Forum » Strojna oprema » problem z eno staro kisto
problem z eno staro kisto
paperdoll ::
stvar je taka- 2 leti nazaj je sel komp (700mhz amd duron, plata MSI neznano katera, voodoo3, napajalnik 250W) iz neznanega vzroka falit. ko si pritisnil na gumb za vklopit, je zacel delat ventilator na procesorju, na plati so se prizgale 4 rdece lucke (t.j. power on) in tu se je ustavilo. no, pol leta nazaj sm ga iz firbca poskusila priklopit in po tem ko sm baterijo vzela vn in fanj spucala prah stran - je delal. In delal je cisto normalno do prejsnga tedna, zdaj pocne spet isto kot 2 leti nazaj. poskusla sm zamenjat napajalnik, dat baterijo ven za neki cajta, pa ne pomaga nc.
glede na to, da je crknu ko je prvic letos bilo ful vroce in da je tudi prejsnjic crknil ob podobnem cajtu, pozimi pa delal normalno, me zanima ce mogoce zunanja temp. ki vpliva nanj? je mozno da ima procesor premalo hlajenja? vem da je bila (ko je komp delal) takoj po vklopu temp.CPU nekje 38c in je se narascala...
no ce mi upa kdo pomagt mu bom hvalezna...
glede na to, da je crknu ko je prvic letos bilo ful vroce in da je tudi prejsnjic crknil ob podobnem cajtu, pozimi pa delal normalno, me zanima ce mogoce zunanja temp. ki vpliva nanj? je mozno da ima procesor premalo hlajenja? vem da je bila (ko je komp delal) takoj po vklopu temp.CPU nekje 38c in je se narascala...
no ce mi upa kdo pomagt mu bom hvalezna...
- spremenila: paperdoll ()
Dead_Eye ::
Poglej kondenzatorje na plošči če so kej napihnjeni, pa hladilnik od procsorja malo spihaj :)
The one and only
Sami ::
Če je bila že takoj ob vklopu temp. procesorja 38 stopinj se procesor verjetno pregreva, ponovno namaži termalno pasto na procesor, preveri vente, prevetri ohišje...
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Jakka ::
Imam podobne probleme z eno kišto, p3, ms 6309 plata, voodoo 3. Enkrat sem zamenjal hladilnik na procu, komp se je zbudil, a nič od njega. Čez 2 dni zadeva začela delat.
Zadnjič se je problem spet pojavil sam od sebe, naenkrat se zadeva "zbudi mrtva". Zdi se mi, da sem dal baterijo ven, grafo ven, rame ven, malo spucal, nazaj sestavil, pa se je čudežno zbudil. Poskusi kaj podobnega.
Če je komp s tem hlajenjem delal 2 leti, potem ni potrebe po menjavi, samo poskrbi za prah. Temperature so pa čisto realne.
Zadnjič se je problem spet pojavil sam od sebe, naenkrat se zadeva "zbudi mrtva". Zdi se mi, da sem dal baterijo ven, grafo ven, rame ven, malo spucal, nazaj sestavil, pa se je čudežno zbudil. Poskusi kaj podobnega.
Če je komp s tem hlajenjem delal 2 leti, potem ni potrebe po menjavi, samo poskrbi za prah. Temperature so pa čisto realne.
paperdoll ::
hm no sj vrjetno bo ksn prah pol vzrok... ga morm se malo spucat...
sicer pa sm vceri vzela vn cd (k je ostal not) in pol se je kista zbudila... samo nevem ce je bil to vzrok d ni delala...
glede temperature je torej ok ce je ko neki cajta skatla dela nekje okoli 40c?
Hudney, komp je delal 5 let s tem hlajenjem... je precej stara rec no, sj kdo drug bi ga ze zdavnaj v kontejner vrgu...
sicer pa sm vceri vzela vn cd (k je ostal not) in pol se je kista zbudila... samo nevem ce je bil to vzrok d ni delala...
glede temperature je torej ok ce je ko neki cajta skatla dela nekje okoli 40c?
Hudney, komp je delal 5 let s tem hlajenjem... je precej stara rec no, sj kdo drug bi ga ze zdavnaj v kontejner vrgu...
Pyr0Beast ::
Priporočam napajalnik prepihat. Sem imel primer, ko je prah ratal prevoden (delno), in je kar nekaj komponent prekurilo
beri: plato, 2 diska, 1CDrom, 1CDrw 48x, pa grafo je čez in čez prežgalo :)
beri: plato, 2 diska, 1CDrom, 1CDrw 48x, pa grafo je čez in čez prežgalo :)
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
muzičar ::
Hah zanimivo. Me zanima kalikšen je bil G.
@Sami: jaz ne vem od kje ti ideja da se proc pri začetni temp. 38 stopinj pregreva. Moj je nenavit P4 2.8 HT in ima začetno temperaturo 48 stopinj, gre pa do malo pod 60. Proc se definitivno ne pregreva, še vesela naj bo, da je tako hladen. Hmm edino, če nima Intel-a potem pa je res malo visoka temp. samo glede na to, da ga šeni skurlo (AMD-ji niso imeli zaščite včasih tako da so se brez problema skurli) se ji ne pregreva.
@paperdoll: V takih primerih je ponavadi napajalnik, samo če praviš da si probala pa je bil isti efekt. Hmm hja druga opcija je prah. Možno pa je da se ti northbridge pregreva. poglej malo temp. od NB-ja.
@Sami: jaz ne vem od kje ti ideja da se proc pri začetni temp. 38 stopinj pregreva. Moj je nenavit P4 2.8 HT in ima začetno temperaturo 48 stopinj, gre pa do malo pod 60. Proc se definitivno ne pregreva, še vesela naj bo, da je tako hladen. Hmm edino, če nima Intel-a potem pa je res malo visoka temp. samo glede na to, da ga šeni skurlo (AMD-ji niso imeli zaščite včasih tako da so se brez problema skurli) se ji ne pregreva.
@paperdoll: V takih primerih je ponavadi napajalnik, samo če praviš da si probala pa je bil isti efekt. Hmm hja druga opcija je prah. Možno pa je da se ti northbridge pregreva. poglej malo temp. od NB-ja.
jest10 ::
muzičar: Za stare AMDje se ni kaj dosti za bati, če je hladilnik na procesorju. Tudi čez 80 stopinj normalno delujejo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
Pyr0Beast ::
S svojim sem rekord postavu pri 108°C potem je pa zmrznil.
Gigabyte plata (shutdown temp = 60°C) itaq se ni ugasnu, zgodilo pa se je tako, da je aerogate zmrznil (venti se niso zagnal) in bla je jeba.
Gigabyte plata (shutdown temp = 60°C) itaq se ni ugasnu, zgodilo pa se je tako, da je aerogate zmrznil (venti se niso zagnal) in bla je jeba.
Some nanoparticles are more equal than others
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pregrevanje hp prenosnika (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 20450 (19519) | Havq |
» | Gretje grafične in glasen CPU? Prosim pomoč.Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4559 (3702) | Vajzi |
» | Problem po čiščenju računalnikaOddelek: Strojna oprema | 1943 (1158) | solatko |
» | Kaj vse lahko vidiš, ko odpreš računalnik... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6602 (4925) | krneki0001 |
» | XP1700+ na 58° verjetn ni normaln ha?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2443 (1466) | Markoff |