» »

PC se resetira po nadgradnji

PC se resetira po nadgradnji

SodVina ::

Lep pozdrav,
"Ravnokar" sem nadgradil moje racunalo z novejso graficno in zamenjal ram za vecjega. In glej ga zlomka: Pri poganjanju 3D markov(pa tudi pri igri FEAR pri zahtevnejsih nastavitvah) se racunalnik vecinoma resetira, nekajkrat je tudi samo vrglo nazaj v Windows-e, enkrat je zmrznil, enkrat pa so se cez cel ekran pokazali cudni znaki. Torej zadeva mi je takoj zadisala(oz. zasmrdela) po presibkem PSU-ju, pa vendar bi moralo teh cca 400w zadostovati.

Torej ali ima smisel na vrat na nos skociti po enega tagana, ali cem pred tem se na novo instalirati Winse(glede na to, da sem zamenjal ram)? Ne bi rad namrec zapravil 20k+ za nekaj, kar ne bo nic pomagalo. Za graficno sem poskusil vec razlicnih gonilnikov. Poskusil sem tudi dvigniti voltazo procesorja(glede na to da je "malo" navit), pa tudi ni bilo nobenega efekta. Grafa ni navita.

moj sistem:
Epox 8RDA+
Barton mobile 2500@3200 45w
Asus G6600GT/TD
Patriot 1GB PC3200
WD 300GB ATA100
LC POWER 550
NEC 4550
Plextor CDRW 12/10/30

poleg tega imam se stiri ventilatorje, od tega 3x80 in 1x120 (dva sta z LED), vse zmanjsane na minimum z FANMATE-om.

thx,
lp,
SodVina

AngelOfDeath ::

Preveri ram z memorytestom
pobriši stare gonilnike dol z drivercleanerjem
poskusi na novo namestiti winse
edit: Slovnica

Napaka je bila v ramu, sicer memtest86 ne ugotovi nic, ampak s starim ramom dela pa vse bp. Sem poskusil tudi format sistema pa ni blo razlike. Ergo patriot+8rda=problemi ;((

lp,
SodVina

Napaka ni v firmi rama ampak v dostopnem casu le-tega. Enostavno ne delujejo rami z CL3.0, medtem ko CL2,5 pa delujejo normalno. V cem je trik?

lp,
SodVina

No, da stvar dokoncam(mogoce komu kdaj koristi).
Kupil sem ram SuperTalent 1gb ddr400. Tako ta kot vsi ostali rami z latencami 2.5-3-3-8 delujejo v redu, zakaj, pa zal ne vem.

lp,
SodVina

blackStorm ::

mogoče zarad timingov, glede na to da si zahteven uporabnik...maybe ne vem, upam da bo kdo bolj točn povedu

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skladiscenje pnevmatik

Oddelek: Loža
6784 (725) zee
»

Bonsaji [anketa za diplomsko]

Oddelek: Loža
281754 (1620) LeXani
»