» »

predstavitev slovenije svetu

predstavitev slovenije svetu

1
2
»

Thomas ::

Na občana, na občana.

Nas je 5 krat manj kot Grkov, ki ne zaslužijo s turizmom 5 krat več, kot bi morali, pač pa ene 3 krat, max.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Daliborg ::

no no no ...se mi je zdelo da nekaj takega :))
je zanimivo...ampak jst se vedno ne bi prisegal na turizem da nam drzavo obogati ...saj do dandanes slovenija bogati na drugih poslovnih dogodkih. Hocem recti da ni Slovenija tako kot Hrvaska, da ce bi ji odvzeli turizem bi skorajda propadla!
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

BluPhenix ::

Grčija ima zelo veliko prebivalstva. Glavni vir turizma so otoki. Ampak mislim da bo treba kar verjet Thomasu, glede tega.

Ostala grčija je bolj malo blagodejna za turizem. Otoki, in ogromno prebivalstvo. NE pozabit, da je v grčiji turizem le poletni, torej morje in no Atene. Drugega ni.

Še mi ko smo bli septembra na kreti ni bilo več rav veliko ljudi. Če nebi bilo absolventov, bi bilo precej prazno.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

muzičar ::

Samo nekaj, in to gre v razmislek vsem, ali vam je bolj važno, da gojimo turizem na prebivalce pa ne gledamo. S tem, da ne pozabimo, da Bled propada, obala je vse bolj umazana, vse je drago, hribi so pa neizkoriščeni. Kaj jo bi razširili območje turizma in malo sprostili nabite cene.
S tem, da metdem, ko se mi pogovarjamo o tem nek čefur tepe nedolžnega/no babico. Lakho bi tudi malo poskrbeli za izobrazo policistov in nadzor le teh, ker bi s tem lahko zmanjsa nevarnost tudi, da kakšen francoz ali pa japonček konča v kakšnem jarku. Skratka sploh nebi o teu

BluPhenix ::

Mah lahko nehaš tumbat svojo. Kdo pravi, da turizem ja, državljani pa ne?

Misliš da se ne da razvijati turizem in skrbeti za državljane obenem? Huh? Po moje se da. Še predvsem zato, ker kot smo napisali za ponudbo turizma skrbijo turistične firme. Država lahko pomaga nekaj pri promociji (kot s tem oglasom) in urejanjem dediščine, ki je v njenih rokah. In verjami, če bo pritok denarja od turistov pozitiven, bomo tudi državljani imeli nekaj od tega...

Spustili cene? So turisti pripravljeni plačati take cene? JA so, zato naj take ostanejo. Tebi je pač drago, meni tudi, zato ne koristim takih uslug, ne vem pa zakaj bi morala biti slovenija za turiste še bolj poceni. Kaj Hrvaška je poleti poceni, pa smučišča pozimi.

Sej hribi so turistične točke. Če se ti zdijo neizkoriščeni, odpri agencijo in nudi izlete. Ampak ti moraš gledati tudi na to, kaj turist povprašuje. Hribi znajo biti precejšenj fizični napor, kar pa ne zanima vseh turistov.

muzičar, jaz se resno sprašujem ali ti živiš v sloveniji. Kakšne kvasiš z japončki v jarkih. Ja kakšnega bodo tudi okradli, big deal. Sej ne moreš nudit turistom 100% varnosti. Če pa misliš tako, pol mi pa povej kako lahko deluje turizem v drugih državah, kjer je precej precej več takih dogodkov. Skratka narobe gledaš na vse skupaj.

Pišeš o stvareh, ki nimajo nekega skupnega smisla. Predvidevam da zaradi nepoznavanja stvari. Ali pa ker ne posvečaš kaj dosti razmišljanja tej temi.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

muzičar ::

Sej če bi to država delala potem nebi to pisal ampak, ker ne, so očitno sposobni delati le eno stvar hkrati, in ta ena stvar se mi zdi no da bi bila prebivalstvo Slovenije.

Zakaj moramo našo državo vedno primerjati s slabšimi, glej v Avstriji sem pil pir v lokalu za 1eur, povej mi kje boš to videl pri nas? Nikjer. Vedno primerjaj z boljšimi, če ne ostaneš zadaj kot so naši južnejši sosedje in njihovi. Hrvatje zgubljajo ljudi zaradi cen. Zakaj bi jih še mi zaradi istih razlogov?

Hodiš kaj po hribih, če so ti pa naši hribi naporni potem pa le stran od ekrana pa hitro na Katarino (hrib milsim). Prelepe oštarije tam gori imajo vedno manj ljudi, poglej Janče naprimer, sadna cesta, kostanjeve, jagodne nedelje etc. vedno manj folka je gor. Hodi malo okoli pa ne verjami samo to kar ti mr.TV ali pa mrs.WEB poveta.

Japonček... hmm...hja se mi zdijo še najbolj ogroženi, če kdo kam zatava. Se tebi ne? Sicer, če so v taki grupi kot ponavadi res ni problem, samo če francoz lahko odtava lahko tudi japonec ane.

Poglej pred leti je neka francozinja hodila po Ljubljani in slučajno opazila trg republike na katerem stoji sam Napoleon (v umetni obliki seveda). Pride domov zaupa to neki marseilski agenciji in agencija se odloči, da naredi bombastičen izlet v to neznano deželo Slovenijo kjer je Napoleonov spomenik, se dogovori z našim ministrom in tukajšno ambasado in prosi za vodiča. Naši seveda veseli ampak si mislijo hjafrancoski vodiči so pa dragi, pa dajmo angleskega. Daj povej mi kaj je ena izmed največjih žaljivk za Francoza? Da plača toliko denarja, preleti toliko km in kaj dobi tukaj... angleskega vodica, skupina znori, ker jih pol ne zna anglesko (bolj ponos če mene vprašaš) in zahteva francoskega katerega seveda ne dobi. Hja in tako smo zgubili lepo šanso. Si že bil v Franciji? Tam znajo angleško ampak imajo tak ponos na svoj jezik, da bo le malo kdo s tabo spregovoril angleško (mladi že samo starejši pa ni šans)

Če bi hodil malo po sveti bi videl, da imamo prelepo deželo a neizkoriščeno in zelo grdo zanemarjeno. Glavni krivec? Hja o temu bi se pa dalo spet debatirat. Ampak kdaj drugič in kje drugje.

Dzonson ::

Država lahko pomaga nekaj pri promociji (kot s tem oglasom) in urejanjem dediščine, ki je v njenih rokah. In verjami, če bo pritok denarja od turistov pozitiven, bomo tudi državljani imeli nekaj od tega...


Drzava bi lahko med drugim veliko pripomogla, da bi dopustila nakup dolocenih zgodovinskih objektov (predvsem propadajocih gradov) individualnim kupcem, pa ce tudi so to tujci. Glede na to koliko jih propada, bi to ze bil velik korak k urejanju dediscine


Japonček... hmm...hja se mi zdijo še najbolj ogroženi, če kdo kam zatava. Se tebi ne?


Kaj pri pi*di te kadis ti?

Dr Evil ::

Država mora najprej porajtat kdo teh gradov sploh lastnik je.

Thomas ::

No, sem se izmislil, kaj bi bila najboljša promocija Slovenije. Daleč večja od česarkoli doslej predlaganega ali diskutiranega.

Izvolitev Rodeta za Papeža.

Če to rata - kar ni nemogoče, zelo verjetno pa tudi ne - se bo Slovenija vtisnila v spomin milijardam ljudi.

Če Bog da. :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Promocijska taksa

Oddelek: Loža
81608 (788) Invictus
»

Turizem za rajo ali prestižne goste ali oboje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13615552 (12641) Utk
»

Skoči v Portorož (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14318241 (14858) Keyser Soze
»

Družbo HIT država podarja Američanom (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
1619306 (5708) G-man
»

Bomo letos privabljali tuje turiste, tudi na CNN ?

Oddelek: Loža
82115 (1630) ahac

Več podobnih tem