» »

Interner crknil ob updatanju ZoneAlarma

Interner crknil ob updatanju ZoneAlarma

suprpp ::

Brat ma problem na masini, namrec updatel je ZoneAlarm security suite, in od takrat mu ne dela vec internet.

Če pingam 193.189.160.11, zadeva deluje, (prav tako za vse interne IP-je), če pa pingam google.com, siol.net pa ne dela.

Kaj bi blo lohk narobe?

Ps. Zonealarm in vse ostalo sem izklopil, ampak se situacija ne spremeni :\

V bistvu je crknu DNS, ne celoten internet... toliko sem do zdaj ugotovil.
V zonealarmu sem obkljukal vse kar se tice DNS, da bi spustu skoz, ampak ni razlike.. :\

AndrewSmith ::

Uninstall???
Jst sem mel ta security suite
pa sem mel isto probleme na
trenutke.
Raje si dej kakega Avasta in
pa samo pozarni zid od Z.A.
Oboje mas itak free in dela
odlicno...vsaj meni.
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

Zgodovina sprememb…

Ja, sem probal tudi odinstalirat, ampak problem ostaja...

Najbrž je zonealarm nekak zjebal windowse, in zdej morm to porihtat al pa format :\

ipconfig /all mi vrne tole:
Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : druzina

Primary Dns Suffix . . . . . . . :

Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown

IP Routing Enabled. . . . . . . . : No

WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :

Description . . . . . . . . . . . : VIA Networking Velocity Family Giga-bit Ethernet Adapter

Physical Address. . . . . . . . . : 00-50-8D-69-9A-75

Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No

IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.2.3

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.2.1

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 193.189.160.11

193.189.160.12

jan01 ::

Tam, kjer mas programe nastete pri zanealarmu, poglej, ce ni kaksnih krizcev pri svchost(lahko delitiras, pa bo ob naslednjem poskusu zone vprasal, ti pa bos kar dal yes(oz karkoli ze zonic vprasa).
Poskupi se ugasniti zonealarma, disablirati net, spet omogociti, potem zaceti malo brskat, nato pa prizgi zonealarm. SIgurno bo kaj vprasal in le nastavi pa bo.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nekaj mi pravi, da nimaš firewall nič nastavljen(za vsak program odprti le nujni porti, ostali zaprti)?
Zonealarm je zelo dober firewall, njegova zaničnost je le, da te ne sili v boljše nastavitve(kar prevzeto daje vsakemu programu vse any(port, destination,...)! Sam sem ga imel še pred parimi meseci, potem pa sem se odločil, da bom poskusil kaj drugega. Po preiskuševanju drugih(sprobal kerio in kaspersky antihacker), sem se odločil za outpost. Zelo mi je všeč, da te program vsakič sili, da nastaviš dobre podrobne nastavitve, le kontrolo nad izvajanjem programov ima po mojem mnenju malo nerodno narejeno(grafično grdo!), pri firewallu pa ima dobro. Na začetku me je njegov attack detection delal probleme, ker je ta odblokiranje kar malo skrito(nerodno postavljeno).
Poskusi še kak drug firewall, čeprav ne bo tako lep kot je zonealarm....

EDIT: ali imaš router?
Sklepam iz
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.2.3
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.2.1

Potem moraš pri DNS nastavi pri tebi na 192.168.2.1( local internet network-> properties(lastnosti) internet protocol-> advance)?

Kaj ko bi situacijo malo bolj razložil!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jan01 ()

dadooo ::

jaz sem imel enak problem pred dnevi: odpri CMD in napiši netsh winsock reset in resetiraj mašino...:))

pa poročaj..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dadooo ()

Vmes je bratec za formatiral mašino, ker se je naveličal čakat na internet :)

Pomagala ni nobena zadeva, sem tudi deletal vse programe iz ZoneAlarma, in me je za vsako stvar posebi vprasal.. pa ni blo nc drugace. Moj zaključek je, da je ZA zje*al windowse, in od takrat naprej bi se blo treba ukvarjat z Winsi, ne s firewallom...

@jan01: Ja, na router sem prkloplen, le-ta ima IP 192.168.2.1 in ima SiOL-ove DNS-e. Na vseh ostali mašinah, ki so povezane na router, imam tudi SiOLove DNS-e, tko da mi dela v redu... zakaj bi moral DNS nasravit na 192.168.2.1?

@danijel2: tnx za predlog, se zna narest da ga bom se nucal :)

Boštjan

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mreža - en PC se ne poveže prek routerja

Oddelek: Omrežja in internet
71154 (1154) blackclaw
»

vista in dve mrežni kartici - problem

62461 (2287) sosko1
»

Web server inštalacija recimo IIS preko modema ruterčka in firewalla brez domene

61554 (1501) StratOS
»

Nekaj nejasnoti delovanja ruterja

6874 (775) danielka84
»

router+adsl

Oddelek: Pomoč in nasveti
222282 (2056) TribesMan

Več podobnih tem