Forum » Pomoč in nasveti » Problemi s printerjem!
Problemi s printerjem!
aambro ::
Problem: ne morem printat (Canon BJC 4400, win98, LPT1, Abit BH6)
Opis:
Kar naenkrat se je printer odločil, da ne bo več printal. Med zadnjim printanjem in danes je edina stvar, ki se je zgodila na hardwareskem področju to, da sem vstavil TV tuner. Ampak sem ga ze dal ven, pa je ostalo na istem.
- Ko resetiram, se printer oglasi s kratkim piskom, kot ponavadi.
- Ce hocem printat mi rece: Cannot detect cartridge type. Check if printer is on-line.
-> zamenjal glavo, se vedno isto.
- Printer uspesno sprinta "test page", ce mu dam ukaz iz printerja samega.
- V DOSU mi NE printa ("type autoexec.bat>LPT1" ipd.)
- Zamenjal in updateal sem LPT.vxd file
- Prestavil PCI kartice (ceprav menda je to povsem vseeno)
- v BIOSu sem sprobal vse mozne kombinacije nastavitev parallel porta (ECC, EPP, ECC+EPP...)
- s spleta sem si dal dol nek program LPT debugger, s katerim dajes ukaze posameznim pin-om, in vse, kar sem ugotovil je, da se printer odziva na "reset pin" - piskne kot pri resetu PCja.
Kaj bi lahko bilo narobe? Oz. na katerem podrocju. A se splaca kej stimat v softwareskem delu al v hardwareskem. Ponovna instalacija winsov?
Hvala!
Opis:
Kar naenkrat se je printer odločil, da ne bo več printal. Med zadnjim printanjem in danes je edina stvar, ki se je zgodila na hardwareskem področju to, da sem vstavil TV tuner. Ampak sem ga ze dal ven, pa je ostalo na istem.
- Ko resetiram, se printer oglasi s kratkim piskom, kot ponavadi.
- Ce hocem printat mi rece: Cannot detect cartridge type. Check if printer is on-line.
-> zamenjal glavo, se vedno isto.
- Printer uspesno sprinta "test page", ce mu dam ukaz iz printerja samega.
- V DOSU mi NE printa ("type autoexec.bat>LPT1" ipd.)
- Zamenjal in updateal sem LPT.vxd file
- Prestavil PCI kartice (ceprav menda je to povsem vseeno)
- v BIOSu sem sprobal vse mozne kombinacije nastavitev parallel porta (ECC, EPP, ECC+EPP...)
- s spleta sem si dal dol nek program LPT debugger, s katerim dajes ukaze posameznim pin-om, in vse, kar sem ugotovil je, da se printer odziva na "reset pin" - piskne kot pri resetu PCja.
Kaj bi lahko bilo narobe? Oz. na katerem podrocju. A se splaca kej stimat v softwareskem delu al v hardwareskem. Ponovna instalacija winsov?
Hvala!
Rezultati cross checka z drugim kablom in PCjem so pokazali, da je nekaj narobe s printerjem. Ocitno nekaj pri delu tiskanega vezja, ki ima opraviti s kablom, ki pride not. Sem ga ze razstavil ampak ni nic "opazit" :) Verjetno bo printer romal na servis. ;(
Glej glej.. kaj vse clovek ne dozivi. Na servisu so mi povedali, da je printer v redu, kabel tudi. Se pravi bo nekaj s PCjem. Ima kdo kak nasvet? Je mozno kaj "pokvarit" tam, kjer se stikata maticna in parallel port?
Hvala!
Hvala!
rc-car ::
Vedno je mogoce kje kaj pokvarit
Da nisi ti, ko si dajal TV tuner noter kaj prevec z sraufcigerjem po maticni praskal?
Da nisi ti, ko si dajal TV tuner noter kaj prevec z sraufcigerjem po maticni praskal?
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
miranpozar ::
Abitova BH, BX in BE serija so imele pogoste težave z LPT portom. Se skuri čip. A si probal na tvojem PCu drug tiskalnik?
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kabel - adapter za starejši tiskalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 3069 (2721) | andromedar |
» | Vrata tiskalnika v okvari?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2699 (2554) | Duhec |
» | LPT & COM portOddelek: Strojna oprema | 1856 (1740) | Duhec |
» | Težave s tiskalnikom:(Oddelek: Strojna oprema | 1832 (1624) | |ke |
» | Printer ne dela!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 984 (907) | OZZY |