» »

Datoteke vecje od cca. 160KB vlece pocasi

Datoteke vecje od cca. 160KB vlece pocasi

krpan_martin ::

Pozdravljeni,

imam debian "adsl" router, problem je pa zadnje case ratal v tem (se mi zdi, da po tem, ko so mi 3jic menjali Calistota, nisem pa 100%), da mi z nekaterih strani vlece datoteke do 160KB s polno hitrostjo, potem pa "samo" se z 25KB/s, seveda to samo na klientih na notranji mrezi, na routerju vse laufa tako kot bi moralo...

druga stvar je pa ta:
ce zmanjka elektrike, se z notranje mreze ne morem priklopit na MSN in www.siol.net...strange
no, potem sem ugotovil, da ce se samo z WIN masino logiram na siol (pac dam modem direktno na win masino, skonektam za 5s), potem pa takoj vtaknem nazaj modem v router spet vse dela normalno (to pomeni, da mi z notranje mreze spet dela siol.net in MSN)

lp!

EagerWolf ::

Mal bolš opiš problem...

Če zmanjka elektrike in se sistem nazaj postavi ti ne dela?

Če je tako... potem je napaka na routerju... poiskusi z reset tipko. In poišči znane težave s tem routerji in rešitve (www.google.com -> "Router Name" known issues)... "Router name" nadomesti s svojim routerjem, primer: Linksys WRT54G.

Za prenose poglej omejitve na routerju in pravice .. Probej modem direktno na WIN mašino povezat in poglej kako se obnaša takrat pri prenosu večjih datotek. Poizkusi z več različnih lokaciji snemati večje datoteke. (Microsoft - Frameworks, Adobe - Reader, Macromedia -
Studio Demo, itd.)

Poleg tega ti predlagam, da z obema konfiguracijama (internet preko mreže, pri čemer uporabiš le en računalnik - ostale izključi in pa drektna povezava na internet) poženeš kak internet speed test... (www.google.com -> Test my internet connectin, www.google.com bandwidth internet test)

Če se problem pojavlja tudi, ko stvar ni preko routerja, je problem v modemu. Takrat pokliči na pomoč uporabnikom (Siol - 0808765) in pripravi svoje podatke. Povej problem in če problem ne bo rešen zahtevaj številko, kamor lahko javiš napako oz. zahtevaš zamenjavo modema (ponavadi številka od Telekoma, vendar ne vem na pamet)...

Upam, da je pomagalo.. Če ni ... probaj malo bolj natančno opisati problem!

LP
I never eat a pig couse a pig is a cup!

krpan_martin ::

mogoce nisem dovolj poudaril...torej se enkrat

router je LINUX kista z debianom (unstable, up-to-date)

ko zmanjka stroma, se pac pc "resetira"...

download pade samo na "nekaterih" straneh...recimo avstrijski mirror od tuwien...pa se kaj bi se naslo...
edit: ce dam "wget" na routerju vlece z vseh serverjev s polno hitrostjo...

durgi problem je pa "strange", ker MSN in www.siol.net ne delata na nobenem notranjem PCu toliko casa, da se ne logiram z winsov na "siol"...

lp!

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IPv6 najbolj razširjen v Švici, Slovenija ni slaba

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
3112224 (9454) Bakunin
»

Problem z routerjem

Oddelek: Omrežja in internet
8982 (868) Mrakw
»

Elektro turnšek in kabelski internet - novo omrežje, a počasno odpiranje web strani

247792 (6592) hojnikb
»

Preveliki pingi (strani: 1 2 )

525450 (4857) [L4M3RZ] - TinLaDeN
»

Problem: Programski ruter! (oz. winXP in sharanje internet povezave)

Oddelek: Programska oprema
211843 (1505) MUC

Več podobnih tem