» »

formatiranje in zvok

formatiranje in zvok

dmikl ::

Pozdravljeni!

Najprej imam eno vprašanje glede formatiranja. In sicer sem se (ko se je compu sfuzlalo in se je neprestano zaganjal) odločil da ga sformatiram. No in ko sem ga zagnal iz CD-ja in tako dalje, mi C particije ni pustil formatirat, lahko sem le na novo namestil Win. Ko sem to naredil, pa so v mapi program files ostali še vsi pred formatiranjem nameščeni programi. Torej prvo vprašanje: Ali je to ok formatiranje, oz. kako se POPOLNOMA sformatira?

No, drugo vprašanje pa je, kaj naj naredim sedaj, ko sem ga sformatiral in zdaj ne predvaja zvoka (razen onih grdih piskov:) ??

Hvala za kak nasvet in LP!

muzičar ::

Pri formatiranju se zbrišjo vsi podatki na disku (poleg tega se pogleda tudi za slabe sektorje etc.). Nisi ga nič sformatiral s tem ampak če ti vse dela tako kot more potem ne bi smelo biti problemov bi bilo pa dobro da zbrišeš vse maper nedelujočih programov (torej tistih ki niso v add/remove program files). Hja boš moral pa kakšne gonilnike naložit da boš lahko imel zvok. Verjetno nisi naložil še nobenih. Povej kakšen trdiware (beri: strojna oprema) se nahaja v tvoji škatli -> podrobni podatki.

dmikl ::

Notri je matična GA-8IP775 (če se ne motim). Upam da mi boš svetoval naj si iz strani proizvajalca potegnem driverje, ker ravno to imam namen nardit. Prosim samo še za nasvet, če jih je potrebno inštalirat na kaki poseben način ali zaporedju?!?

Hvala!

muzičar ::

Zaporedje je nekako takole: gonila za matično (vse kontrolerje, socket, slote etc.), temu sledi zvok, grafika, DX9.0c. Potem je daj kak antivirus gor in preglej vse (upam da imaš firewall že gor -> si ga imel še preden si se povezal z internetom).

Gonila najdeš pa na CD-ju ki si ga dobil zraven ali pa na proizvajalčevi strani ali pa kje drugje samo glej da bodo "podpisani" torej da bodo original.

dmikl ::

Hmm...sem namestil gonilnike za matično ploščo najprej iz priloženega CD-ja. Ker zvok še vedno ni delal sem jih poiskal še na spletni strani (Gigabyte)... pa zvok še vedno ne dela :(

Zdaj razmišljam da bi jih zopet vrgel dol in še enkrat namestil, pa ne vem če sploh to gre naredit oz kako se to naredi?!?

Ali pa me zanima če mogoče obstaja kaki program ki bi poiskal problem in bi pol tiste gonilnike poiskal.

Vsakršna pomoč je dobrodošla :) Hvala!

muzičar ::

Zdaj za GA-8IP775 plato so tule
gonila -> potegneš dol vse tri (pri chipset daš dol verzijo 6.2.1.1001) -> namestiš vse in če ne bo delalo probaš s temilele (isto verzijo chipset kot pri prejšnih).

Če še vedno ne bo delalo ali pa če si dal vse te že dol in jih namestil pa še vedno ni zvoka:
1. preveri če je kabel od zvočnikov pravilno vstavljen (zelena barva input-a je)
2. greš v nadzorno ploščo (control panel) -> system (kako je M$ to v slo. prevedel ne vem) nato izbereš zavihek hardware (strojna oprema) ->
deivce manager in tam pogledaš če je kje kak klicaj in ali so gonila nameščena.
3. poglej če je ikonca v obliki sivega zvočnika v spodnjem desnem kotu (system tray).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: muzičar ()

dmikl ::

Hvala...bom probal in javim, kaka je situacija!

dmikl ::

Te gonilnike ki si mi jih predlagal sem že namestil in še vedno ne dela.

V spodnjem desnem kotu pa nimam zvočnika. Namreč, ko zaženem media player mi javi nekaj v smislu, kot da zvočna ni nameščena (ne vem točno ker zdaj nisem pri tistem računalniku).

Hvala in prosim za Še kaki predlog?!?

muzičar ::

Zanimivo... Koliko se kaj spoznaš na BIOS?
Če se znajdeš notri poglej malo ali je enable-na ali ni.
Mogoče malo pozno sprašujem ampak ali imaš slučajno še kakšno zvočno kartico v računalniku?
Lahko resetiraš BIOS -> piše v knjižici od plate kako se to naredi (pazi da boš naredil pravilno).

dmikl ::

Samo ta zvočna je notri. V BIOS lahko pogledam če je slučajno kaj za enable-at, kaj dosti se pa tam ne upam igrat:)

Zanima me, kaj če bi driverje nekak odinštaliral in jih probal še enkrat naložit....če bi to pomagalo. Samo ne vem kak točno se to naredi?!? Kaj praviš, bi to utegnilo pomagati?

Hvala!

muzičar ::

Vidiš tudi to je ideja.
Torej greš tja kot sem ti prej povedal (nadzorna plošča->blablalba...) in tam pogledaš za sound,video and game controllers -> klikneš na zvočno (verjetno ima rumen klicaj) z desnim miškinim klikom in izbereš uninstall (če ga ni potem properties kjer potem izbereš driver in nato uninstall).
Potem resetiraj in pojdi spet v nadzorno ploščo (control panel) in izberi Add hardware kjer boš sledil navodilom in izbral zvočno kartico -> ko te vpraša po gonilih mu dopoveš da so na CD-ju (izbereš to možnost) in še preden izbereš next vstaviš CD od plate -> če je vse v redu potem bi moralo to delati - če ne pa poglej ali imaš kakšno garancijo še.

dmikl ::

Problen resšen! Muzičar hvala za nasvet...v BIOSU je bla kartiva disable-na. Sam se ne bi nikoli spomnil na to.

Kdo ji je rekel da se disabla pa nimam pojma. Kak mi grejo take finte na živce:)

Torej...hvala za trud še enkrat!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katana 3 - izkušnje uporabnikov

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
393619 (2237) TeraTM
»

naprave z e-sata prikljucki

Oddelek: Strojna oprema
91001 (749) NazgulRR
»

Windows 7 - preprosto noče ugasniti

Oddelek: Pomoč in nasveti
392403 (1983) Shadow666
»

osnovna plošča GIGABYTE

Oddelek: Pomoč in nasveti
7815 (726) SepoX
»

instalacija xpjev na 250gb disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
402285 (1648) PIII850

Več podobnih tem