» »

Visok CPU

Visok CPU

divx man ::

Zdravo!!

zadnje dva meseca imam velike težave s CPU-jem. Namreč ko imam odprt kateri koli program (večinoma pri emule, virtual DJ, msn, ki jih največ uporabljam) in z njim pač delam mi po kakšnih petnajstih minutah (to se dogaja predvsem pri virtual DJ) oz. po nekem času (včasih msn dela cel dan včasih pa le 2 uri) začne jemati velik procent cpu-ja. Tam nekje do 75%, ostalo pa zavzamejo še drugi programi ki delajo v ozadju (svcost.exe, explorer.exe...). Po dveh mesecih mi že prekipeva, poskusil sem uporabiti system mechanic ampak mi po kakšnih 4h delovanja zamrzne. Samo program da ne bo pomote!! Skratka ne vem več kaj bi naredil.

Pouh ::

V pomoc bi bilo ce bi povedal ksn cpu mas (mhz......)

divx man ::

moj cpu je intel pentium 4, 1.61 Ghz in 640mb rama.

;-) ::

bogvedi kolk nesnage maš gor ...trojanov pa tega..
kolk procesov ti pa teče????

civic_ ::

fotr je mel na prenosniku (gericom), ki se je že tko grel ko svinja en luškan virusek ki mu je naredu tko da je mel CPU non-stop na 100% hehe zanimivo antivirusni ga ni našel, sm ga mogu ročno fentat (blikiral proces in zbrisal)

divx man ::

Hja tako je. Teče mi povprečno med 38 in 42 procesi in vem da mam veliko nesnage, zato pa sem hotel uporabit system mechanic, ki mi zašteka nekje na sredini med delom. Če še kdo pozna kakšen podoben program bi prosil da mi ga priporoča. Drugače pa uporabljam anitvirusni program avast 4.6, ki ga redno updatam, tko da nimam glih nevem kok virusov gor približno enkrat na teden pa zaženem še addware.

;-) ::

hmmmm.
jaz mam istega antivirusnega....4procesi so sam od njega tak da ni sile...jaz jih imam okoli 50...


start->zaženi->msconfig->pa izklopi procesi ki jih nerabiš (najlažna pot)

divx man ::

Mislim da sem odkril kaj je problm, ampak ga ne znam rešit. Namreč ko prižgem računalnik mi napiše naslednje: hardware monitor found an error. Enter power setup menu for details. In potem sem res pritisnil tipko del da sem prišel v setup in nato pod hardware in nato monitor. tukaj je poleg ostalih nastavitev in meritev pisalo z rdečim naslednje: CPU temperature: 87°C in pa CPU fan speed orpm (možno tudi 0rpm). Glede na to da je to napisano z rdečim, sklepam da tu tiči napaka z mojim CPU-jem. Ampak ker nisem strokovnajk v tehnični plati operacijskih sistemov nimam blage veze kaj naj to pomeni, razn tega da je povsej verjetnosti previsoka temperatura CPU-ja. Upam da mi bo kdo znal pomagat.

LP

;-) ::

cpu se ti pregreva ker se ti ventilator ne suče...
poglej v kišto če je res!
87°C je pa že kriza

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CPU usage zelo visok

Oddelek: Pomoč in nasveti
382832 (2222) Mihec1990
»

[Fork] Vroče temperature CPU-ja

Oddelek: Strojna oprema
411450 (1450) M-XXXX
»

Katere programe uporabljate?

Oddelek: Programska oprema
424287 (3567) R33D3M33R
»

racunalnik mi zelo pocasi dela!!!!!!za popizdit

Oddelek: Pomoč in nasveti
224793 (4425) bobby
»

Je z mojim računalnikom nekaj narobe?

Oddelek: Pomoč in nasveti
322035 (1435) AtaStrumf

Več podobnih tem