» »

rabljen volan

rabljen volan

HyperGL ::

oj...

če je kšn gamer.. ki se spozna na volane (starejše) a mi lahko predlaga kakšnega? tudi s slabšo senzibilnostjo... (itaq imam namen menjat vse potenciometre not)

imam en načrt za izdelavo svojega, na podlagi joysticka... ampak bi me ves material in trud prišu preveč stat... tko da bom raje kej rabljenega (lahko tudi pokvarjenega) kupil in dal skupaj...

če ima kdo kakšn predlog kaj kupiti in približno koliko dnarja bi bilo to sedaj vredno naj piše... (btw: če date še kako fotko volana tolk bolje)

tnx

PS: uporaba bi bila za LFS...

bzp ::

Izdelat volan (ce mas vsaj malo rocnih spretnosti) niti ni tak problem ... je tezji dobro elektronko skupej spravt.
Ko sem ga jaz delal, je bil najvecji problem pripeljat na game port stabilen signal. Ce se ne motim naj bi se min. in max. pozicija gibala v razponu 5k ohmov, ampak hoda imas sigurno manj kot 300° tko da sem vrgel not 20k ohmske potenciometre pa je stvar delovala kar solidno. Je pa zacetno navdusenje kmalu upadlo, tko da zdej ze par let caka na omari (pa zdej ma zraven tud ze elektronko od enga polomljenega ps2 joypada, tko da bo enkrat k bo cas, predelan v ps2 volan :) )
So bili pa vcasih klasa volani slovenski Volan (mensezdi da je prisel do verzije 3), ki je bil eden redkih na trziscu s sklopko. Po tistem, so prisli force feedback volani, kjer domaca izdelava rata ze prezakomplicirana in je stvar mal zamrla. Kaj je danes top, nimam pojma, ampak ce dobis dobro elektroniko, si vsaj malo iznajdljiv in nimas dveh levih rok, ni tak problem samega volana in pedal rocno izdelat.

HyperGL ::

ja vem za slovenski VOLAN... bral v jokerju years ago... (8-10let nazaj)... tisto so bli super volani... tudi izgledali so kot volani... ne kot tej tovarniški... prow en kup plastike zmetan skupaj! :P

ma jst sm razdrl enga quick shot joysticka... in morm priznat da sm pričakoval malo bolj zakomplicirano elektroniko not... u bistvu je vse na uporih in potenciometrih... nič kej posebnega... sej hoda rabim nekje 160-180 stopinj ne več... ker bi bilo izključno za LFS igrat in tam nekega groznega zavijanja z volanom ni... kar se sklopke tiče... tudi če je ni... kr... itaq že z avtomatičnim menjalnikom ne znam dobro vozit :P kaj šele da bi mogu še sklopko pritiskat :))) sicer pa imam gumbov in elektronike dovolj, da jo naredim...

u bistvu mi je največja težava postavitev ogrodja in osi za volan... kr bi moral biti dovolj trden ampak vseeno kolikortoliko prenosen in stabilen...

a maš ti kakšn načrt/risbo vezja? bi lahko poslal... na ZS...?

tnx zaenkrat...

bzp ::

Nacrtov pa risb nimam (vec), je blo pa itak vse pobrano z neta z drugih strani. Tega je cel kup. Recmo tale stran je pomojem se iz tistega casa :). Elektronka, ce bos na game portu, je simple ko pasulj, par potenciometrov in stikal, pa je.

Za samo ogrodje, ce si bos znal predstavljati, jaz sem vzel kovinski drog z navojem na enem koncu + malo postruzen na obeh koncih (kak kolega s struznico zna priti prav) ... vpel med dva lezaja od rolerjev, na sredini pravokotno na drog zvrtal skozenj luknjo, skozi katero pride vijak - le ta je potem na vsaki strani vpet na vzmet. Na koncu na navoj pride gor nataknjen volan iz lesa pa mocno privit z eno matico ... Volan je nastal iz enega simple kosa lesa, narises obliko, priblizno odzagas vecje kose, potem pa cel kup casa brusis in obdelujes do zelene oblike.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Začetnik (igračarski) bi vozil avto

Oddelek: Igre
184625 (3462) Buggy

Dirkanje z formulo

Oddelek: Igre
191780 (1399) Tilen
»

gtr2 slovenija