Forum » Omrežja in internet » Router pa tole
Router pa tole
GaMa87 ::
Lep pozdrav !!
mene pa zanima ka zdej? Mam ADSL pa bi ga rad zdej mel na dveh compih. Zdej pa sem kupil en router (TP-LINK TL-R402M) pa sm delu vse po navodilih pa me noče povezat z netu. Zdej pa nevem mam en navadn mrežn kabl pa dva cros-over pa nevem a je skabli kej narobe al kaj sam če se povežem prek routerja mi vse lučke ki morjo goret gorijo če pa s tem kablu cros-over povežem direkt modem z mrežno pa ne. Tk da nimam pojma. Nič pomagite kar kol se vam zdi da bi mi prišlo prav. Hvala za vse odgovre
mene pa zanima ka zdej? Mam ADSL pa bi ga rad zdej mel na dveh compih. Zdej pa sem kupil en router (TP-LINK TL-R402M) pa sm delu vse po navodilih pa me noče povezat z netu. Zdej pa nevem mam en navadn mrežn kabl pa dva cros-over pa nevem a je skabli kej narobe al kaj sam če se povežem prek routerja mi vse lučke ki morjo goret gorijo če pa s tem kablu cros-over povežem direkt modem z mrežno pa ne. Tk da nimam pojma. Nič pomagite kar kol se vam zdi da bi mi prišlo prav. Hvala za vse odgovre
Lep pozdrav, GaMa87
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
Izi ::
Ponavadi je takole.
Iz računalnika v Router gre navaden kabel.
Iz Routerja v Modem gre crossover kabel.
Iz Modema v internet vtičnico pa gre spet navaden kabel.
Če hočeš pa računalnik povezati direkt na modem pa rabiš navaden kabel.
Iz računalnika v Router gre navaden kabel.
Iz Routerja v Modem gre crossover kabel.
Iz Modema v internet vtičnico pa gre spet navaden kabel.
Če hočeš pa računalnik povezati direkt na modem pa rabiš navaden kabel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vezava UTP kablov - internet in TVOddelek: Omrežja in internet | 3309 (3113) | d4vid |
» | Omejitev mrezeOddelek: Omrežja in internet | 1454 (1310) | brazgotine |
» | ADSL!Oddelek: Omrežja in internet | 1445 (1106) | ali3n |
» | ADSL in HUBOddelek: Pomoč in nasveti | 1810 (1507) | cmocko |
» | ADSL za dvaOddelek: Omrežja in internet | 1946 (1482) | Mercier |