Forum » Elektrotehnika in elektronika » vu-meter (načrt)
vu-meter (načrt)
anzegolman ::
Nekje sem dobil načrt za vu-meter, za muziko. V praksi ga še nisem preizkusil imam pa ga namen naredit če bo ratalo a je potrebno narediti ploščico s programom eagle, za katerega nisem še strokovnjak.
A mi lahko kdo razloži delovanje tega vezjaki je na sliki saj jest nisem elektronik, me pa te stvari ful zanimajo in se z njimi če imam čas, ki ga vedno primankuje ukvarjam v prostem času?
Sliko sem naložil in jo najdete na http://album.email.si kjer vpišete v polje išči VU-METER in dobili boste željeno sliko tega načrta.
Kako deluje čip ki je v tem načrtu vu metra(LM3914N), NA KAKŠNEM PRINCIPU DA SE PRIŽIGAJO LED DIODE?
Uživejte in hvala za odgovor.
A mi lahko kdo razloži delovanje tega vezjaki je na sliki saj jest nisem elektronik, me pa te stvari ful zanimajo in se z njimi če imam čas, ki ga vedno primankuje ukvarjam v prostem času?
Sliko sem naložil in jo najdete na http://album.email.si kjer vpišete v polje išči VU-METER in dobili boste željeno sliko tega načrta.
Kako deluje čip ki je v tem načrtu vu metra(LM3914N), NA KAKŠNEM PRINCIPU DA SE PRIŽIGAJO LED DIODE?
Uživejte in hvala za odgovor.
andrej_brucek ::
Zivjo!
V bistvu cip deluje kot komparator (ob dolocenem napetostnem nivoju), ki vklaplja LEDice glede na vhodni signal.
Podrobni opis LM3914
LP, Andrej
V bistvu cip deluje kot komparator (ob dolocenem napetostnem nivoju), ki vklaplja LEDice glede na vhodni signal.
Podrobni opis LM3914
LP, Andrej
Spajky ::
maš pa no moji strani pod elektro še en komplet s tiskanino načrt za na komp montirat
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | led obratomer + prikazovalnik prestaveOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5965 (4380) | DimmniBurek |
» | Problem z LM914NOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2151 (2074) | Azrael |
» | Vu led modOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2717 (2135) | Azrael |
» | Se kdo javi za nacrt?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2180 (1614) | Lio |
» | Iščem elektronski elemen, mogoče diodo....?Oddelek: Strojna oprema | 1879 (1491) | stromar |