» »

NA POMOČ! Kaj bi lahko bilo narobe?

NA POMOČ! Kaj bi lahko bilo narobe?

skAAA ::

Pozdravljeni!

Pred tremi dnevi sem kupil rabljeno grafično kartico Radeon 9800pro. Z neta sem potegnil gonilnike ter jih namestil. Opazil sem, da se računalnik zaganja in ugaša precej počasneje kot pri prejšnji grafični kartici R9000. Danes sem namestil igro HF2 in jo igral nekaj minut, nato pa sem hotel izklopiti računalnik, vendar se ni in ni hotel ugasniti, zato sem ga izklopil tako, da sem malo dlje časa držal na gumb. Čez kakšno uro sem ga vklopil, a ni hotel zagnati OS. Ko se pokaže tista modra črta (nalaganje) in za njo še moder ekran, se računalnik resetira. Poskusil sem bootati z cd-ja, safe-mode, izklopil auto-restart, vzel ven posamezne RAMe, a se zadeva ponavlja. Mislim, da je matična plošča OK, saj ob zagonu normalno zapiska. Torej, kje je problem?

Pozabil sem še povedati, da se tudi s staro grafično kartico noče zagnati OS, niti v safe mode niti v normalnem načinu.

Če dam na disable auto-restart izpiše tole:

A problem has beeen detected and windows has been shut own to pervent damage to your computer.

BAD_POOL_CALLER

If this is the first time you've seen this Stop error screen, restart your computer. If this screen appears again follow this steps:

Check to make sure any new hardware or software is properly installed. If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer for any new windows updates you might need.

If problems continue, disable or remove any newly installed hardware orn software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use Safe Mode to remove or disable components, restart your computer and press F8 to select Advanced Startup Options, adn then select Safe Mode.

Technical Info:
*** STOP: 0x00000002(0x000000043, 0xDAA00000, 0x00000000, 0x00000000)

Beggining dumb of physical memory
Physical memory dump complete.

Imam občutek, da je nekaj močno narobe z gonilniki. Je kakšna možnost, da bi formatiral PC, saj mi noče bootati s CD-ROMA?
;(
:'( Lp

zee ::

imaš bootable cd sploh? imaš nastavljen bootanje s cdja v biosu?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

skAAA ::

Da!

zee ::

s programom memtest testiraj ram, z ustreznim programom proizvajalca trdega diska testiraj še trdi disk.

si poskusil z resetiranjem biosa?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

tiborrr ::

Ce si menjal graficno, je mozno, da je zdaj problematicen napajalnik.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako ugotoviti kaj mi serje? Bluescreeni...

Oddelek: Pomoč in nasveti
192717 (2108) Cold1
»

Sesuvanje računalnika

101390 (1186) Mitch
»

Težava z zagonom računalnika (strojna napaka?)

141907 (1700) jat2406
»

Run time error in podobne napake?

121288 (1195) nokia6310
»

Plavi zaslon

72200 (2001) Border

Več podobnih tem