» »

Nakupovanje pri FunTech

Nakupovanje pri FunTech

1
2
»

s1m0n ::

Cold1 nevem kakšne izkušnje si ti imel saj nam nisi povedal tvoje zgodbe in če nevemo kaj je bilo ne bomo verjeli!

Kupil pri njih komponente (ca 2kEUR) pošiljal v garancijo stvar 3-4x vse urejeno hitro, brez problemov, brez prerekanja ali kar koli. Trgovina po kateri si bi morale druge vzet vzgled!

Tilen ::

Največja neumnost pri Funtechu je ta, da ne moreš plačati artikla po povzetju. Sicer ne vem, če je še vedno tako, se pa spomnim, da sem nekaj časa nazaj hotel nekaj naročiti in ker sem iz MB so zahtevali nakazilo na TRR preden so opremo sploh poslali. Pri vrsti spletnih nategunov si pač ne morem privoščiti plačevanja takšnih vsot v naprej.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

s1m0n ::

Majo lepo napisano pod Plačilo.

* plačilo po povzetju - z gotovino ob dostavi dostavne službe (2 odstotni točki nižji popust kot pri Spletni ceni**, Dostavna služba zaračuna provizijo v višini 0,96 EUR do zneska 96 EUR oz. 1% vrednosti nad vrednostjo 96 EUR.***). Plačilo po povzetju je možno do zneska 300 EUR.

Te ko sem jaz kupoval še tega niso imeli in sem se moral osebno oglasit v LJ (iz Ptuja), ker nisem želel denarja kar tako nakazat preden se
točno prepričam o vsaki komponenti.

fosil ::

Sej tud če plačaš po povzetju ne boš mogel pregledovat komponent dokler ne plačaš. Poštar ti ne bo pustil odpirat paketa dokler ne plačaš.
Tako je!

Seveda ne, vendar če vsaj nek paket pride do tebe je manjša verjetnost za nateg, kot pa da nekomu pošlješ denar in upaš, da boš paket dobil.

neeno ::

Cold1 je izjavil:

He he, še sem živ, morda pa pri FunTechu najedajo tolikim kupcem da sedaj nikakor ne morejo ugotoviti kateri izmed njih sem.:D

Zdaj pa bolj resno:
Lepo je, od drugih uporabnikov, slišati da se ne žali in grozi ravno vsaki stranki.
Ravnanje, ki so si ga privoščili v mojem primeru - kršitev ustne pogodbe, žalitve (med vrsticami) in grožnje (med vrsticami) pa bi se, če bi imel s seboj priče, končalo na sodišču.
Brez prič pa je moja zgodba žal brez vsakršne teže - popolnoma vseeno je kakšne so podrobnosti, na vsako lahko pri Ft-ju odgovorijo z "to ni res" - pišem zgolj v opozorilo drugim uporabnikom, ker bi si sam želel takega opozorila preden sem se sam spustil v nakupe pri njih.:8)

S čim v p***i pa ti lahko trgovec grozi ? Razumem da bi šel k šiptaru kupit burek in bi mu FUL pijan tam težil bi ti mogoče kdo zagrozil... Kakšen povod imajo v funtechu da grejo enemu človeku GROZIT ? Pa ne se zdaj zgovarjat z besedami "grozili so mi med vrsticami" ker to je tvoja prosta intepretacija stavka ki je mogoče ostali populaciji navaden. V kolikor se s tem ne strinjaš pa citiraj in točno napiši pa bo vsak zase ocenil koliko si bil dejansko ogrožen s strani trgovcev računalniške trgovine.

Poldi112 ::

Tilen je izjavil:

Seveda ne, vendar če vsaj nek paket pride do tebe je manjša verjetnost za nateg, kot pa da nekomu pošlješ denar in upaš, da boš paket dobil.

Ti pa si paranoik. Pa saj ne nakazuješ denarja enemu neznancu z bolhe, ampak uveljavljenemu podjetju. 100x bolj ziher kot po povzetju od random fizične osebe. Praktično vse firme plačujejo preko predračuna z nakazilom na ttr, ti pa ne upaš.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Žal denar ne pada z neba in previdnost pri spletnih nakupih ni odveč. Saj ne pravim, da je Funtech slaba trgovina, samo mene kot kupca in še koga na njihovem spisku pač ne bo. Naj omogočijo/podprejo PayPal, če se že grejo neka nakazila vnaprej.

Zgodovina sprememb…

PINki je izjavil:

Kupil že 3 sestavljene računalnike pri njih. Enkrat sem uveljavljal pokvarjene RAMe (po 1 letu) in brez težav doplačal za boljši model, ker starega ni bilo več pri njih na voljo.

Če ni možna menjava z enakim ali boljšim izdelkom, dobiš denar. Slabo poznaš svoje pravice. Ne vem pa, če si recimo kot boljše mislil prehod iz ddr2 na ddr3. V tem primeru je doplačilo smiselno.

Zgodovina sprememb…

pupsi1984 ::

... kako je z garancijo ne vem... do sedaj pri njih kupil en sestavljen računalnik, s katerim pa nisem imel čisto nobenih problemov (pred dvema letoma)... plačal preko TRR, dobil računalnik v dveh ali treh dneh (sem bil celo presenečen nad hitrostjo)...

Poldi112 ::

Tilen je izjavil:

Žal denar ne pada z neba in previdnost pri spletnih nakupih ni odveč. Saj ne pravim, da je Funtech slaba trgovina, samo mene kot kupca in še koga na njihovem spisku pač ne bo. Naj omogočijo/podprejo PayPal, če se že grejo neka nakazila vnaprej.

To ni previdnost, to je neumnost. Kaj se ti pa lahko zgodi, če odmislimo rahlo neverjeten scenarij, da gre trgovina naslednji dan v stečaj? Edina nevarnost je, da kupiš v kaki fake firmi, ampak toliko previden pa menda si.

Imaš predračun in potrdilo da si plačal, in dokler oni nimajo tvojega podpisa na dobavnici so ti dolžni in jih vedno lahko izterjaš. Pa se to ne meni, ne nobenemu ki ga poznam, še ni zgodilo. So me pa že veselo nategnili pri nakupu preko paypal-a. Ki je, btw, totalno nezainteresiran za tvoj problem, ampak to ugotoviš šele, ko problem nastane.

Pa še ceneje je preko predračuna, ker je provizija minimalna (čeprav na tvoji strani)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Furbo ::

Tako je. Pa ne vem zakaj Paypal. Potem bo pa tema 'FUNTECH NATEGUJE' ker bodo seveda k ceni dodali Paypal provizijo.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Silvo ::

Funtech je resno podjetje,ki deluje že nekaj let
in jim nikakor ni v interesu,da bi opeharili nekega
"srboritega" najstnika za eno bogo računalo.
Vse morebitne reklamacije se rešujejo korektno,
dokler imajo ljudje normalnen pristop.
Za vsa plačila resnim podjetjem velja,kot je omenil Poldi112.

lp
Silvo

igor0203 ::

Kako bi podjetja ali fizične osebe, ki kupujejo računalnike za par tisoč EUR potem kupovali? Bi jim trgovina poslalo računalnike po povzetju, dali par 100EUR za poštnino, na koncu pa ne bi paketa dvignili? Pa saj bi bankrotirali, če bi se to parkrat na mesec zgodilo.
Pri takih zadevah je logično plačilo vnaprej, vsaj 50% avans. Tako se trgovina zavaruje, da boš izdelke dejansko vzel, da bi te pa potem nategnili, pa je nemogoče, ker ti morajo nakazilo vrniti.

Fantje pri Funtechu so trdo garali, da so prilezli do te ravni, kjer so zdaj. Vedno so bili korektni in prijazni, garancijske zahtevke rešujejo kar se da hitro. Osebno nisem niti enkrat iz trgovine odšel nezadovoljen.
Oba fanta v trgovini poznam in vem, da se pri vsaki stranki potrudita, ker jima je pomembno, da je stranka zadovoljna, ker le tako se bo ponovno vrnila.

"Izkušnje" Cold1 pa ne bom komentiral, po vsej verjetnosti je kak paranoik, ki vsako izrečeno besedo vzame kot grožnjo. Glede na to, da noče podati argumentov kaj in kako so mu v Funtechu grozili, mislim, da jim le hoče naresti poslovno škodo oz. jim blati ime.

Lp,
Igor

Zgodovina sprememb…

• spremenil: igor0203 ()

IIIman ::

Tilen, saj je možno povzetje, ti je že s1m0n napisal - do 300 EUR.

PINki ::

Tilen je izjavil:

PINki je izjavil:

Kupil že 3 sestavljene računalnike pri njih. Enkrat sem uveljavljal pokvarjene RAMe (po 1 letu) in brez težav doplačal za boljši model, ker starega ni bilo več pri njih na voljo.

Če ni možna menjava z enakim ali boljšim izdelkom, dobiš denar. Slabo poznaš svoje pravice. Ne vem pa, če si recimo kot boljše mislil prehod iz ddr2 na ddr3. V tem primeru je doplačilo smiselno.

Moji so bili PC6400 800mhz, ta novejsi pa PC8500 1066mhz

Aja, drugače sem pa to na Eventusu rihtal, tam sem doplacal za drugi ram.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PINki ()

WyattEarp ::

Meni so pr Funtechu dva mesca nazaj poslal matično, katero nisem naroču, pa so rekl, da majo samo tako (uvoznik), pa so mi pol kar to, čeprav sem naroču drugo... to me je ujezilo zelo! sej, so pol jo drug dan na njihove stroške pršli iskat, samo vseeno, če naročiš eno, ne morejo poslat ti drugo, ker te pač nimajo...
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

zavajon ::

igor0203 je izjavil:

"Izkušnje" Cold1 pa ne bom komentiral, po vsej verjetnosti je kak paranoik, ki vsako izrečeno besedo vzame kot grožnjo.

Pa saj je napisal, da so ga žalili in mu grozili med vrsticami!:))
Ko bi le mali Janković to znal ...

Kar se pa tiče plačevanja po predračunu, menim da ne gre za nevarnost, da bi te trgovec nategnil, ampak se lahko takoj po plačilu dobavni rok zelooo podaljša. Se mi je to že zgodilo (pa ne pri Funtech), zato sam tega ne prakticiram več. Je pač tako, da ko ima trgovec "šuškavce v roki", nima več motiva, da bi se mu kam mudilo. Razen če ne gre za firme z velikimi naročili.

igor0203 ::

Kot sem napisal, poznam oba, Petra in Edija in vem, da si česa takega ne bi nikoli privoščila. ;)

šernk ::

da ne bom odpiral nove teme, saj če pri funtech kupim sestavo in testiranje mi ostane garancija po komponentah in lahko odpiram računalnik? ne stavijo nobene nalepke gor?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

zee ::

Nic ne limajo.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

fosil ::

Kako je pol zdej s tem sestavljanjem? Se da?
Tako je!

boogie_xlr ::

Sestavi sam, have some fun! pa še rima se :)
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Garancija - vrnitev kupnine

Oddelek: Pomoč in nasveti
251823 (1433) MrStein
»

Nakup računalnika za najnovejše igre (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
18712772 (7389) Mentalist
»

PC BOF WIN Q8300

Oddelek: Kaj kupiti
446010 (5267) Zheegec

Več podobnih tem