Forum » Pomoč in nasveti » formatiranje laptopa - ne zazna diska
formatiranje laptopa - ne zazna diska
fireice ::
Dober dan.
Uporabljam Fujitsu Siemens Amilo pro prenosnik. Odločil sem se da ga bom formatiral in ponovno naložil Win XP. Ampak mi XP setup ne zazna diska. Ugotovil sem, da moram setup-u dodati se prave gonilnike, ampak na prenosniku nimam disketnika. Zanima me, ali se to da narediti preko USB ključka ali kako drugače.
Hvala.
Uporabljam Fujitsu Siemens Amilo pro prenosnik. Odločil sem se da ga bom formatiral in ponovno naložil Win XP. Ampak mi XP setup ne zazna diska. Ugotovil sem, da moram setup-u dodati se prave gonilnike, ampak na prenosniku nimam disketnika. Zanima me, ali se to da narediti preko USB ključka ali kako drugače.
Hvala.
Cveto ::
Lahko pa tudi izklopiš AHCI način v BIOSU in bo disk normalno viden. Pri večini prenosnikov se to da, pri nekaterih pa žal ne...
SkIDiver ::
Prek USB klučka ne bo šlo pri Windows XP setup.
Opciji, ki ti ostaneta na voljo sta ali slipstream gonilnika z nLite ali pa izklopit "SATA nativ mode" v biosu. V slednjem primeru moraš kasneje namestiti gonilnik tvojega SATA kontrolerja in v biosu vklopit nazaj "SATA nativ mode" (če želiš).
Seveda pa lahko uporabiš USB disketnik pod pogojem, da bios osnovne plošče prenosnika zazna USB naprave pri boot procesu.
Opciji, ki ti ostaneta na voljo sta ali slipstream gonilnika z nLite ali pa izklopit "SATA nativ mode" v biosu. V slednjem primeru moraš kasneje namestiti gonilnik tvojega SATA kontrolerja in v biosu vklopit nazaj "SATA nativ mode" (če želiš).
Seveda pa lahko uporabiš USB disketnik pod pogojem, da bios osnovne plošče prenosnika zazna USB naprave pri boot procesu.
krho ::
Mislim, da gre iz USB ključka, vendar mora biti prisoten že ob samem boot-u, da ga bios zazna in zmounta. To pomeni, da ga boš potem do prvega reseta tudi moral pustiti v računalniku.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krho ()
fireice ::
Mi je uspelo urediti problem. Sem naredil nov startup CD z ustreznimi driverji. Sem uporabil nLite program.
hvala za pomoc
hvala za pomoc
damjan11 ::
Uf ravnokar naletel na isti problem, pa me zanima, če kdo ve kje bi lahko našel podrobnejši opis postopka z usb ključkom?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšna ideja kako reinstall windows xp?Oddelek: Strojna oprema | 1512 (1364) | fosil |
» | Kako na laptop inštalirat Windows XP, prosim pomagajteOddelek: Operacijski sistemi | 2005 (1784) | LordPeter |
» | setup cannot find any hard diskOddelek: Pomoč in nasveti | 1956 (1706) | rdecaluc |
» | Kako naj instaliram winxp, če moj novi notebook s sata diskom, ki nima disketnika???HOddelek: Pomoč in nasveti | 4861 (3443) | al3s |
» | Instalacija XP ne najde diskaOddelek: Operacijski sistemi | 6035 (4898) | fredyjetle |