» »

Brainiacs vs. Mythbusters

Brainiacs vs. Mythbusters

gumby ::

vcasih sem mislil, da najvec tople vode prodajata mythbusterja. motil sem se...
mislim, tile naredijo en "eksperiment", pri katerem hocejo ugotoviti vpliv neke stvari na drugo. pri tem pa popolnoma zanemarijo deset ostalih faktorjev, ki imajo vecji vpliv od tistega pod testom.
najhujse pa je, da se imajo za znanstvenike...

brainfuter za mnozice, nic drugega
my brain hurts

Kami ::

Ja brainiac je bol tak na easy, mythbusterja pa malo bolj znanstveno preverita.

ReBi ::

Važno da se proda. Se mi pa zdi da je namenjena zabavni in ne neki znanstveni oddaji. Priznaj da je fino pogledat tiste tri bejbe, ki se igrajo z raznoraznimi razstrelivi...:D

Thomas ::

Res je. Una dva basterja nista suho zlato. Dostikrat nimata preveč pojma o zadevi.

Teli, niso niti suho srebro.

Čeprav, explozije znajo narediti sexy.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gumby ::

ja, bejbe so edina dobra stvar not:)
my brain hurts

Jackal ::

Se čisto strinjam s Thomasom.

Mythbusterja večkrat nimata preveč pojma o zadevi in vlečeta neke čudne zaključke.

Brainiac je pa treba gledat z možgani na off in čivavo na straži. ;) Brainiac babes so bile pa super. Škoda da jih ni več.

Se pravi, bomo rekli:

Brainiacs, cut the crap! Let's unleash the babes to do the explosions!

Matek ::

Mythbusterja sta se mi zamerla, ko sm ugotovil, da je oddaja posebej prirejena za Evropo. In s tem ne mislim samo na britanski voiceover, ampak dejansko na vsebino. Eno sezono sem dobil s cvetlične gredice v ameriški izvedbi in v epizodi o goljufanju na alkotestu sta med vsemi testiranimi pripomočki našla enga, ki je dejansko uspel pretentati alkotest. Sicer ni šlo za konsistentno delovanje, ker je test v nekaj meritvah pokazal vsakič drugačno vrednost, tako da je policijski predstavnik v oddaji povedal, da tudi ta zadeva ne bi rešila pivca pred kaznijo, ker bi mu vzeli vzorec krvi, če bi alkotest kazal tako čudne rezultate, in mit je bil ovržen. V evropski različici pa so tisti del oddaje enostavno rezali, pokazali so samo učinkovine, ki niso imele nikakršnega vpliva na rezultate. Ne vem kaj so hoteli, morda zaščititi policaje, ki se jim ne da dvakrat merit, ampak jebeš tako oddajo, ki prikriva dejanske rezultate na račun neke varnosti... Kako jim naj potem verjamem v epizodi, ko so preverjali Kennedyjev umor in tisti mit o krogli, ki izgine, čisto možno, da je CIA pritisnila na njih :P .
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matek ()

iskra ::

Jst več kot 10 minut Brainiaca ne prenesem. Nimajo tistega čara kot Adam in Jamie :)

Pri Brainiacu samo stresajo fore, nič ne povejo in nihče se ne poškoduje. Mythbustersa pa vedno poskrbita za dozo bolečine :)

Brainiacs imajo tiste XplodBabe™, Mythbusters pa Kari, ki celo kaj pove in ne samo mutasto vzdiguje kartice od 1 do 10 :)
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Stepni Volk ::

Mythbusterja sta se mi "zamerila", ko sta poskušala prevrniti avtomobil po legendi iz Brazilije, kjer naj bi startajoče reaktivno letalo prevrnilo taksi, ki je peljal blizu praga letališke steze.
Na letališču in z letalskimi motorji jima testa niso dovolili izpeljati. Potem sta vzela dva reaktivna motorja za filmske nevihte. Seveda se avtomobil ni prekucnil.

Oba bi morala gledati Top Gear, kjer je Richard Hammond (vodi tudi Brainiacs) za Jumbo Jet z vklopljenim enim motorjem poslal najprej Citroen 2CV in potem Ford Mondea in zaključil takole nekako:
"You are much safer in a Mondeo then Citroen 2CV driving behind Jubmo Jet with engines on. This is a kind of service we provide you with at BBC."

2CV je namreč vrglo v zrak, zavrtelo in scefralo... Mondo je storil isto brez dezintegracije v zraku.

Zgodovina sprememb…

;-) ::

Ma ja oboji so mi totalna bedarija...
Ko sma z bratrancem skupaj (to sma redko, ker naju stari ločujejo[zato ker ko sma skup skor bajto skurima vedno]) naredma bol zanimive stvari k oni tam.

Enkrat sta Mythbusterja neko sobo z bencinom zžigala pa to pa je bla krasna ideja da sma po garaži razlila bencin pa vžgala.
..k sreči je bla garaža prazna(ne avta ne nobene omare tako majo nekateri), le mala vrata odprta.

ko je mali vrgo šibico not (vžgalo je na prvo) je garažna vrata odprlo! pa planlo spodi ven...

mislim to ti je neki poizkus ne pa toti ko z pleksijem norijo pa se dr**jo neka.

Tody ::

Ne to ni poizkus to je bedarija :D

Drugače so pa odaje čist cool mythbusterja sta mi bolj všeč, za tako poljudno zananstven pristop... če hočeš met pa nevem kake dokaze in potrditve pa odsrfrej na net

d0rK ::

Kari je nad-luskana. :inlove:

bzp ::

A nekateri res ne dojamejo da Brainiac NI resna oddaja (kljub temu da to 10x v pol ure sami povedo)?
Men je super (oddaja), zajebancija na nivoju, mythbusterja mi pa mal presedata, vcasih res pojma nimata, al pa se cist simple stvari spravta dokazovat z rocket science ...

Dami ::

Kari je nad-luskana. :inlove:

/signed;)
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Tear_DR0P ::

heh men so tud brainaci kbol kul od busterjev - pa ne zarad bejb in ekspolizij, temveč zarad zajebancije - kje drugje še vidiš, kako naredit živo blato na plaži >:D
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

bluefish ::

uberem neko vmesno pot: mythbusterja rešujeta bolj zahtevne stvari, medtem, ko je Brainiac zabavna znanstvena oddaja. Strinjam pa se z tem, da busterja včasih uporabita preveč zahtevne metode za dan mit.

Busterja sta enkrat razlagala, zakaj da naprave, ki "dajejo višek energije", ne delujejo.

Tukaj sta že bila ene tri lige prenizko in sta posledično naredila zavajajoče sklepe. Namreč, da "ker nista v svojem (bohpomagej!) laboratoriju nič izmerila, se energije pridobivati iz nič ne da".

Ja, se ne da, ampak onadva v svojem laboratoriju ne bi naredila in izmerila niti energije fisije, pa to seveda še nič ne pomeni.

Dostikrat zavajata. Večina njunega občinstva pa ne ve kdaj.

Samo pa še nista največji greh DC. So eni poltergajterji, sem vidu zadnjič! Groza.

Tear_DR0P ::

ufff sm se spomnu ene blazne napake busterjev - ko sta poskušala dixie z metanom v zrak spustit, sta ga noro napolnila z metanom, potem pa psovalo osebo, ki je izdelala vžigalnik, da je kao škart vžigalnik - nas pa so pri kemiji učil, da mora bit mešanica kisika in plin ravno pravšnja za vžig, preveč plina pomeni nič ognja - ona dva sta dixie nafilala do 50% z metanom
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

gzibret ::

Meni sta mythbustersa dolgočasna. Braniac so vsaj smešni.

Itak pa so te oddaje substitucija za telenovele.
Vse je za neki dobr!

Stepni Volk ::

Če imam na izbiro Brainiacse ali Mythbusterje, bom gledal možgančkarje... če imam na izbiro Mythbusterje ali špansko/portugalske TV novele, bom gledal Mythbusterje...

Še opozorilo, tudi ostale oddaje na Discovery in NG je potrebno jemati z rezervo, še posebej prevode :)

MihaFirst ::

Brainiac so men OK, posebi, ko prikolce v zrak mečejo...

Ampak, čez Mythbustersa jih pa ni... Kar koli se že vam zdi... Pozavno napolnjeno s smodnikom sta odlično izvedla... :D
www.gamma.si

bozicek ::

Tudi jaz jemljem mythbusterja z rezervo odkar sem videl, da jima ni uspelo z gugalnico se zavreti za cel krog okoli osi. In sta dejala, da to je nemogoce (sprobavala sta od dojencka do odraslega)

Malce sem se kislo nasmehnil, ker je to nam v vrtcu uspelo (taksito nekemu drugemu kolegu, ki je takrat gledal z mano v ostariji. Pa sva bila v mladih letih 40km narazen)
Darila letos samo za poredne

> še posebej prevode

Zadnjič so na NGC prevedli ".... since the police has no waterproof case ... " z " ... ker policija ni imela vodnotesne skrinje ... ".

DOOM_er ::

jah doskrat prevaja program mislm neki v tem smislu in nastanejo razni stavki s čudnimi povezavami
Robots will steal your job. But that's OK

Nejc Pintar ::

ratal vam je da je bil mulc gor pa je šel okrog?:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

begy ::

Men so se pa brainiac enkrat zamerili ko poskusa verjetno sploh niso testirali, namreč rjavi ton so iskali na frekvrencah pri katerih bi se moral človek posrati ali vsaj dobiti napenjanja. Poskusnega zajca so zaprli v WC in not spuščali ultra nizke frekvrence. Potem pa so odprli vrata wcja in poskusni zajček je bil ves v saj veste čem, vsaj tako so rekli čeprav slike niso prenesli:D . Pri mythbusters so ta poskus tudi testirali na Adamu in Jamieu pri pri enakih in drugačnih frekvrencah, vendar se je izkazalo, da je le en lari-fari.

Thank you
hehehe

DOOM_er ::

nejc wtf
Robots will steal your job. But that's OK

bozicek ::

Mislim da je name letelo.
Da ratalo nam je. Na gugalnici katera ima verige in gumo. Sej jih je vsak srecal v vrtcu
Darila letos samo za poredne

hamax ::

ne verjamem..

Nejc Pintar ::

Tudi jaz ne. Ker bi moral hitrost dobiti v enem gugljaju, sicer bi se verjetno prej že obrnil okrog in padel dol.:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

hja, če je bla gugalnica mala, pomočnikov pa veliko... zakaj pa ne?:D
www.gamma.si

A. Smith ::

Mogoče bi šlo. če bi tista oseba, ki se gunca, stala na gugalnici?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

al pa če bi se zavrtel v drugem gugljaju, sam prvi ne bi smel znašat več 140 stopinj naprej in nazaj skupi...
www.gamma.si

OrkAA ::

Eh.. brez problema bi šlo, če bi ga nekdo porival :)

Če se komu ljubi, meni se ne, naj pošlje Mitbasterjema predlog, naj preverita uresničljivost Trojanskega konja. Če je bilo to izvedljivo.

BigWhale ::

To se zo nekje 'bustali' ne vem pa tocno kje... Pa tudi rezultata se ne spomnim vec, se mi zdi, da nisem do konca gledal, se mi zdi, pa da je bil Discovery, kjer 'bustajo' te stare legende. Tako kot so bustali tisto, da so rimljani v kolosejih prirejali bitke z ladjami in colni. Za to so zbustali, da je bila ena taka bitka zelo verjetno uprizorjena ob otvoritvi koloseja.

STASI ::

Problem prevajanja raznih znanstvenizobraževalnih oddaj je v tem, da osebe so, ki prevajajo, nekompetentne v poznavanju tematike katero prevajajo. Obvladajo jezik ne poznajo pa strokovnih izrazov. Sošolec je diplomiran prevajalec, ko pa mi je enkrat prevedel en članek je pa take "buče" napisal da joj prejoj.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

madmitch ::

Mislim tale debata je pa res hecna, kot da bi se kregal okoli Reality show koliko je zrežiran in koliko ne.

Kot tisti australec, ki se poja za kačami in ostalo mrgolaznijo. Okoli njega je 30 ljudi, ki mu site in napol drogirane stvore nastavljajo, on se pa po tleh meče in jih "lovi". Al pa oddaje o ladjah, jaoooooo, kakšne pompozne podatke tam skupaj spravijo, za posrat. Dajte no dajte.
O prevodih pa sploh ne bi, kot bi debil prevajal, skoraj kot na POP, A in ostalih novodobnih kanalih.

To so zabavne oddaje, NIČ drugega.
Ampak Kari je pa res cukrček, ni kaj. Ahhhh
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

• spremenil: madmitch ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mythbusters

Oddelek: Loža
302449 (625) acookook
»

Kaj se zgodi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
657146 (5643) kitzbrado
»

Discovery, NGC & Co. - kam so šli dobri dokumentarci?

Oddelek: Sedem umetnosti
263834 (2770) flipflop
»

kam padejo krogle, ko talibanci streljajo v zrak (strani: 1 2 )

709366 (6967) Vikking
»

Coca-cola in zakaj je vse še uporabna?

374281 (3045) poluks

Več podobnih tem