Forum » Omrežja in internet » Idealen malček za home router/WiFi AP/firewall/BT client pa še kaj...
Idealen malček za home router/WiFi AP/firewall/BT client pa še kaj...
Brane2 ::
Ravnokar sem našel tole:
http://www.jo-point.de/pd96481618.htm
Za 63 EUR dobiš Geode proc, hladilnik in plato. Stvar je kot vem, oskubljeni AThlon XP, ki pri 1.7 GHz požre samo 14W.
Plata ni ravno mini-itx, je pa cela kombinacija kar nekaj cenejša od recimo EPIA M1000 in bi jo, vssaj po specifikacijah sodeč, morala biti sposobna pojesti za malo malico. Je še ena varianta za 30 EUR več za 512 MB DDR plošček.
Na to dodaš še eno cheap in dobro Wifi kartico (recimo Canyon CN 511), mogoče eno mrežno, cheap HDD, po možnosti 2.5" in bog da te vidi.
Edit: Pa seveda inštaliraš gor Gentoo. Bistvena začimba v receptu...
Če imaš potrebe, da bi na tem gledal še filme, pač obesiš gor kak cheap AGP Geforce in to je to.
http://www.jo-point.de/pd96481618.htm
Za 63 EUR dobiš Geode proc, hladilnik in plato. Stvar je kot vem, oskubljeni AThlon XP, ki pri 1.7 GHz požre samo 14W.
Plata ni ravno mini-itx, je pa cela kombinacija kar nekaj cenejša od recimo EPIA M1000 in bi jo, vssaj po specifikacijah sodeč, morala biti sposobna pojesti za malo malico. Je še ena varianta za 30 EUR več za 512 MB DDR plošček.
Na to dodaš še eno cheap in dobro Wifi kartico (recimo Canyon CN 511), mogoče eno mrežno, cheap HDD, po možnosti 2.5" in bog da te vidi.
Edit: Pa seveda inštaliraš gor Gentoo. Bistvena začimba v receptu...
Če imaš potrebe, da bi na tem gledal še filme, pač obesiš gor kak cheap AGP Geforce in to je to.
On the journey of life, I chose the psycho path.
- spremenil: Brane2 ()
b ::
Ne, obesis gor se hauppauge pvr250, to je pol njam :)
Ceprav je mogoce namesto tega bolje za enak denar si privoscit prvo letno narocnino na IPTV :)
Wicked, sploh cena. Se mi zdi, da bom enga kar ubodu. Ze dolgo sem iskal nekaj poceni s performansami boljsimi od p3 1GHz ter majhno porabo. To je to zgleda.
Ceprav je mogoce namesto tega bolje za enak denar si privoscit prvo letno narocnino na IPTV :)
Wicked, sploh cena. Se mi zdi, da bom enga kar ubodu. Ze dolgo sem iskal nekaj poceni s performansami boljsimi od p3 1GHz ter majhno porabo. To je to zgleda.
Res je. Majhen popravek. Tsita stvar ne dela na 1.75 Ghz ampak na 1.4 Ghz. 1750 je nekakšen "AMD Geode Performance Rating".
Ni velke razlike, samo za info...
Ni velke razlike, samo za info...
b ::
Noja... mogoce pa vseeno kaksno manjso plato od tele... sej ne rabim 5 pci slotov. Ocitno se da ta procesor dobit za zelo razumen dnar, mal sem frooglal, ampak so povsod kombinacije s plato...
A so bo dalo to robo pri nas dobit, Brane? :)
A so bo dalo to robo pri nas dobit, Brane? :)
Pojma nimam. Nimam namena tega uvažat.
Ima pa AMD na to temo ene par "razvojnih" plat v mini-itx izvedbi.
Nisem pa še našel nikogar, ki bi jih tu prodajal.
Ima pa AMD na to temo ene par "razvojnih" plat v mini-itx izvedbi.
Nisem pa še našel nikogar, ki bi jih tu prodajal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kišta izključno za net (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18389 (16900) | Aljaz1980 |
» | Imamo pri nas kakšnega prodajalca AMDjevih embedded plošč?Oddelek: Strojna oprema | 1438 (977) | BlaY0 |
» | Mini PC-like napravaOddelek: Strojna oprema | 3065 (1984) | trnvpeti |
» | Low power dual coreOddelek: Strojna oprema | 3878 (2686) | Zorro |
» | Via C3 1 Giga ProOddelek: Strojna oprema | 1620 (1396) | kuglvinkl |