Forum » Strojna oprema » RS-232 (COM) port PCMCIA adapter za prenosnik
RS-232 (COM) port PCMCIA adapter za prenosnik
Ginginova ::
Iščem PCMCIA/Cardbus kartico za notesnik, ki ima vsaj en RS-232 port, najbolje z DB-9 konektorjem. Kje bi se kaj takega dalo dobit?
RS-232 kot standard namreč počasi umira in na mimovrste.com in podobnih spletnih trgovinah ne najdem nič pametnega na to temo.
Imam namreč eno zelo izbirčno zadevo (vremensko postajo), ki na nek svoj način preko serijskega porta komunicira z računalom. Z USB na COM pretvornikom (z Prolific čipom) reč preverjeno NE deluje. Deluje pa recimo s kištami od računal, ki imajo pravi RS-232 port, torej rabim reč, ki bi bila čim bolj skladna s slednjimi, USB pretvorniki naj bi namreč imeli neke probleme z določenimi napravami, ki komunicirajo preko COM porta.
Ogo
RS-232 kot standard namreč počasi umira in na mimovrste.com in podobnih spletnih trgovinah ne najdem nič pametnega na to temo.
Imam namreč eno zelo izbirčno zadevo (vremensko postajo), ki na nek svoj način preko serijskega porta komunicira z računalom. Z USB na COM pretvornikom (z Prolific čipom) reč preverjeno NE deluje. Deluje pa recimo s kištami od računal, ki imajo pravi RS-232 port, torej rabim reč, ki bi bila čim bolj skladna s slednjimi, USB pretvorniki naj bi namreč imeli neke probleme z določenimi napravami, ki komunicirajo preko COM porta.
Ogo
Gwanaroth ::
Poglej na TechTrade.
Ampak zanimivo, da ti ne deluje prek USB.. Jst tudi uporabljam napravo [tester avtodiagnoze], ki naj bi delovala izključno samo prek serijskih vrat, pa mi prek USB-RS232 pretvornika deluje odlično. Sem se pa v samem začetku precej zafrkaval z nastavitvami..
Ampak zanimivo, da ti ne deluje prek USB.. Jst tudi uporabljam napravo [tester avtodiagnoze], ki naj bi delovala izključno samo prek serijskih vrat, pa mi prek USB-RS232 pretvornika deluje odlično. Sem se pa v samem začetku precej zafrkaval z nastavitvami..
Lights often keep secret hypnosis..
Ma gre za eno vremensko postajo, ki očitno na samosvoj način komunicira z računalom. Mislim, da uporablja RTS, CTS, DTR in podobne signale z nekimi svojimi tajmingi in potem se raznim USB rečem totalno zalomi.
Drugače pa hvala za informacije. Sem že naročil reč. Upam, da bo z PCMCIA kartico zašpilalo, kakor spada.
Ogo
Drugače pa hvala za informacije. Sem že naročil reč. Upam, da bo z PCMCIA kartico zašpilalo, kakor spada.
Ogo
sash ::
Pri tem tehtradu sem jo že jaz tudi naročil pa so me po kakem mesecu klicali da zadeve ni mogoče dobiti - niso resni al pa nočjo gnarja
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
No, meni so že poslali mejl, da je reč bila poslana. Upam, da se niso hecali.
Sem pa reč naročil preko njihove spletne trgovine ter jo takoj plačal preko elektronskega bančništva in je bilo celotno naročilo izpeljano v 3 urah. Sedaj moram samo še čakat na poštarje.
Ogo
Sem pa reč naročil preko njihove spletne trgovine ter jo takoj plačal preko elektronskega bančništva in je bilo celotno naročilo izpeljano v 3 urah. Sedaj moram samo še čakat na poštarje.
Ogo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje kupit prenosnik z RS232 COM portomOddelek: Kaj kupiti | 3852 (2810) | johnnyyy |
» | asembler in c++Oddelek: Programiranje | 2440 (1960) | blay44 |
» | Merjenje napetosti akumulatorja z ArduinomOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9617 (8345) | Red_Mamba |
» | RS232 problem ... nujnoOddelek: Strojna oprema | 2270 (2092) | BigWhale |
» | Merilec toka / merilec temperature -> log na računalnikuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1999 (1834) | bosto |