Forum » Programiranje » problem z mySQL
problem z mySQL
rasta ::
Ko se skušam v php povezati z mysql_connect() mi izpiše naslednje erorje:
Warning: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (111) in /home/www/obvestila/izpis.php on line 22
Warning: MySQL Connection Failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (111) in /home/www/obvestila/izpis.php on line 22
Warning: MySQL: A link to the server could not be established in /home/www/obvestila/izpis.php on line 22
php fajl je na serverju z inštaliranim slack linuxom, server je pa apache.
Kaj bi lahko bilo narobe
Warning: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (111) in /home/www/obvestila/izpis.php on line 22
Warning: MySQL Connection Failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (111) in /home/www/obvestila/izpis.php on line 22
Warning: MySQL: A link to the server could not be established in /home/www/obvestila/izpis.php on line 22
php fajl je na serverju z inštaliranim slack linuxom, server je pa apache.
Kaj bi lahko bilo narobe
"localhost" ali "127.0.0.1", za oboje dobim isto napako.
baza dela brez problemov iz ukazne vrstice linuxa.
baza dela brez problemov iz ukazne vrstice linuxa.
rc-car ::
Daj pokazi kako mas mysql_connect() napisan!
Ce baza dela, pol je problem najbrz tuki..
Ce baza dela, pol je problem najbrz tuki..
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
$link = mysql_connect ("localhost", "username", "secret")
or die ("Could not connect");
print ("Connected successfully");
mysql_close ($link);
?>
probal sem ta primer iz php manuala, pa dobim iste errorje. Sicer pa mi skript na mojem kompu (win2k, IIS) lepo dela.
v tisti server pa v kratkem delal eno zaščito (firewall pa to), pa se mi zdi, da so tud skoraj vse porte zaprl. a je možn, da ne dela, ker je port 3306 blokiran? (sicer nimam blage, kaj je un tip tm gor delal)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cpanel Cron jobs ne pošlje backup-a baze na mailOddelek: Izdelava spletišč | 2567 (2434) | Housy |
» | Lokalni spletni strežnik ne dela!Oddelek: Omrežja in internet | 1281 (1111) | madog |
» | mysql linux problemOddelek: Omrežja in internet | 1478 (1331) | Trubadur |
» | MySQLOddelek: Pomoč in nasveti | 965 (904) | Trubadur |
» | Mysql problem z zagonomOddelek: Izdelava spletišč | 1195 (1057) | Gandalfar |