Forum » Operacijski sistemi » XDMC preko interneta
XDMC preko interneta
l0max ::
hi.
kje nastavim, da se bom lahko na X server, z xdmcp, logiral tudi z interneta in ne samo z lokalne mreze? torej: z lokalne mreze deluje normalno, z interneta ne dela. pa ne vem ce je problem v routerju ali v nastavitvah serverja.
na routerju imam odprte porte: 177 tcp/udp, 6000-6010(to sploh ne vem ce je potrebno). sem kaksnega izpustil?
uporabljam pa slackware in kdm.
hvala za odgovore.
kje nastavim, da se bom lahko na X server, z xdmcp, logiral tudi z interneta in ne samo z lokalne mreze? torej: z lokalne mreze deluje normalno, z interneta ne dela. pa ne vem ce je problem v routerju ali v nastavitvah serverja.
na routerju imam odprte porte: 177 tcp/udp, 6000-6010(to sploh ne vem ce je potrebno). sem kaksnega izpustil?
uporabljam pa slackware in kdm.
hvala za odgovore.
While there might be Gates to heaven, there are for sure Windows to hell.
- spremenil: BigWhale ()
BigWhale ::
Kam je pa priklopljen racunalnik? Na kak blackbox router? Direktno na internet? Kako je nastavljen firewall?
tako:
racunalnik---the cheapest router---adsl---
firewall na racunalniku sem ze poskusil izklopiti pa je isto. na routerju pa je nek default firewall. v glavnem, ce dam kaj drugega na porte 177 ali 600x, dela normalno. porti niso problem, razen ce sem kakega pozabil.
sumim, da je napaka nekje v konfiguraciji kdm, ne vem pa kje. mogoce kaj z Xaccess. kaj vem... je pa v tej datoteki "*", tako da bi moralo sprejeti vse...
kje bi nasel loge od kdm?
poskusil sem se pa povezati s query in indirect. nobeno ne dela.
racunalnik---the cheapest router---adsl---
firewall na racunalniku sem ze poskusil izklopiti pa je isto. na routerju pa je nek default firewall. v glavnem, ce dam kaj drugega na porte 177 ali 600x, dela normalno. porti niso problem, razen ce sem kakega pozabil.
sumim, da je napaka nekje v konfiguraciji kdm, ne vem pa kje. mogoce kaj z Xaccess. kaj vem... je pa v tej datoteki "*", tako da bi moralo sprejeti vse...
kje bi nasel loge od kdm?
poskusil sem se pa povezati s query in indirect. nobeno ne dela.
no saj to sem hotel povedati. to s porti je urejeno.
ce na racunalniku dam ssh ali nc ali karkoli na 177, se lahko normalno konektam na ta port z interneta..
na zalost zaenkrat se nisem imel casa pogledati z ethereal kaj se sploh dogaja z mojo X povezavo..
pa logov ne najdem nikjer
ce na racunalniku dam ssh ali nc ali karkoli na 177, se lahko normalno konektam na ta port z interneta..
na zalost zaenkrat se nisem imel casa pogledati z ethereal kaj se sploh dogaja z mojo X povezavo..
pa logov ne najdem nikjer
M.B. ::
Howto xdmcp sicer za Gentoo ampak za ostale distroje tudi dela. Glavno je da je v kdmrc
[Xdmcp]
Enable = true
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.
Sadly only a handful ever progress past that point.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 341564 (42020) | ignats |
» | Službeno omrežje se sesuvaOddelek: Omrežja in internet | 7479 (6598) | thebaloh |
» | [Port Forwarding] Prokleta gamad!Oddelek: Omrežja in internet | 4529 (3996) | blackbfm |
» | kdmrcOddelek: Operacijski sistemi | 1280 (1092) | kriko1 |
» | iptables + forwardOddelek: Operacijski sistemi | 2333 (1908) | tx-z |