Forum » Elektrotehnika in elektronika » Monitorji varni pred fotografiranjem
Monitorji varni pred fotografiranjem
dronyx ::
V računalniških sistemih, kjer so visoke zahteve za varovanje informacij (banke, policija, vojska ...) , se danes pojavlja probelm, da kljub še tako vrhunski varnosti informacijskih sistemov večina pade na preprostem dejstvu, da lahko vsak uradnik z navadnim fotoaparatom v telefonu (da o fotoaparatih v sponkah za kravato ne govorim) posnamejo zaslonsko sliko in s tem lahko odnesejo zaupne informacije.
Moja ideja pa je, da bi razvili tak monitor, ki ma osveževanje slike rešeno tako, da je slika očem vidna, če pa se naredi fotografija ali snema z kamero je tako popačena, da je neberljiva.
Ali kdo ve kako se bi to dalo tehnično realizirati, da prijavim potem patent in obogatim čez noč (če seveda to že ne obstaja, samo jaz za široko potrošnjo tega še nisem zasledil).
Moja ideja pa je, da bi razvili tak monitor, ki ma osveževanje slike rešeno tako, da je slika očem vidna, če pa se naredi fotografija ali snema z kamero je tako popačena, da je neberljiva.
Ali kdo ve kako se bi to dalo tehnično realizirati, da prijavim potem patent in obogatim čez noč (če seveda to že ne obstaja, samo jaz za široko potrošnjo tega še nisem zasledil).
Brane2 ::
Z drugimi besedami, gre za iskanje partnerja. Kugla za tehniko išče autista-savanta (genijalnega debila) za krajše razmerje.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Sandoval ::
Že, če se frekvenci razlikujeta, se na fotografiji/posnetku nič ne vidi. Če je možno, pa dodaš še spremenljivo frekvenco osveževanja; zaradi nekaterih aparatov, ki imajo možnost nastavljati frekvenco.
Pa ne me imeti za avtista/debil/karkoli podobnega ...
Če pa onyx nima idej, sploh ne vidim načina, kako bi on to realiziral, predstavil in končno še tržil.
Edino, če bi on bil le pobudnik. :lolll:
Pa ne me imeti za avtista/debil/karkoli podobnega ...
Če pa onyx nima idej, sploh ne vidim načina, kako bi on to realiziral, predstavil in končno še tržil.
Edino, če bi on bil le pobudnik. :lolll:
Kr3nU_X JAZZ-WA Sandoval
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sandoval ()
Azrael ::
To je neizvedljivo, če želiš, da bodo ljudje sploh kaj videli na takem monitorju.
Sicer imata LCD in CRT zaslon vedno nek ghosting (sicer je lahko ljudem neviden, sploh pri CRT, tako, da za vsak zasnon vedno obstaja meja najvišje osveževalne frekvence (tudi če zanemarim vso ostalo elektroniko), ampak fotič bo že zajel sliko, saj lahko sliko zajema bistveno več ali manj časa, kot rabi človek (stvar nastavitev).
Z menjavami frekvence osveževanja bi lahko samo malo bolj motil TV prenos slike, ampak ni panike to dešifrirati. Kako bi to vplivalo na sliko, ki jo riše monitor je druga zgodba.
Na razna sublimirana sporočila pozabi, ker se bo folku zmešalo, če bodo morali nekaj časa to gledati. Na fotič spet ne bo imelo pravega vpliva.
Sploh pa kaj boš naredil, če dobiš na obisk tipa, ki ima fotografski spomin?
Pravzaprav rešitev za tak problem že dolgo obstaja in je smešno preprosta. Do prekleto zaupnih stvari imajo dostop samo redki in kar naprej preverjeni kadri. Če bo kaj ušlo, bo dotični primerek prepuščen posebnim "storitvam", ki niso ravno udobne. Obiskovalce in "obiskovalce" se ali postavi pred zid in prepusti uslugam strelskega voda ali se jih lepo vodi k raznim igralcem in govorcem, ki o resničnih stvareh nimajo pojma, pač odvisno od kraja, časa in situacije.
Sicer imata LCD in CRT zaslon vedno nek ghosting (sicer je lahko ljudem neviden, sploh pri CRT, tako, da za vsak zasnon vedno obstaja meja najvišje osveževalne frekvence (tudi če zanemarim vso ostalo elektroniko), ampak fotič bo že zajel sliko, saj lahko sliko zajema bistveno več ali manj časa, kot rabi človek (stvar nastavitev).
Z menjavami frekvence osveževanja bi lahko samo malo bolj motil TV prenos slike, ampak ni panike to dešifrirati. Kako bi to vplivalo na sliko, ki jo riše monitor je druga zgodba.
Na razna sublimirana sporočila pozabi, ker se bo folku zmešalo, če bodo morali nekaj časa to gledati. Na fotič spet ne bo imelo pravega vpliva.
Sploh pa kaj boš naredil, če dobiš na obisk tipa, ki ima fotografski spomin?
Pravzaprav rešitev za tak problem že dolgo obstaja in je smešno preprosta. Do prekleto zaupnih stvari imajo dostop samo redki in kar naprej preverjeni kadri. Če bo kaj ušlo, bo dotični primerek prepuščen posebnim "storitvam", ki niso ravno udobne. Obiskovalce in "obiskovalce" se ali postavi pred zid in prepusti uslugam strelskega voda ali se jih lepo vodi k raznim igralcem in govorcem, ki o resničnih stvareh nimajo pojma, pač odvisno od kraja, časa in situacije.
Nekoč je bil Slo-tech.
desperados ::
ne vem če ti bo uspelo na kak klasičen način ker fotoaparati lahko zajemajo sliko tudi več minut
mogoče recimo če bi recimo monitor oddajal drugačen spekter in bi zadevo dopolnil z kakimi očali
ampak se sigurno najde tudi kaka cenovno dostopna kamera ki ti bo prebrala iz vseh zaščit
idealna se mi zdi rešitev z ustvarjanjem slike direktno na roženico (kot čelade v vojaških lovcih)
tega pa 100% ni možno posneti z foto aparatom -> lahk pa vidi kdo z fotografskim spominom:)
obstajajo tudi lcd zasloni z nastavljivim kotom vidlivosti ter tudi taki ki pri vsakem kotu opazovanja prikazujejo drugačno sliko
pozabi ne bo ti uspelo!!!
PS: ideje so avtorsko zaščitene by ME
mogoče recimo če bi recimo monitor oddajal drugačen spekter in bi zadevo dopolnil z kakimi očali
ampak se sigurno najde tudi kaka cenovno dostopna kamera ki ti bo prebrala iz vseh zaščit
idealna se mi zdi rešitev z ustvarjanjem slike direktno na roženico (kot čelade v vojaških lovcih)
tega pa 100% ni možno posneti z foto aparatom -> lahk pa vidi kdo z fotografskim spominom:)
obstajajo tudi lcd zasloni z nastavljivim kotom vidlivosti ter tudi taki ki pri vsakem kotu opazovanja prikazujejo drugačno sliko
pozabi ne bo ti uspelo!!!
PS: ideje so avtorsko zaščitene by ME
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako začeti?Oddelek: Loža | 3679 (2665) | Daliborg |
» | Kodak gre v prisilno poravnavoOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 16040 (12985) | Gregor P |
» | XML tarča patentnih tožbOddelek: Novice / Industrijska lastnina | 4760 (4353) | Jumping Jack |
» | Dober CRT (Trini/Diamond -tron) ali LCD? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5870 (4929) | iso2000 |
» | kateri LCD monitor?Oddelek: Zvok in slika | 2090 (1818) | branko_bm |