» »

Trije piski ob zagonu ali pa sploh nic!

Trije piski ob zagonu ali pa sploh nic!

kovk ::

No zadeva je naslednja!
Kolega mi je dau star comp(celeron 500,192mb rama(64+128),mx2,dva diska 3,5gb+20gb cipovje na maticni intel 815)
Ko sem ga odpru da vgradim nov disk(80) in ram(256mb pc 133) sem ugotovil da verjetno se nikoli ni bil očiščen zato sem ga posesal in dodatno ocistil s copicem(pazil na staticno elektriko).
Ko sem vse zmontiral in ocistil sem hotel nanovo naloziti winse,vendar se ob vklopu compa na ekranu ni pojavilo nic(nisem prisel niti v bios).
Nato sem iz plate izklopil vse razen grafe in ga ponovno prizgal,tokrat sem pri zagonu dobil tri piske in zopet brez biosa.
Kaj menite?
-sem lahko med sesanjem premaknil bios cip(vendar zakaj potem vseeno piska ali ni to bios?)
-sem lahko kakorkoli premaknil procesor?
-ali imate kaksno drugo idejo

Predvsem pa me zanima kaj tocno pomenijo trije piski

Aja pa se to nato sem na plato ponovno priklopil star sistemski disk in stare rame (samo128mb) in cez par minut(comp zopet ni delal vendar sem ga pustil vzganega) sem zaslisal tri piske(cudno da ne takoj po vklopu?!
Prosim za pomoc

WarpedGone ::

BIOS beep codes

Ispuli vse vn iz plate in devaj zadeve eno za drugo nazaj not. Pri tem pazi da vse ornk sede in da na kontaktih ni nobenga prahu.
Zbogom in hvala za vse ribe

tecumseh ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tecumseh ()

kovk ::

No zdej sem dal vse dol iz maticne in zamenjal napajalnik(prej je biu 250w zdej je 350),nato sem dau gor graficno ram(tisti ki je prej 100% delal(64mb pc100) in zadevo prizgal(sedaj lahko comp vsaj vklopljam in izklopljam z gumbom za to in ne z gumbom na napajalniku kot prej)

S tem posegom pa so prisli tudi novi piski in sicer:
_ . . .. .

Pogruntal sem tudi da je maticna Intel desktope D815EEA in da ima AMI bios.

Pri piskih za ta bios sem najdu naslednje

_ .. bi lahk bilo(oziroma je) neki z grafiko
sam ne vem ali naj bi vsi piski skupaj pomenili eno samo kodo(v tem primeru taksne kode ne najdem) ali lahko pomenijo vec zaporednih napak potem je tu se nekaj v zvezi z ramom(..),oziroma unable to boot(.)

P.S.
_ dolg pisk
. kratek pisk

Bom probu se zamenjat grafo

Aja pa zdej mam ko prizgem comp tud lucko na tipkovnici ki je prej ni bilo(vsaj neki:D )

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zamenjal 2 plati, pa se nobena ne odviza. je mogoče kaj drugega krivo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
161586 (1261) DominusSLO
»

Po posegu počepnil komp

81058 (858) Dejancek

piskanje plosce

81063 (977) Myth
»

BEEEEP...BEEEEP...BEEEEP ????