» »

Dodaten trdi disk

Dodaten trdi disk

koliko ::

Kolege ima zunanji trdi disk. Posodil mi ga je. Priklopil sem ga na usb in vse tako kakor je treba, xp ga zaznajo, vendar noče pokazat pod moj računalnik novega pogona. Vedno ko ponovno zaženem računalnik moram iti pod computer management, tam izbrati disk management in tam kaže Disk 1, dynamic in offline. Vedno ko hočem priti do podatov moram pritisniti convert to basic disk. To je zelo zamudno, namesto da bi samno priklopil pa je.
Ali je kakšna hitrejša pot?
En drug kolega je tut prinesel svoj zunanji disk k meni in je bilo enako. Njemu pa dela samo če ga priklopi na usb. ali so mogoče krivi usb 2 driverji?

EagerWolf ::

Hmmm ...

Google si že vprašal? (www.google.com -> Externel disc is not shown in MyComputer help)

Drugače pa poizkusi na strani dikovega porizvajalca presneti driverje in inštalirati .. Včasih tudi to pomaga ... ali pa poizkusi na drugem USB vhodu. Sam sem namreč ugotovil, da mi na enem vhodu včasih ne prepozna USB ključa, ki ga lahko obravnamo kot zunanji disk, na drugem pa deluje brez problema.

Katere Windowse imaš (Win XP SP1, Win XP SP2, ...) in katere imajo tvoji prijatelji? Kateri USB driverji so pri tebi inštalirani in kateri pri prijateljih? Poizkusi USB disk priključiti, ko je računalnik ugasnjen.

Upam, da ti uspe!

Lep pozdrav!
I never eat a pig couse a pig is a cup!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Pro 10 N - USB ključek ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
172740 (2233) frg4
»

Zunanji trdi disk problem!!