» »

DISK-garancija, kaj lahko pričakujem

DISK-garancija, kaj lahko pričakujem

JXS ::

Moj 8,4 5400 disk ime serisko napako, katero sem odkril po nadgradnji rac. iz celerona+BX plate na durona+kt133a plato. Takoj po nadgradji ko sem dobil rač. v roke sem odkril problem in v trenutku rač. vrnil prodalajcu na servis. Tam so problem priznali a naredili nič, in tudi nič niso svetovali. No sam sem sicer prišel do ideje kako se stavri izogniti in stavr je delovala, a kakor se je izkazalo le v 98/me win, v win 2k/XP pa ne, zato sem cez nekaj casa ponovno nesel rač. na servis in tokrat ostreje zahteval rasitev problema. No po vec kot mesecu dni ko sem brez diska in ko je prodajalec disk poslal naprej so tudi tam odkril kar sem sam. Disk ima serisko napako. To mi je danes serviser podjetja povedal in da bo jutri (torek) znano kaj bom dobil v zameno. zanima pa me kaj lahko pričakujem in kake so moje pravice? Jasno je da novega diska 8,4giga ne morem dobiti saj ni več v proizvodni. Če mi ponudijo v zameno rabljen disk, ali ga lahko zavrnem, ali lahko zahteva svoj denar nazaj??

rc-car ::

Ce je disk v garanciji ti morajo zamenjat z istim ali boljsim diskom. Meni se zdi logicno, da mora bit nov. Jest osebno bi rabljenega porinil prodajalcu nazaj v roke in zahteval novega!
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

ChiefThunder ::

pomoje bi moral dobit nov disk najmanše kapacitete, če so cari, drugač boš moral še kakšno doplačilo plačat... :/ spedeni si kar najbolj, sam mal jim zatež...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Prjatu ::

Ja tko je, oni so ti dolžni disk zamenjat z novim, mora bit pa enake ali pa boljše zmogljivosti in kvalitete, lahko pa zahtevaš tudi povrnjen denar. Nikakor ti ne smejo dat starega ali slabšega diska. Če se bojo kaj preveč zgovarjali jim zagrozi z tržno inšpekcijo, prijaviš jih lahko tudi na zavod za varstvo potrošnikov.
Something else is controlling me!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

45 dnevni garancijski rok, ista napaka

Oddelek: Pomoč in nasveti
486896 (5439) Seljak
»

Nočejo reklamirat diska - ponudili so mi dobropis (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8812532 (8640) amigo_no1
»

Ali je disk nov? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
645930 (4340) Pyr0Beast

NE KUPUJTE PRI MLACOMU (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
835292 (3592) Primoz
»

Reklamacija diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
201566 (1208) Justy

Več podobnih tem