Forum » Strojna oprema » po upgrade-u biosa prenosnik ne dela vec
po upgrade-u biosa prenosnik ne dela vec
xrado ::
prenosnik acer travelmate 4104 sem mi po updateu biosa ne posatvi vec, samo prizge se in mrtev zaslon. Kaksna ideja kako to resit, kako bi ponovno flesh-al bios? Baje da se da z disketnikom, sam ta prenosnik ga nima. Al ob treba nest na servis?
live and die by the code | blog.xrado.si
Saintek ::
Pravilo, ki ga jaz upoštevam okoli biosov je, ne posodabljaj ga če deluje...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Saintek ()
bond007 ::
Sem imel podobno težavo. ISto sm flešal prenosnik, pa se ta po flešu ni zbudil. Tudi moj prenosnik nima disketnika, zato sem si v JAE sposodil usb disketnik in naredil recovery. Ta je pri mojem prenosniku potekal tako:
- najprej sem na diseketo skopiral par datotek in stari bios, ki so mi bile poslane iz fujitsu siemens support strani
- priklopil usb disketnik na prenosnik in dal vanj disketo
- pred vklopom računalnika sem držal f1 in ga spustil šele nekaj sekund po vklopu.
Operacija uspela in prenosnik se je lepo zbudil 100% delujoč. Poceni šola za neumne ljudi . Sicer pa pameten nasvet Socketmaster-ja
.
Pri tebi je verjetno recovery procedura malo drugačna. Pozanimaj se pri proizvajalcu tvojega prenosnika.
- najprej sem na diseketo skopiral par datotek in stari bios, ki so mi bile poslane iz fujitsu siemens support strani
- priklopil usb disketnik na prenosnik in dal vanj disketo
- pred vklopom računalnika sem držal f1 in ga spustil šele nekaj sekund po vklopu.
Operacija uspela in prenosnik se je lepo zbudil 100% delujoč. Poceni šola za neumne ljudi . Sicer pa pameten nasvet Socketmaster-ja
.
Pri tebi je verjetno recovery procedura malo drugačna. Pozanimaj se pri proizvajalcu tvojega prenosnika.
xrado ::
ja sam kej dobit usb disketnik
kaj pa s usb kluca bi delovalo?
kaj pa s usb kluca bi delovalo?
live and die by the code | blog.xrado.si
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nx8220 flashing bios failedOddelek: Strojna oprema | 2888 (2002) | Gapi |
» | formatiranje laptopa - ne zazna diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1632 (1456) | damjan11 |
» | setup cannot find any hard diskOddelek: Pomoč in nasveti | 1951 (1701) | rdecaluc |
» | Zaflasan bios na notesnikuOddelek: Strojna oprema | 1164 (963) | tec |
» | Kako naj instaliram winxp, če moj novi notebook s sata diskom, ki nima disketnika???HOddelek: Pomoč in nasveti | 4854 (3436) | al3s |