» »

Optimizacija strani

Optimizacija strani

rkasteli ::

Ima kdo od vas kej izkušenj z optimizacijo strani? Trenutno sm obstou na mrtvi točki in ne vem kako naprej. Kar se tiče zdej optimizacije sm naredu analizo ključnih besed, in vstavu meta oznake na prvo stran... Skratka celo zadevo lepo po vodičih k sm jih najdu na netu črko za črko, pa mi iskalni pajki meta oznak ki sm jih ustavu sploh ne zaznajo. Stran deluje s pomočjo aplikacije ki je napisana v perlu in sproti generira html kodo a je možno da zadeva zarad tega ne prepozna meta oznak? Bolj ko se upadam s tole optimizacijo manj mi je jasna zadeva, tko da bi bil zlo vesel kakšne pomoči.
rkasteli

BluPhenix ::

Moraš počakati par dni. Nekateri pajki porabijo tudi kak teden, da najdejo tvojo stran. Se mi zdi da googlovi tudi do 14 dni, da poindeksirajo tvojo stran.

Sicer pa ne vem kako je to z generiranjem kode sprotno. Lahko, da je tudi tu problem.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

rkasteli ::

Za iskalnike vem da je treba čakat ampak problem nastane že pri testnih orodjih.Ko recimo zaženem simulator za googlovga pajka al pa katerga kol druzga mi napiše da nimam meta oznak pa čeprov jih je po celi glavi strani zdej cel kup.Kaka ideja?
rkasteli

BluPhenix ::

Nisem tocno razumel kako generiras to html kodo. Tako, da se vsakic html sestavi? Torej, da nimas neke fiksne index.html strani?

Ce je tako lahko resis, da naredi recimo en frame v staticnem html, ki bo vseboval metapodatke, noter pa sopas spreminjanje vsebine. Ne vem kako bi deovalo, je bolj kot ideja.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

PeHaPe.Si ::

Poleg meta oznak boš moral optimizirati tudi ostalo kodo. Ključne besede oz. stavke je dobro imeti znotraj title tagov in h1.
Dobro je tudi da se navadiš na tableless designe, torej da ne uporabljaš tabel, ampak le CSS za design. Tako je manj kode in ti iskalniki bolje uvrstijo spletno stran, saj je ključna vsebina bolj na začetku kode.
http://www.pehape.si - Ker imamo radi PHP :)

Reso ::

Za iskalnike je najboljše ce je stran xhtml ali html valid. To preveriš na http://validator.w3.org/ .

Drugače je tudi pomembno če se na strani nekaj dodaja in se dodajajo nove vsebine. Naprimer če imas statično predstavitveno stran podjetja je zelo pametno dodati nekakšne "novice" na prvo stran.

Nekateri iskalniki tudi upoštevajo direktorijsko strukturo. Naprimer če se iskana beseda znajde v url naslovu je ta stran višje uvrščena kot popolnoma enaka, kjer se beseda pojavi samo v tekstu.

Optimiziraš lahko tudi z dodajanjem povezave na svojo stran pri ostalih portalih z veliko obiska.

rkasteli ::

Stran so osebni oglasi oz si lohk sami pogledate avanture Tko da tuki se ne moram preveč špilat za raznimi temami in napisi.Stran mora bit eostavna skratka taka kakršna je tko da tuki pridejo predvsem meta oznake v poštev,sam problem je k mi jih iskalni roboti sploh ne jeb...Google recmo mi je pobrav sam tak tekst k je viden skratka katgorije povezave do storitev v aplikaciji.Sej če greste na googla pa vtipkate not avanture.net in pol strukturo strani kako je shranjena not je totaln umor.
rkasteli

gregy ::

mislim, da te muci redirect, ki ga imas na index.html


head>
title>mojoPersonals/title
meta http - equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"
meta http - equiv="refresh" content="0;URL=mojoClassified.cgi"
/head>


tu notri ni nobenih tagov

mal sem moral kodo zbrisati da sem lahko dal noter ....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregy ()

rkasteli ::

Ja si mel prov narjen redirect na index.html pa sploh nism opazu.Sm spremenu zdej meta oznake na index.html in delajo vredu.Kako je kej z iskalniki in redirecti kukr sm prebrau niso glih zaželjeni?Najraj bi odstranu redirect sam ne vem kok bo zadeva vplivala na samo aplikacijo tko da sm že pisu programerju k je spisu celo zadevo da vidm kam vse je ta index.html vezan. Drugač me pa tud zanima kok je važn da so meta oznake povezane z dejanskim tekstom na strani.Namreč zdej me simulator kritizira da meta oznake nimajo nobene zveze z vsebino strani,sam to bi mal težko uskladu glede na to da je komi kej teksta na prvi strani?
rkasteli

rkasteli ::

Še odgovor BluPhenixu...Html koda aplikacije se vseskozi spreminja in prilagaja praktično tvoji strani,tko se je baje programer zaščitu pred kopiranjem aplikacije.Tko da praktično tkoj ko ti inštaliraš aplikcijo in ko jo pač začeš prlagajaš svojim potrebam (polja,kategorije,slike...) se spremeni koda po celi aplikaciji.Templati oz html koda ni fiksna medtem ko scripte k jo generirajo so sej glih v tem je zdej problem k ne vem kaj se bo zgodil če jest odstranm redirect na index.html k kukr mam do zdej izkušnje z to aplikacijo bi blo najbrž treba zadevo spremenit tud v scriptah sam pol pa že kršm avtorske pravice ;( :\
rkasteli

sverde21 ::

Redirect kolkr jst vem ne vpliva, vsej pri men ne, mogoče je fora, ker delaš redirect z meta tagom, jst pa z header(); funkcijo v PHP ju :)
<?php echo `w`; ?>

gregy ::

če ti že ne bojo drgač mogl postimat pa postav na index.html

Sem starejši od 5 let

Nisem starejši od 5 let ..

.. pa se izogneš redirectu :D

rkasteli ::

Ne moram vse postavt na index.html zato k je po scriptah začetna stran na cat.html,cat1.html in kukr sm zdejle opazu je že naredu template cat3.html.Tko da pol moram jit spet v scripte spreminjat zadevo pa mi spet težijo z avtorskimi pravicami.Bom počaku kva mi bo progamer nazaj napisu pa bom vidu pol kako naprej.Kako se da še pol optimizirat stran? Meta oznake...ma kdo še kako idejo kaj bi lohk na moji strani naredu?
rkasteli


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobra duša wanted...

Oddelek: Izdelava spletišč
251931 (1047) DonMatejo
»

Ocena moje strani

Oddelek: Izdelava spletišč
131115 (874) Bob Rock
»

Kakšen program mi svetujete ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
885859 (5047) webfreak
»

Rad bi da stran najde google

Oddelek: Izdelava spletišč
172970 (2551) Meki
»

frejmi - eno vprašanje

Oddelek: Omrežja in internet
11883 (716) Loki

Več podobnih tem