Forum » Operacijski sistemi » [ DOS ] Boot iz usb-ja
[ DOS ] Boot iz usb-ja
alkor ::
kako naj boot-am iz usb-ja, da bo startal v dosu...
namreč moram updatati bios in rabim dos...
lp,
a
namreč moram updatati bios in rabim dos...
lp,
a
LP,
a
- spremenil: BigWhale ()
OChack ::
novejši biosi majo pod boot device možnost da to zbereš.......
Int€l inside, IDIOT Outside
desperados ::
bios ima že to možnost sam boš pa mrzu kr iz dosa ne boš mogu dostopat do usbja razen če boš zagnal kaki zmodan freedos
MPM ::
rabiš tole http://h18023.www1.hp.com/support/files...
sicer je stvar dolga 45MB ampak zato ker so zravn posneti še neki linux image-i..
rabiš pa že narejeno boot disketo (to ki jo narediš v winsih) ali nek img, katerega ta program prekopira na usb key.
in ja.. bios more podpirat bootanje iz usb (ZIP)
sicer je stvar dolga 45MB ampak zato ker so zravn posneti še neki linux image-i..
rabiš pa že narejeno boot disketo (to ki jo narediš v winsih) ali nek img, katerega ta program prekopira na usb key.
in ja.. bios more podpirat bootanje iz usb (ZIP)
Spajky ::
na CDr ali RW si zapečeš image moje microWin95 (bootable "liveCD) iz TLE na koncu strani, pa si dopečeš na CD še fajl za flash in program ali pa pobereš še tale moj Flash FD, si predelaš Autoexec.bat za tvoje potrebe (npr.namesto A:\ je pol Y:\Flash\ pot do fajlov) in si jih dosnameš na CD v mapo Flash. Čitaj ReadMe fajl ...
Pol pa lahko flashas avtomatsko s priklicom Autoexec.bat kar iz teh "winsov" v Ms-Dos promptu ali dvoklikneš nanj iz Explorerja, ali pa rebotaš v Ms-Dos prek start menija ... CD writer valjda maš ...
Če maš pa še en opt.pogon (bo pol drive Z:\) si pa lahko na en RW posnameš nanj samo tisto FlashFD "predelano disketo" in flešaš od tam ...
Pol pa lahko flashas avtomatsko s priklicom Autoexec.bat kar iz teh "winsov" v Ms-Dos promptu ali dvoklikneš nanj iz Explorerja, ali pa rebotaš v Ms-Dos prek start menija ... CD writer valjda maš ...
Če maš pa še en opt.pogon (bo pol drive Z:\) si pa lahko na en RW posnameš nanj samo tisto FlashFD "predelano disketo" in flešaš od tam ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako oz. s katerim programom nadgraditi BIOS? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7946 (7404) | mtosev |
» | bad bios checksumOddelek: Pomoč in nasveti | 1180 (1091) | Spajky |
» | Bios UpgradeOddelek: Pomoč in nasveti | 1225 (1028) | Azrael |
» | Napačen bios :(Oddelek: Pomoč in nasveti | 1509 (1190) | Azrael |
» | Izdelava zagonske diskete!Oddelek: Operacijski sistemi | 1824 (1641) | Lincolin |