Forum » Operacijski sistemi » FC5 + install
FC5 + install
bigk ::
Zivjo.
Žel sem namestiti FC5 (Fedora Core 5) na čisto novo mašino, ki ima ATI Radeon X300 128Mb (iz CD). Že slika nad menijem, ki se pokaže takoj na začetku je čudna (stresena). Ko izberem grafično ali tekstovno namestitev se pokaže črni zaslon in kurzor utripa levo zgoraj. Poskusil sem z dodanim acpi=off, nofb, noprobe, noapic,... pa nič ne pomaga. Mi lahko kdo pomaga?
Hvala.
Žel sem namestiti FC5 (Fedora Core 5) na čisto novo mašino, ki ima ATI Radeon X300 128Mb (iz CD). Že slika nad menijem, ki se pokaže takoj na začetku je čudna (stresena). Ko izberem grafično ali tekstovno namestitev se pokaže črni zaslon in kurzor utripa levo zgoraj. Poskusil sem z dodanim acpi=off, nofb, noprobe, noapic,... pa nič ne pomaga. Mi lahko kdo pomaga?
Hvala.
l.p.
//bigk K
//bigk K
McClane ::
imel sem podobno težavo samo jaz imam Nvidio..Na koncu je rešitev pri meni bila ta da sem inštalacijo naredil v tekstovnem načinu, ker je baje v FC5 bug ali nekakšna napaka pri uporabi ATIja ali NVIDIje..
Sedaj ko je FC5 inštaliran, deluje po majhnem trudu tudi driver z nvidijine strani. Meni je bila v pomoč stran http://stanton-finley.net/fedora_core_5... ter fedoraforum.org. Kar precej ljudi ima namreč isto težavo.
Je pa res neverjetno da take stvari niso uredili pred končno izdajo..
Sedaj ko je FC5 inštaliran, deluje po majhnem trudu tudi driver z nvidijine strani. Meni je bila v pomoč stran http://stanton-finley.net/fedora_core_5... ter fedoraforum.org. Kar precej ljudi ima namreč isto težavo.
Je pa res neverjetno da take stvari niso uredili pred končno izdajo..
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
bigk ::
OK, sem si ogledal ogromno število postov (fedoraforum.org), ki so na temo FC5 + install in našel problem. V mašini imam SATA RAID controller Promise FastTrak TX2300. Ko sem en disk priklopil normalno na plato (ne preko kotrolerja) in drugega odklopil iz kotrolerja, se je inštalacija pognala. Sedaj moram rešiti še to. Kakšen nasvet?
l.p.
//bigk K
//bigk K
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Far Cry 5 (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Igre | 91312 (16518) | oo7 |
» | Far Cry 6 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Igre | 29350 (7347) | ahac |
» | Far Cry New Dawn (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 17448 (11035) | Riff |
» | carina, izdelk iz zdaOddelek: Pomoč in nasveti | 1871 (1440) | Hayabusa |
» | Fedora Core 6 in netOddelek: Operacijski sistemi | 1287 (995) | CoolMike |