Forum » Programiranje » [C++] Težave s tipkami
[C++] Težave s tipkami
Poldy ::
Recimo da imam preprost programeček - ko držim tipko "A", mi na ekran (command prompt) izpisuje črko "B". Vse v redu.
Problem nastane, če želim, da mi med držanjem tipke "A" izpisuje črko "B" na vsako sekundo ali dve (uporabil sem Sleep(1000); - računalnik začne kmalu piskati - podobno kot takrat, ko računalnik zmrzne in še vedno pritiskamo tipke. Zagotovo je kriv ukaz Sleep()... ali obstaja elegantnejša rešitev?
Problem nastane, če želim, da mi med držanjem tipke "A" izpisuje črko "B" na vsako sekundo ali dve (uporabil sem Sleep(1000); - računalnik začne kmalu piskati - podobno kot takrat, ko računalnik zmrzne in še vedno pritiskamo tipke. Zagotovo je kriv ukaz Sleep()... ali obstaja elegantnejša rešitev?
Person ::
Hm, to ti delaš v konzoli? Na WIN OSu?
Ma, piskanje se pojavi, ker se pač napolni buffer od tipkovnice. Samo, ne bi smel imet ukaz Sleep zveze s tem ...
A lahko malo podrobnejše napišeš, kater ukaze uporabljaš?
Ma, piskanje se pojavi, ker se pač napolni buffer od tipkovnice. Samo, ne bi smel imet ukaz Sleep zveze s tem ...
A lahko malo podrobnejše napišeš, kater ukaze uporabljaš?
Let's make something useful!
bozjak ::
mogoče je krivo to, da med tem ko čakaš na izpis še vedno držiš A ? (torej ne vem če res držiš v tem času, ampak to bi vrjetno zapolnilo bufer...
Lp
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Podivjana tipkovnica na prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 904 (580) | mtp2 |
» | bat fileOddelek: Pomoč in nasveti | 1321 (843) | chrush |
» | preverjanje net povezave z dos batch ukaziOddelek: Programiranje | 3713 (2053) | amigo_no1 |
» | c++ čas izvajanja ukazaOddelek: Programiranje | 1284 (1132) | fogl |
» | 1 DesktopShortcut ki požene 2 programa ??Oddelek: Operacijski sistemi | 1267 (1055) | Lith |