Forum » Pomoč in nasveti » Rač. se dolgo prižiga, internet ne dela.
Rač. se dolgo prižiga, internet ne dela.
Freezy ::
Pozdravljeni,
mam problem z računalnikom. Ko ga prižgem se mi nekateri programi nalagajo 4-5min. Ko se vse prižge pa ugotovim da mi ne dela internet. Na router imam poleg tega priklopljena še dva računalnika, ki delata normalno. To se mi je dogajalo že pred 3 mesci, ampak sem potem formatiral in še enkrat naložil Win XP in je do včeraj delovalo brez problema. Ali lahko zato sumim hardware? Vse sem pregledal z Ad-Aware, McAfee, Tuneup... počistil kar je bilo svinjarije vendar brez uspeha.
Hvala za pomoč.
mam problem z računalnikom. Ko ga prižgem se mi nekateri programi nalagajo 4-5min. Ko se vse prižge pa ugotovim da mi ne dela internet. Na router imam poleg tega priklopljena še dva računalnika, ki delata normalno. To se mi je dogajalo že pred 3 mesci, ampak sem potem formatiral in še enkrat naložil Win XP in je do včeraj delovalo brez problema. Ali lahko zato sumim hardware? Vse sem pregledal z Ad-Aware, McAfee, Tuneup... počistil kar je bilo svinjarije vendar brez uspeha.
Hvala za pomoč.
iMark ::
Ram Kolk ga maš? Več stvari (programov) kot maš naloženih na ralunalniku dlje časa se bodo Winsi zaganjali. Zakaj ti pa net ne dela pa nevem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iMark ()
rama imam 2*512 Za programe vem da več kot jih imam dalj časa se Winsi nalagajo, ampak zdaj je to še posebej vidno in moteče.
iMark ::
Ne ni ram kriv, več kot dovolj ga je. Lahko pa provaš naredit poizkus: start > zaženi (run) > msconfig > pol klikeš t zadn jeziček v oknu (zagon) in odklukaš tiste elemente ki nočeš da se ob zagonu winsow ne nalagajo.
Samo veliko večji problem od tega kako se nalagajo programi je ta da mi internet ne dela, niti do routerja ne morem dostopat. Ko v cmd vpišem ipconfig vidim da je moj IP drugačen kot je bil prej, default gatewaya pa sploh ni.
amigo_no1 ::
Poglej kakšen so nastavitve na teh 2 računalnikih , kjer internet dela.
Control panel -> network connections
Imaš računala povezana preko "Internet Connection Sharing (ICS)" ?
Control panel -> network connections
Imaš računala povezana preko "Internet Connection Sharing (ICS)" ?
prometej ::
ni tega mislil. pod splošno poglej nastavitve od internet protokol(tcp/ip).
Dolgo se ti zaganja ker automatično pričakuje te nastavitve od routerja (DHCP)..
..internet ti pa nedela, ker teh nastavitev ne prejme i guess.. tako da boš mogel ročno naštimat..
običajno velja:
ip: 192.168.y.x
mask 255.255.255.0
gateway 192.168.y.1
(y je ponavadi 1 ali pa 0)
in dns serverja (ta ipja veljata za SiOL)
193.189.160.11
193.189.160.12
Dolgo se ti zaganja ker automatično pričakuje te nastavitve od routerja (DHCP)..
..internet ti pa nedela, ker teh nastavitev ne prejme i guess.. tako da boš mogel ročno naštimat..
običajno velja:
ip: 192.168.y.x
mask 255.255.255.0
gateway 192.168.y.1
(y je ponavadi 1 ali pa 0)
in dns serverja (ta ipja veljata za SiOL)
193.189.160.11
193.189.160.12
OrlyTM ::
tole men se najbolj lici na faulty mrezno karto ...
lp
OrlyTM
lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
Sem naredil tako kot je prometej napisal pa še zmeraj ne dela s to razliko da se mi računalnik hitreje prižge. Vpisal sem DNS-ja od Arnesa, ki je moj ISP. Ko hočem dostopat do routerja pa mi napiše da je dovoljeni čas potekel.
Mogoče uporabljaš napačen kabl (crossover)? (to mi najbolj diši)
..
Kakšne ipje imaš pri ostalih računalnikih?
Kakšen ip si dodelil temu računalniku?
Kakšen je ip routerja (gateway)?
povej malo več o tvojem omrežju.. kakšen router uporabljaš, mrežno kartico?
Pa še natančneje povej kakšen error izpiše?
..
Kakšne ipje imaš pri ostalih računalnikih?
Kakšen ip si dodelil temu računalniku?
Kakšen je ip routerja (gateway)?
povej malo več o tvojem omrežju.. kakšen router uporabljaš, mrežno kartico?
Pa še natančneje povej kakšen error izpiše?
1. IP: (rač. s katerim imam probleme) 192.168.0.2
2. IP: 192.168.0.3
3. IP: 192.168.0.4
Router: 192.168.0.1
Router je Netgear RP614v3
Kabel je tisti, ki sem ga dobil zraven routerja.
Matična MSI K8N Neo4, mrežna integrirana nForce.
Nobenga errorja mi ne izpiše, ko pač grem v Firefox mi napiše da se na stran ne more povezat al pa da je dovoljeni čas potekel.
2. IP: 192.168.0.3
3. IP: 192.168.0.4
Router: 192.168.0.1
Router je Netgear RP614v3
Kabel je tisti, ki sem ga dobil zraven routerja.
Matična MSI K8N Neo4, mrežna integrirana nForce.
Nobenga errorja mi ne izpiše, ko pač grem v Firefox mi napiše da se na stran ne more povezat al pa da je dovoljeni čas potekel.
Torej z routerjem si povezan... ga lahko pingaš? start->run->cmd->ping 192.168.0.1
kaj pa v svet? ping 193.2.1.87
kaj pa ping www.arnes.si?
preizkusi tudi zamenjat ip na 192.168.0.10.. mogoče imaš kakšne nastavitve v firewallu na routerju ki ti preprečujejo dostop
kaj pa v svet? ping 193.2.1.87
kaj pa ping www.arnes.si?
preizkusi tudi zamenjat ip na 192.168.0.10.. mogoče imaš kakšne nastavitve v firewallu na routerju ki ti preprečujejo dostop
Routerja ne morem pingat piše request timed out. Za arnes.si in 193.2.1.87 piše da sta nedosegljiva al neki v tem stilu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Domače omrežje - linija in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 4530 (4009) | amigo_no1 |
» | Wlan router - ODZIVNI ČAS?Oddelek: Kaj kupiti | 1507 (1389) | MaCoFaCo |
» | adsl + mrežaOddelek: Omrežja in internet | 1515 (1251) | fx |
» | router+adslOddelek: Pomoč in nasveti | 2276 (2050) | TribesMan |
» | ADSL sharing prek Linksys BEFW11S4 routerjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1043 (989) | Pithlit |