleda šel en RAM slot (u tamalem).
P.S. ni "kdo ne navija" ampak je "kdor ne navija"
P.S. ni "kdo ne navija" ampak je "kdor ne navija"
Duhec ::
Poglej, če pri čiščenju nisi premaknil slušajno cpu hladilc z ventilatorjem, pa nima dobrega stika, posledično se mal pregreva pa ti izklaplja in moti.
Ma ja bojim se da ni sel samo en ram slot, ker v kateremkoli slotu je ram je isto. Razen tistega 512mb, s katerim se sploh noce zalaufat. Cuden problem... Sploh ne vem kaj bi blo narobe. Cooler je pa sigurno prav na procesorju ker sm preveru to. Oz. najprej ga res nism dobro dal( ) pa sm pol popravu to.
Tisto s podpisom je pa res..nism niti opazu do zdej
Tisto s podpisom je pa res..nism niti opazu do zdej
evo update...kupu novo plato, dela lepo 5 dni do sedaj, ko mi je med igranjem zmrznilo (crn zaslon) in se noce vec prizgati. Probal sm vse, pa ne pomaga nic. Se pa plata prizge takoj ko prizgem napajalnik - brez da se sploh dotaknem gumba za vklop ce kdo v tem prepozna kak simptom. Se pa je tako prizigala ze cel cas. Plata je pa Asus A7N8X Deluxe
Kak nasvet?
Kak nasvet?
preskusu sm zdej z drugo graficno in se prizge. S staro pa se vedno ne... Sam kako je mozno, da bi naenkrat sli 2 komponenti (plata, graficna??)? Staro plato sem stestiral se enkrat pa se zmeri ne deluje...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17892 (14015) | G_mAn |
» | need hardware help!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1450 (1117) | Pyr0Beast |
» | Barton 2600+ Zaklenjen?Oddelek: Navijanje | 1700 (1069) | boštjan |
» | Asus A7N8X Deluxe @ XP 2500+ BartonOddelek: Navijanje | 1455 (1009) | KrazyIvan |
» | racunalnik se noce vzgat!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1906 (1556) | rang3rus |