Forum » Pomoč in nasveti » Trdi disk mi melje kot zmešan
Trdi disk mi melje kot zmešan
RobyRob ::
Zadnje čase se mi dogaja, da mi včasih ob vklopu računalnika disk melje in melje in potem preneha čez prb. 15 minut. In znova začne potem prb. vsake pol ure. Praktično je nemogoče kaj delati!
Imam XP-je profesional SP1, eno samo 115 GB NTFS particijo, skoraj polno.
Ad-aware in AVG ne odpravita problema.
Ne opazim nobenega sumljivega procesa, vsi uporabljajo 0 ali malo več % CPU. Sumim pa, da je kriv IIS, ker imam web server, ne vem pa kako bi preveril. Zaustavitev ali pa ukaz "iisreset" ne pomaga.
Mi lahko kdo prosim pomaga?
Imam XP-je profesional SP1, eno samo 115 GB NTFS particijo, skoraj polno.
Ad-aware in AVG ne odpravita problema.
Ne opazim nobenega sumljivega procesa, vsi uporabljajo 0 ali malo več % CPU. Sumim pa, da je kriv IIS, ker imam web server, ne vem pa kako bi preveril. Zaustavitev ali pa ukaz "iisreset" ne pomaga.
Mi lahko kdo prosim pomaga?
iskra ::
Ti je kak RAM totalno odpovedal in ga računalnik ne zazna? Kako mašino pa maš sploh?
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.
||_^_|| ::
po mojem je zato kriva tvoja ena 115GB particija skoraj polna. Madona itak da disk melje, 115GB je Občutno preveč za particijo k jo uporabljaš nonstop. Ne bi reku če bi mel particijo samo za arhiv al pa kej podobnega. Kdaj si pa nazadnje defragmentiru zadevo?
Imam 2 x 256 MB, prepozna mi 512 MB, to je v redu.
Imam Pentium III 866Mhz.
Ja, verjetno je krivo to, ker se je problem začel pojavljati ko je disk postajal poln. Ampak zdaj mi melje že 1 uro! Pa dobro, kaj za vraga dela? Defragmentira sam od sebe? Shranjuje stanje za tisti "system restore - obnovitev sistema"? Nalaga kako zajebano aplikacijo? To je zelo čudno.
Defragmentiral še nisem, je to sploh možno, madona pa to bi verjetno dva dni delalo? Disk je star par mesecev.
Kaj priporočaš, naj particijo razdelim v dve, na eni Windows in programje, na drugi podatki?
Imam Pentium III 866Mhz.
Ja, verjetno je krivo to, ker se je problem začel pojavljati ko je disk postajal poln. Ampak zdaj mi melje že 1 uro! Pa dobro, kaj za vraga dela? Defragmentira sam od sebe? Shranjuje stanje za tisti "system restore - obnovitev sistema"? Nalaga kako zajebano aplikacijo? To je zelo čudno.
Defragmentiral še nisem, je to sploh možno, madona pa to bi verjetno dva dni delalo? Disk je star par mesecev.
Kaj priporočaš, naj particijo razdelim v dve, na eni Windows in programje, na drugi podatki?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RobyRob ()
Tilen ::
to pa prvic slisim, lahko das kaksen link do tega kje si to prebral? Ali je to splosno znano?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
iskra ::
Za defragmentacijo je dobro met ene 15% prostora minimalno. Verjetno boš našel kaj, kar ne potrebuješ tako nujno.
Za defragmentacijo zalaufi diskeeper da ti defragmentira vse kar imaš na disku čez noč. Lahko bo trajalo tudi par dni pri tako zabasanem disku
Lahko tudi uporabiš Partition Magic pro za razdelit disk na dva dela. Imej ene 20GB za programe, ostalo pa za podatke. Pa kupi si kak DVD+-RW in si malo sčisti zadevo ker imaš absolutno preveč robe.
Za defragmentacijo zalaufi diskeeper da ti defragmentira vse kar imaš na disku čez noč. Lahko bo trajalo tudi par dni pri tako zabasanem disku
Lahko tudi uporabiš Partition Magic pro za razdelit disk na dva dela. Imej ene 20GB za programe, ostalo pa za podatke. Pa kupi si kak DVD+-RW in si malo sčisti zadevo ker imaš absolutno preveč robe.
Ajow! 5 metru drow ...
Jaz sem prebral, da če si idle 5 minut, da začnejo sami defragmentirati. In če potem prenehaš biti idle, tudi prenehajo defragmentirati. Eni pravijo da se to ne da izklopiti, eni da se da... Ne vem če je to moj problem, ker jaz nisem idle in vseeno melje! No, probal sem tole in je vsaj zaenkrat vse v redu:
[Start] [Run] [Regedit]
Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg\BootOptimizeFunction
Modify/Create the Value Data Type(s) and Value Name(s) as detailed below.
Data Type: REG_SZ [String Value] // Value Name: Enable
Setting for Value Data: [N = Disabled / Y = Enabled]
Exit Registry and Reboot
[Start] [Run] [Regedit]
Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg\BootOptimizeFunction
Modify/Create the Value Data Type(s) and Value Name(s) as detailed below.
Data Type: REG_SZ [String Value] // Value Name: Enable
Setting for Value Data: [N = Disabled / Y = Enabled]
Exit Registry and Reboot
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RobyRob ()
pviran3 ::
Disk se sigurno defragmenntira, ko stoji več kot 5 minut in je najboljš, da zbrišeš neki robe al pa jo zapečeš na cd-je, potem pa defragmentiraš disk.
Point je v tem, da more glava diska skakat čez cel disk in zato dela ful počas
Drugač pa je pomoje najboljš da vse zapečeš na cd-je (dvd-je) preveriš da so vsi 100% zapečeni, nato pa format c:, gor windows, potem pa samo potrebno za delo - filme je brezveze na disku met - jest sem jih mel 50 gor in je vse podobno zaribal ko tep - sploh nisi mogu nč narest, ker je škatla skos mlela.
Point je v tem, da more glava diska skakat čez cel disk in zato dela ful počas
Drugač pa je pomoje najboljš da vse zapečeš na cd-je (dvd-je) preveriš da so vsi 100% zapečeni, nato pa format c:, gor windows, potem pa samo potrebno za delo - filme je brezveze na disku met - jest sem jih mel 50 gor in je vse podobno zaribal ko tep - sploh nisi mogu nč narest, ker je škatla skos mlela.
Tisti trik z registrom seveda ne deluje Še vedno mi melje. Izgleda da se to res ne da izklopiti. Ve mogoče kdo več o tem avtomatskem defragmentiranju? Na Googlu ni kaj dosti. Je kakšen drug način da ga preprečim?
To je res da imam ogromno filmov gor Bom jih pogledal, zbrisal in probal čez noč defragmentirati.
To je res da imam ogromno filmov gor Bom jih pogledal, zbrisal in probal čez noč defragmentirati.
Dead_Eye ::
samo kje je potem point 120Gb diska in več če ne sme bit poln da dela normalno hitro?!?!?!?!?
Jaz imam siccer 1 particijo 15GB za winXP+programe in ostalo za podatke - je skoraj vedno poln (mogoče ima 500-1000 MB prosto - samo ne melje v 3 dni in dela isto hitro kot če so gor samo winsi... disk=Seagate 120GB
Jaz imam siccer 1 particijo 15GB za winXP+programe in ostalo za podatke - je skoraj vedno poln (mogoče ima 500-1000 MB prosto - samo ne melje v 3 dni in dela isto hitro kot če so gor samo winsi... disk=Seagate 120GB
The one and only
Tut moj SATA WD 120 dela BP na voljo pa ima se samo 3 Gb free space. Bo treba si omislit kak DVD-RW, kr bom mogo pocasi formaturat ;)
Gizmo_X ::
samo kje je potem point 120Gb diska in več če ne sme bit poln da dela normalno hitro?!?!?!?!?
Arhiv, manj pomembne stvari, slike(če jih pogledaš enkrat mesečno ), glasba, itd.
Seveda pa ne za OS. Kaj šele za Windows.
Don't pay the BILL at the big GATES.
Ne, nimam. Edini procesi, za katere vem, so:
- www server (IIS)
- FTP server (Serv-U)
- MySQL server
- UPS server (APC BackUPS 650, za serijski kabel)
- neki AVG (antivirus) server (to ni oni "shield")
drugi so mi pa neznani, verjetno pač sistemski od XP-jev.
- www server (IIS)
- FTP server (Serv-U)
- MySQL server
- UPS server (APC BackUPS 650, za serijski kabel)
- neki AVG (antivirus) server (to ni oni "shield")
drugi so mi pa neznani, verjetno pač sistemski od XP-jev.
dec ::
počsti spy programe. Ad avare in podobna šara ponavadi ne pomaga. Naloži recimo zonealarm firewall in poglej kateri programi se ti zelijo priklopiti na internet. Potem ti preostane samo da blokiraš nepridiprave in jih tako ali drugače odstraniš. Od tu naprej so pa izkušnje važne, da ne zbrišeš kaj vitalnega na svoji mašini.
Tega je na žalost ko dreka in brez firewala si mrzu.
Tega je na žalost ko dreka in brez firewala si mrzu.
Ad aware je dalec od tega da bi mu lahko pripisali besedico šara.
Pozor pozor! Ugotovil sem kaj je narobe!
Ugotovil sem, da če ubijem proces inetinfo.exe, da preneha mleti. To naj bi bil neki IIS debugger. Potem sem šel pogledat IIS in sem ugotovil, da imam poleg web serverja vklopljen tudi SMTP server! In odkar se tega vraga onemogočil, je zdaj vse v redu!
Beri dalje.
Potem sem šel pogledat log datoteke od SMTP serverja. V samo 64 dneh 58 MB! Odprl sem recimo včerajšnjo (4 MB!) in je bilo polno podobnih zapisov:
08:35:34 lakermmtai09.cox.net EHLO - 0
08:35:34 worldnet.att.net - - 0
08:35:34 mx-in.cis.net - - 0
08:35:34 mx-in.cis.net RCPT - 0
08:35:34 lakermmtai09.cox.net - - 0
08:35:34 lakermmtai09.cox.net MAIL - 0
08:35:34 mta8.nate.com - - 0
08:35:34 mta8.nate.com RSET - 0
08:35:35 mx-in.cis.net - - 0
08:35:35 mx-in.cis.net RSET - 0
08:35:35 lakermmtai09.cox.net - - 0
08:35:35 lakermmtai09.cox.net RCPT - 0
08:35:35 - - - 0
Mi lahko kdo razloži, kaj to pomeni? Kdo je "napadal" moj SMTP server in zakaj?
Ugotovil sem, da če ubijem proces inetinfo.exe, da preneha mleti. To naj bi bil neki IIS debugger. Potem sem šel pogledat IIS in sem ugotovil, da imam poleg web serverja vklopljen tudi SMTP server! In odkar se tega vraga onemogočil, je zdaj vse v redu!
Beri dalje.
Potem sem šel pogledat log datoteke od SMTP serverja. V samo 64 dneh 58 MB! Odprl sem recimo včerajšnjo (4 MB!) in je bilo polno podobnih zapisov:
08:35:34 lakermmtai09.cox.net EHLO - 0
08:35:34 worldnet.att.net - - 0
08:35:34 mx-in.cis.net - - 0
08:35:34 mx-in.cis.net RCPT - 0
08:35:34 lakermmtai09.cox.net - - 0
08:35:34 lakermmtai09.cox.net MAIL - 0
08:35:34 mta8.nate.com - - 0
08:35:34 mta8.nate.com RSET - 0
08:35:35 mx-in.cis.net RSET - 0
08:35:35 lakermmtai09.cox.net - - 0
08:35:35 lakermmtai09.cox.net RCPT - 0
08:35:35 - - - 0
Mi lahko kdo razloži, kaj to pomeni? Kdo je "napadal" moj SMTP server in zakaj?
Nande ::
Ker je naslov teme primeren, si jo bom malo sposodil...
Imam Samsung HD160JJ in ExelStor J88...Prvi je dokaj nov (pol leta), za drugega pa nimam podatkov...
Težava je v tem, da mi Samsung precej glasno melje, ko dostopam do podatkov... (včasih tudi kar tako)...
Sprašujem se, če so krivec vibracije v kletki za trde diske (privijačeno z navadnimi vijaki) ali obstaja možnost okvare diska...(HDTune mi napake ne zazna)...ali pa kaj tretjega...
Disk je razdeljen na 4 particije (15-37-50-50GB), 72% prost, defragmentiran, pregledan z NOD32, Spyboot in Ad-aware...(drugi disk ima 2 particiji 40-38GB)...
Ima kdo kakšno idejo oz. je imel kdaj podoben problem...?
LP!
P.S. Ali ima kakšno povezavo s tem tudi Paging File...
Imam Samsung HD160JJ in ExelStor J88...Prvi je dokaj nov (pol leta), za drugega pa nimam podatkov...
Težava je v tem, da mi Samsung precej glasno melje, ko dostopam do podatkov... (včasih tudi kar tako)...
Sprašujem se, če so krivec vibracije v kletki za trde diske (privijačeno z navadnimi vijaki) ali obstaja možnost okvare diska...(HDTune mi napake ne zazna)...ali pa kaj tretjega...
Disk je razdeljen na 4 particije (15-37-50-50GB), 72% prost, defragmentiran, pregledan z NOD32, Spyboot in Ad-aware...(drugi disk ima 2 particiji 40-38GB)...
Ima kdo kakšno idejo oz. je imel kdaj podoben problem...?
LP!
P.S. Ali ima kakšno povezavo s tem tudi Paging File...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MS OneDriveOddelek: Programska oprema | 1206 (840) | Machete |
» | Kaj uporabljate za diagnostiko in popravila itd?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1993 (1185) | medenko |
» | Računalnik tarča napada - kako se lotiti reševanjaOddelek: Pomoč in nasveti | 992 (845) | Highlag |
» | Konstantno delovanje diskaOddelek: Operacijski sistemi | 1121 (924) | wooted |
» | Counter Strike (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 8608 (6591) | bonbonček |